Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

a ile tego dobrobytu masz i jakiej klasy?

Trochę tuza i jakieś 35 ornej , coś by może jeszcze dobrał 

Od 3 do 5 i odrobinę 6 

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Od 3 do 5 i odrobinę 6 

Ja pierdziele Marcin i ty na to takiego piardka kupił🤦. Chyba ci już całkowicie oczy c*pą zaszły 🙆

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

Ty to sam będziesz pielił?🤔

Tak,pielę sam. Mama miala z bratem i bratową przyjechac ale jakis problem z samochodem nowo zakupionym mają. Dodatkowo boją sie zarazić bostonką od mojej żony.

13 minut temu, marcin19071980 napisał:

Mmmm,rdescik ale masz fajnie.Kiedys kapusta mi tak zarosła bo ludzi do hakania nie mogłem znaleźć.Tak dostałem z moją w d....że wolę majątek na opryski wydać jak hake do ręki wziasc.Wspołczuje

Ja majątku nie moge wydawac na opryski bo to ekologia. Najwazniejsze ze sie z tym pogodzilem ze musze opielić. Jestem nauczony od malego w burakach i fasoli wiec nie boje sie tego rdestu. Lepszy bylby taki z 15cm wyzszy to schylac sie nie trzeba tylko wyrywac na stojąco 😀 siano mam sprzątnięte wiec juz mam czas na takie rozrywki, do roboty jeszcze 2 dni w tym.miesiacu wiec mysle ze do końca czerwca sie ogarnie.

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Marcin, wziął byś do zetora na kolana to na pewno by się ucieszyła. 

Tylko gałka od biegów wcześniej umyj 🤭

Jedna gałka moja wystarczy 😛

14 minut temu, Karol6130 napisał:

Bo nie ma kombajnów we wsi. 

Jest laverda co kosi po usługach i bizon co czeka na zezłomowanie 

To cinko , pewnie same krowiarza tam 

Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Od 3 do 5 i odrobinę 6 

do skromnego życia wystarczy spokojnie. z dwa do przodu ugrasz może średnio na ha 

Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Tak,pielę sam. Mama miala z bratem i bratową przyjechac ale jakis problem z samochodem nowo zakupionym mają. Dodatkowo boją sie zarazić bostonką od mojej żony. 

Jak żona chora to rozumiem. Ale ta starą, znaczy teściową to pytką po d*pie i niech za***rdala.

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

do skromnego życia wystarczy spokojnie. z dwa do przodu ugrasz może średnio na ha 

No i wystarczy skromnie  , teraz tylko przerzucam pieniądze a w obejściu nie mam czasu nic zrobić , blacha i profile na wrota już 2 lata stoją w garażu ... Itd 

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Pieseł mi się popsuł 😔 

IMG_20220622_162431_240.jpg

Co przyczyną awarii? 

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Jak żona chora to rozumiem. Ale ta starą, znaczy teściową to pytką po d*pie i niech za***rdala.

ale wszystko chciał sam I po swojemu. to I trzeba się trzymać wytycznych 😆

Opublikowano
30 minut temu, Belaruss820 napisał:

Wkurw to mam tutaj, samemu to uj nie robota,jak mozna bylo wejść to deszcz padal, pozniej siano trzeba bylo robic a teraz takie widoki. Mowilem zonie ze trzeba isc wypielic jak byly male dynie,to mowila po co na co. A dzisiaj to juz nawet tesciowa chciala iść pielic,a pozniej placze ze plecy bolą. W tydzien sie wyrobie😀 tu po lewej to nawet nie powschodzila

20220622_151114.jpg

Co ja się w życiu opieliłem🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Taż mam kawałek ale pier**le, niech sobie radzi albo rozdrabniacz i pług. Już nie mam do tego siły.

Ale zasada jest jedna, małe siewki szybkie plewienie. Nawet nie trzeba wybierać byle glebę zruszyć. Ten rdest teraz zabierze całą wodę a wyrwać go w suszę to trzeba mieć krzepy.

