Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, jarecki napisał:

jahooo       we włoszech jest kilka cen urzedowych miedzy innymi na kawe w kawiarniach .

to ile razem bel z pierwszego pokosu ? ja kiedys robiłem po 150  z sipmy około z pierwszego pokosu 

210 mi wyszło

Opublikowano
25 minut temu, Belaruss820 napisał:

Dzisiaj mialem oferte na agregat z budowy,tzn nowka zafoliowany 7kW silnik b&s za 2500zl(cena rynkowa 5300), naczepa 24tony kamienia plukanego 16-32 za 600zl i jeszcze frez asfaltowy tez za 600 i kostka 10zl za metr kwadratowy behaton. Mialem sie zastanowic i mial za godzine przyjechac. Nie ma go do tej pory a kamien bym kupil

Zaliczkę dałeś?

Opublikowano
35 minut temu, Belaruss820 napisał:

Dzisiaj mialem oferte na agregat z budowy,tzn nowka zafoliowany 7kW silnik b&s za 2500zl(cena rynkowa 5300), naczepa 24tony kamienia plukanego 16-32 za 600zl i jeszcze frez asfaltowy tez za 600 i kostka 10zl za metr kwadratowy behaton. Mialem sie zastanowic i mial za godzine przyjechac. Nie ma go do tej pory a kamien bym kupil

Ale by cię naciął 😊 , to są stare wyjadacze 

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kto zgadnie ile slepaki maja prędkość maksymalną.

Kurła wyjechałem jawą bez koszulki na łąkę pod lasem to szybciej przyjechał jak pojechał.

Prędkość Ryśka +1km/h, tak by móc napić się świeżej krwi 🤣

Opublikowano

A skąd,zadnej zaliczki nie dawalem. Powiedzialem ze za duzo kasy chce,pytal ile moge mu dac,mowie ze mam 5 stow to nie chcial. Mowie ze z kamieniem moze bym byl zainteresowany to mowil ze bedzie sie krecil jeszcze tu przez godzine i zajedzie. Wiadomo ze kasa dopiero jakbym mial kamien wysypany na placu u siebie. A to w robocie dzisiaj jestem i tak koles jezdzi, no podobny agregat do tego ale czerwony

Opublikowano

Jak się dla mnie podoba taki kufel. Stare dobre czasy gdy w liceum po lekcjach zachodzisz do knajpy, a barman pyta - dyrektorze to co zawsze?🤭🤭🤭

Oj pierwsza klasa mogła mnie na dno pociągnąć, ale się opamiętałem w porę🤣

20220624_184323.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Zadatku nie dałeś? 🤭

Opublikowano
8 godzin temu, sadownik12 napisał:

Majstry, da to radę? https://m.olx.pl/d/oferta/zmijka-do-zboza-podajnik-slimakowy-CID757-IDAYiSV.html 2500zl z transportem za 8m. I kusi, bo używek w okolicy nie ma... A silniki jakieś 1,5kw leżą jako 'przydasie' 🤔. Niechże ktoś podpowie.

To jest zapewne z blachy 1.5 i rura spawana. Mam 140 rura bezszwowa 2 mm i widzę jak się zachowuje przy przestawianiu, jakby silnik był na dole, to nie byłoby żadnego problemu. Także trzeba się tu dobrze zastanowić. A silnik 1.5 KW to trochę za słaby do 150 i jeszcze 8 metrów. Ja przy swojej 8 m mam 3.2 , a przy 2 metrowej jest 1.5 KW.

Opublikowano
30 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kto zgadnie ile slepaki maja prędkość maksymalną.

łokularów nie wziąłeś? 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Płot stoi to o czym my mamy rozprawiać? 

Weź mu powiedz że 300zł za całość, i to z fakturą już, żeby mógł się w końcu pochwalić, bo już drugi tydzień pyta ile i mówi że przepłacił, niech no w końcu który się zlituje i mu powie 

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Weź mu powiedz że 300zł za całość, i to z fakturą już, żeby mógł się w końcu pochwalić, bo już drugi tydzień pyta ile i mówi że przepłacił, niech no w końcu który się zlituje i mu powie 

Na poprawki pojedzie któryś z nas to się wyrówna 😂

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

Co sądzita? 😂

C674749C-26DD-4826-A914-282D4CC9A400.jpeg

no trochę pospolity...

dobra, żart.

Radosławie, co za przęsła będą? czemu kawałek pełnej scianki, no i ile wychodzi np słupek i pod przęsło? no i lajka dam.

5 godzin temu, TheraRolnik napisał:

Jeszcze dwie takie są 🤭

received_742159613584219.jpeg

a po co?

Opublikowano

@gregor1284 az takim debilem nie jestem zeby komus kase dawac. Powiedzialem ze 500zl moge dac za ten agregat,mial go w samochodzie,ale ze za malo to powoedzialem ze nie potrzebuje. Mi bardziej na tym kamieniu zalezalo,jutro mialby przyjechac i kasa tez jutro. Kostke tez bez zaliczek chcial platne przy odbiorze

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

nie żartuj sobie.         to na pinset wygląda. :ph34r:

Opublikowano
radekz200 napisał:

Banan zmieniłem rzozrusznik to skuter pali aż podskakuje 😛😛 darmo woziłem na serwis

To coś zyebałeś bo nie powinien podskakiwać. 😉 Radek jak chcesz się wyróżnić i niestandardowo płot postawić (tzn, żeby twoje ogrodzenie nie było tylko jednym z kolejnych identycznych w okolicy) to pomiędzy słupami z jońca daj gabionowy. 500 za poradę.

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

A w słoiku miał ten kamień co ci pokazywał? U mnie z takim samym asortymentem był 5 lat temu do dzisiaj go nie ma.

Srebrny Mercedes kombi?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v