Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Agrest mogę teraz zaryzykować łubin na ziarno posiać? Wyda to jakiś plon?

Opublikowano
18 minut temu, soltys48 napisał:

Szkoda sobie dooopy zawracać. Sieje grykę 

To musowo kupić by było 

Opublikowano
52 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ta sieczkarnia na zdjęciu to ode mnie z okolicy chłopak sie wpakował. Nówka sieczkarnia, dokladnie to bylo 17 wrzesnia 2020 roku😀 

12 minut temu, Łolek napisał:

Może ja  jak bym coś większego znalazł, tylko że łódzkie 

16543556858654035231798942397797.jpg

Jak toto sie sprawuje i wielą kosztowałoby peelenów?🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ta sieczkarnia na zdjęciu to ode mnie z okolicy chłopak sie wpakował. Nówka sieczkarnia, dokladnie to bylo 17 wrzesnia 2020 roku😀 

🤔

Jak byś powiedział że te kobitki to byś lepsze wrażenie zrobił😉

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jak toto sie sprawuje i wielą kosztowałoby peelenów?🤔

Chodzi bez problemu, jak wszystko u mnie  dbasz to masz  myślałem o 8k ale nic sensownego nie ma na olx więc pewno zostanie zrobiła teraz że 6 ha i koniec na ten rok 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Baks00 napisał:

Jak byś powiedział że te kobitki to byś lepsze wrażenie zrobił😉

A te kobitki to nie jest to samo zdjecie z sieczkarnią? A Boguś to drugie zdjecie😃

Edytowane przez Belaruss820
Edit
Opublikowano
36 minut temu, radekz200 napisał:

Nie wygłupiaj się tylko odpowiedz jak znawca 😛

Jaki znawca?

Zasiałeś jęczmień w żyto i masz bigos😁

32 minuty temu, danielursus3p napisał:

Agrest mogę teraz zaryzykować łubin na ziarno posiać? Wyda to jakiś plon?

Bo ja wiem? Wilgotny rok i bez upałów to może by we wrześniu zebrał. Upały i susza to kwiat upali i nawet przyorać nie będzie czego.

Grykę, proso jeszcze by zebrał.

A jak masz się pierdaczyć i wielkie g. mieć to zasiej peluchy lub grochu pod następczą roślinę, która wynagrodzi stanowisko.

Przesadziła z ilością. Pestka ze skórką

20220604_171250.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Pada równy deszcz

Umnie w sandrze ziarnko juz jak jęczmienia jarego, kurła porosną jak ziarnko kawy 🙆🏻‍♂️

Kurna oplułem ekran jak ziarnko  kawy .

Pada deszcz spokojny .

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Pada równy deszcz

Umnie w sandrze ziarnko juz jak jęczmienia jarego, kurła porosną jak ziarnko kawy 🙆🏻‍♂️

Znaczy jak d*pa z przedziałką🤔

• Haha 2
Opublikowano
22 minuty temu, Łolek napisał:

Chodzi bez problemu, jak wszystko u mnie  dbasz to masz  myślałem o 8k ale nic sensownego nie ma na olx więc pewno zostanie zrobiła teraz że 6 ha i koniec na ten rok 

Bo patrze tak na tego swojego pająka i mysle,czemu musze co roku perkinsem sie z tym telepać poł dnia jak mogę do putina kupic cos wiekszego i szybciej robote zrobie.

Opublikowano

Ło matko. Kupiłem jakąś Śliwę.  Pierwsze owocowanie🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

20220604_175705.jpg

A tu druga, inna odmiana nawet jednego owocu.

Przygiąłem gałęzie żeby założyła pąki kwiatowe na przyszły rok.

20220604_175600.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v