Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziad932 napisał:

No i 1450 poszło w błoto 🤨 

IMG20220603145849.jpg

Ty naprawdę nie wiesz co to koszty... 🤦‍♂️

PAN88 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

trochę byków dostawisz i gitara 🤭😁

Krowa czy byk ma dwa łańcuchy- jeden do ściany a drugi do właściciela 😅

luzem puścić 😁🙋‍♂️

Opublikowano
22 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Wszyscy mają to mam i Ja.2019r 235mth i dziura w tłoku.Tanio było to się nabyło

IMG_20220603_162125_908.jpg

ile będzie kosztować jak będzie działać 🤔

Opublikowano (edytowane)

Ok 45 może trochę taniej zobaczym.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Ty taki tradycjonalista, przeciwny nowym technologiom, to powinieneś chochlą co 15 minut zamieszać dwa razy w prawo, i by się bez mieszadło obeszło 

Nie no ja jestem za mechanizacją tylko taką zdroworozsądkową 

3 godziny temu, Łolek napisał:

Teraz to żeś zajebał  nie przeginaj 

Ale które panie Marek 🤔

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

No i Ty 20-paro letni byczek porównujesz się do 70-letniego dziadka, jemu lżej i szybciej podpiąć rozsiewacz, niż z wiaderkiem nawozu chodzić po świeżej roli.

Po świeżej roli? Nigdy praktycznie. Musi być przynajmniej bronami porównane. I wiadro jest bardzo niepraktyczne do tego. Tylko miska na kark. Pojemniejsza i wygodniejsza.

Opublikowano
35 minut temu, slawek74 napisał:

Ty naprawdę nie wiesz co to koszty... 🤦‍♂️

luzem puścić 😁🙋‍♂️

Chłopie ja mam mleko tanie , to i koszty na innym poziomie , lubelski burżuju 

Opublikowano

myślę że moim byckom by się mocno podobała przy podgarnianiu paszy. a plecy to już w ogóle pełnia szczęścia 🥲

Opublikowano

Nie wiem czy będę sprzedawał bo kupiony z myślą o podwożeniu skrzyniopalety na polu.Ale jeszcze pomyśle

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Dziad932 napisał:

Nie no ja jestem za mechanizacją tylko taką zdroworozsądkową 

Ale które panie Marek 🤔

Z tą wodą  przegiąłeś, 

Jak raz byś spróbował w pryzmie to nie wrócisz do bel, wiem co mówię bo też się czaiłem i to był błąd, przy czechu masz tura tylko krokidylka jeszcze i po problemie 

Chyba że bardzo mało zużywasz to inna sprawa 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Kurna,  żebyście wiedzieli jak mi się robić już nie chce. Łeb mi puchnie od myślenia, analiz za i przeciw.

Mam ochotę jebnąć większość owocowych i zostać przy zbożu. Wiśnie w większości idą pod piłę, już postanowione. Czarnej i czerwonej też trochę wytnę. Róża miała być definitywnie wyrwana, ale pierwszy rok że kwitnie jak szalona, więc zobaczymy co koniec lata pokaże. 

Agrest kolejny rok pod psem o zero zainteresowania. 

Było dobrze do tej pory, ale prognozy są ujowe.

Tylko czy z 50-60ha zboża się wyżyje?

Sławek Ty przyzwyczajony do życia na wysokim poziomie życie i spełniana swoich kaprysów za gotówkę , nie dasz rady z samego zboża B|

Opublikowano

@galan99 ty to masz zdrowie wyszukiwać te newsy i przejmować się tym.

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Z tą wodą  przegiąłeś, 

Jak raz byś spróbował w pryzmie to nie wrócisz do bel, wiem co mówię bo też się czaiłem i to był błąd, przy czechu masz tura tylko krokidylka jeszcze i po problemie 

Jak to mawia typ od nas "tylko leniwe ludzie w pryzmy robią" 😂

• Like 1
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

A co to daje?

od grzyba i mszyc podobno i się zastanawiam może kto pryskal

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Z tą wodą  przegiąłeś, 

Jak cenowo wyszła ci usługa?

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Z tą wodą  przegiąłeś, 

Bo sołtys to ktoś więcej niż zwykły chłop 😛

No fajnie odbywa się zbiór , aby bank odwiedzać po kasę , wstąpić do sklepu po piwko i patrzeć w cieniu jak wożą i ubijają  👍😊 , ale dwóch znajomych miało i się to psuło , grzało ... No zużywam około  jedną belkę na dobę 

Marek a taki mam 👇 nada się 🤔

IMG20211202145719.jpg

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Dziad932 napisał:

Bo sołtys to ktoś więcej niż zwykły chłop 😛

No fajnie odbywa się zbiór , aby bank odwiedzać po kasę , wstąpić do sklepu po piwko i patrzeć w cieniu jak wożą i ubijają  👍😊 , ale dwóch znajomych miało i się to psuło , grzało ... No zużywam około  jedną belkę na dobę 

Marek a taki mam 👇 nada się 🤔

IMG20211202145719.jpg

Są sposoby na grzanie i psucie, nie słuchaj ludzi spróbuj sam, 

Pewnie że się nada 

5 minut temu, radekz200 napisał:

Jak cenowo wyszła ci usługa?

8,5 ha 4900 przejazdy ponad 10km

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
14 minut temu, Dziad932 napisał:

Sławek Ty przyzwyczajony do życia na wysokim poziomie życie i spełniana swoich kaprysów za gotówkę , nie dasz rady z samego zboża B|

Ja żyję na wysokim poziomie🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Chyba jak na balkonie lub drabinie stanę.

Za ciężko  mi się pracuje, by lekko wydawać.

Za gotówkę i owszem. 

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Dawno już spominałem😴

Nazbieraj glizdów to w niedzielę na ryby Cię wezmę 

W niedzielę to ja będę robił to co Pafnucy zawsze w czerwcu symptom 

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Szybciej niż karuzela tylko czy lepiej 

Bo tasmówka mi wyszło 1 ha niecałe w godz tyle że jeden kawałek ze stawem do ograbienia a drugi długi, wąski i z klina. Ale i tak lepiej niż gwiazdówka bo wałeczki ładne, nie zwinięte i bez ręcznego poprawiania 

Opublikowano

No prasa gotowa , może za jakiś tydzień się ruszy 🙂

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Są sposoby na grzanie i psucie, nie słuchaj ludzi spróbuj sam, 

Pewnie że się nada 

8,5 ha 4900 przejazdy ponad 10km

Skąd ty to woził tak daleko 🙆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v