A jęk na taki wyrwany spadnie deszcz to przeżyje i ukorzeni się na nowo. Menda całym miejscem styku z glebą lubi się czepić.

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

Ja pierdziele Marcin i ty na to takiego piardka kupił🤦. Chyba ci już całkowicie oczy c*pą zaszły 🙆

No co 🤷‍♂️ , starczy

Opublikowano

Kupiłbyś większy, to byś miał czas dla swojej niuni :)

moja też marudziła że kasę wydałem na kosiarkę i na co mi na te parę hektarów taka duża, ale jak pojechałem kosić i w jedno popołudnie zrobiłem to co wcześniej cały dzień ciężko było skosić to zdanie zmieniła ;)

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ja majątku nie moge wydawac na opryski bo to ekologia. Najwazniejsze ze sie z tym pogodzilem ze musze opielić. Jestem nauczony od malego w burakach i fasoli wiec nie boje sie tego rdestu. Lepszy bylby taki z 15cm wyzszy to schylac sie nie trzeba tylko wyrywac na stojąco 😀 siano mam sprzątnięte wiec juz mam czas na takie rozrywki, do roboty jeszcze 2 dni w tym.miesiacu wiec mysle ze do końca czerwca sie ogarnie.

Nie gniewaj się ale h.....z tą ekologią jak plecy nap... będą

Opublikowano
38 minut temu, Dziad932 napisał:

Nie chcę iść na etat !, zresztą pani by nie była zadowolona najpierw etat po południu gospodarstwo a kiedy życie 🙂

Marcin, ta Twoja pani, to wybredna jak francuski piesek: gospodarka bee, etat bee, to może GOPS, albo jakaś karuzela VAT'owska

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, 6465 napisał:

Tesciowa na ogrodzie pielila to pozniej zastrzyki bo krazki jakies wypadają.

28 minut temu, HF86 napisał:

ale wszystko chciał sam I po swojemu. to I trzeba się trzymać wytycznych 😆

O to to

29 minut temu, Agrest napisał:

Co ja się w życiu opieliłem🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Taż mam kawałek ale pier**le, niech sobie radzi albo rozdrabniacz i pług. Już nie mam do tego siły.

Ale zasada jest jedna, małe siewki szybkie plewienie. Nawet nie trzeba wybierać byle glebę zruszyć. Ten rdest teraz zabierze całą wodę a wyrwać go w suszę to trzeba mieć krzepy.

A jęk na taki wyrwany spadnie deszcz to przeżyje i ukorzeni się na nowo. Menda całym miejscem styku z glebą lubi się czepić.

No wiem ze rdest to ujostwo okropne. Jak byly male siewki to nie mialem czasu,a to praca,jak w domu to deszcz i tak zeszlo. Ale nie ma.wiele,tylko 1,5ha

12 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie gniewaj się ale h.....z tą ekologią jak plecy nap... będą

Ale piniondz bedzie. Obralem sobie teraz cel,zrobic od drogi zeby w miare wygladalo,a reszta uj,niech sobie radzi

Opublikowano
31 minut temu, szymon09875 napisał:

Kupiłbyś większy, to byś miał czas dla swojej niuni :)

moja też marudziła że kasę wydałem na kosiarkę i na co mi na te parę hektarów taka duża, ale jak pojechałem kosić i w jedno popołudnie zrobiłem to co wcześniej cały dzień ciężko było skosić to zdanie zmieniła ;)

Oj tam , musi przywyknąć

Opublikowano
3 godziny temu, Dziad932 napisał:

Ło kurde ,tak często kosić to ile paliwa na zbiór a do tego nie mogę wyrobić z tym wszystkim 🙆‍♂️

A mówią, że to tylko tacy co nabrali hektarów i dużych ciągników się wyrobić nie mogą 😜

Opublikowano
24 minuty temu, jacor73 napisał:

Marcin, ta Twoja pani, to wybredna jak francuski piesek: gospodarka bee, etat bee, to może GOPS, albo jakaś karuzela VAT'owska

Na może nie do końca 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v