Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Tomek nie jest takie proste , duża odpowiedzialność , do tego mieszkanie wynająć no ok , ale wyjeżdżać rano i wracać o 21 to kiedy troche pomieszkać 🤷‍♂️

Jeszcze raz przeczytaj nie solenizantow tylko to co pod

IMG_20220603_174841.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Marcin pier**lisz jak potłuczony. Bież żonę do siebie pod dach a nie tam jakieś mieszkania. Kuźwa myślisz że jak ja się chajtałem to miałem wszystko na tip top. Kuźwa ogrzewania nie było tylko pięć w koncie stał i mieliśmy jeden pokój a rodzice za ścianą. A że ojciec w nocy na papierosa wychodził to rano jak wstawaliśmy tylko się uśmiechał i mówił ić odpocznij. Ach to były piękne czasy 

Piec kaflowy w pokoju miałem, kuchnia węglowa w kuchni. Łazienka? Tylko z nazwy. Okna stare drewniane, spróchniałe, podłogi że wykładzina musiała szpary zatykać bo co upadło to i wsiąkło, zginęło.

Pieniądze niby jakieś były ale motywacji nie było żeby coś zrobić. 

Rok po ślubie tu zburzone, tu dostawione, tu nadbudowane i jakoś motywacja się znalazła. 

Opublikowano

U mnie to samo. Po ślubie i łazienka druga zrobiona i ogrzewanie centralne. We dwoje to i motywacja inna i radość z tego co się zrobi. A samemu to na co po co.

• Like 3
Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

Marcin pier**lisz jak potłuczony. Bież żonę do siebie pod dach a nie tam jakieś mieszkania. Kuźwa myślisz że jak ja się chajtałem to miałem wszystko na tip top. Kuźwa ogrzewania nie było tylko pięć w koncie stał i mieliśmy jeden pokój a rodzice za ścianą. A że ojciec w nocy na papierosa wychodził to rano jak wstawaliśmy tylko się uśmiechał i mówił ić odpocznij. Ach to były piękne czasy 

O to to... Ja do dziadków z żoną poszliśmy bo nikt nie chciał się opiekować. Piec kaflowy ogrzewał dwa pokoje a w łazience w ciężka zimę wodę potrafiło przyłapać, o kąpieli nie będę wspominał jak szron n szybie był🙆‍♂️ Ale powoli domek się ogarnia👍

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

qwa esmesy, do przeglądu z traktorami trza jechać, co tak oczy wybałuszył?całe 8 km w jedną stronę🤦‍♂️🙆‍♂️

Edytowane przez witejus
  • Sad 1
Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

U mnie to samo. Po ślubie i łazienka druga zrobiona i ogrzewanie centralne. We dwoje to i motywacja inna i radość z tego co się zrobi. A samemu to na co po co.

No ja tak żyję. I też robię teraz już tylko to co muszę. I dobrze, tanio się żyje.

Chyba znów będzie padać, pochmurzyło się na nowo. Ale dobrze, niech pada.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No ja tak żyję. I też robię teraz już tylko to co muszę. I dobrze, tanio się żyje.

Pioter lubisz swoje życie i ok. Każdy niech robi jak uważa, ważne żeby być szczęśliwym z siebie i zadowolonym nie krzywdząc innych 

Opublikowano
8 minut temu, witejus napisał:

qwa esmesy, do przeglądu z traktorami trza jechać, co tak oczy wybałuszył?całe 8 km w jedną stronę🤦‍♂️🙆‍♂️

Jak dwoma na raz pojedziesz?

Opublikowano (edytowane)

Czy dobrze? Nie wiem ale mi się wydaje, że tak. Na pewno póki co łatwiej i lżej, bez obowiązków, bez kompromisów, bez narzekań i próśb. 

16 minut temu, 6465 napisał:

Pioter lubisz swoje życie i ok. Każdy niech robi jak uważa, ważne żeby być szczęśliwym z siebie i zadowolonym nie krzywdząc innych 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

Można też samochodem na przegląd ciągnikowy jechać😝

🌧️ czekam na deszcz przed Zamościem już pada patrząc po radarach:)

12 minut temu, witejus napisał:

Jeden pociągnie drugi😜

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

To po ile stawki za kompleksowe zwijanie, ładowanie i owijanie od sztuki?

Wczoraj kolega płacił po 70,-/szt

55 minut temu, Dziad932 napisał:

Tomek nie jest takie proste , duża odpowiedzialność , do tego mieszkanie wynająć no ok , ale wyjeżdżać rano i wracać o 21 to kiedy troche pomieszkać 🤷‍♂️

Nie jest źle. Późno tylko w sezonie letnim się wraca a tak to 8h i w domu. 14 lat w środę minęło jak  mieszkam poza gospodarstwem

30 minut temu, witejus napisał:

On-line już nie ma?

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Tyś lis farbowany a nie dziad. Za wykorzystanie wizerunku dziada i wykorzystywanie go w celu osiągnięcia określonych korzyści materialnych powinni Ci dobry domiar dołożyć🤣

😁

Jasny gwint żebyś zobaczył jak ja żyje to te piniendze na traktor byś mi darmo oddal

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v