Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

38 minut temu, danielhaker napisał:

Ile teraz stal kosztuje? Kupowałeś coś ostatnio?

Mam cennik z zeszłego tygodnia, jakiego materiału chcesz ceny??? Ceownik, profile, blacha??

Bardziej tak ogólnie. Kupiłem dziś na złomie po 2,50 kawałek nowego arkusza blachy 6-7mm na blat do stołu. Biardzki wyrzucił

Opublikowano

@bratrolnika przypomnialo mi sie jak pisales ze jak tesciu wroci zeby wywieźć troche sprzetu i chyba rogaczy? Jak przywiezli go transportem medycznym i jeden z tych ratownikow mówi to teraz wstawac i zobaczyc czy zięć nie powysprzedawał. W oborze bylo cicho,mialem idealny moment zeby powiedziec: slychac ze nic nie ryczy.

• Haha 1
Opublikowano

To ciekawe co on ciekawego o tobie nagadał 🤔

6 minut temu, Belaruss820 napisał:

@bratrolnika przypomnialo mi sie jak pisales ze jak tesciu wroci zeby wywieźć troche sprzetu i chyba rogaczy? Jak przywiezli go transportem medycznym i jeden z tych ratownikow mówi to teraz wstawac i zobaczyc czy zięć nie powysprzedawał. W oborze bylo cicho,mialem idealny moment zeby powiedziec: slychac ze nic nie ryczy.

• Like 1
Opublikowano

Pany, podpowie ktoś? Potrzebuję panel solarny do podładowywania akumulatora, który zasila elektryzator. Akumulator to Jenox hobby 80 Ah, elektryzator Atva 4, o maksymalnej mocy 8W. Obecnie po 3 tygodniach napięcie na akumulatorze spada do 11,1V, elektryzator załącza się tylko od 18 do 8. Jaki panel kupić aby nie rozwalił akumulatora, a jednocześnie akumulator był w pełni naładowany? Takie coś da radę, czy większy?

https://allegro.pl/oferta/panel-solarny-monokrystaliczny-20w-12v-regulator-9558956949?fromVariant=9558962436

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

jak byś wyprzedał wszystko pod jego nieobecność to tym samym transportem medycznym mogli by go zawieźć 'na umieralnie'

Mogloby tak byc,widzac w jakim stanie przyjechal,ledwo krok zrobil a juz sie zmeczył

12 minut temu, TheraRolnik napisał:

To ciekawe co on ciekawego o tobie nagadał 🤔

Widocznie zle nie mogl mowic,bo teraz normalnie ze mną chce rozmawiac,dopytuje sie jak zboza,czy laki ktos kosil,czy jutro do pracy mam. Zmienil sie na plus. Juz byl jedną nogą na tamtym swiecie. Zadowolony ze w domu juz jest i tyle ludzi,bo samemu sie nudzi. Tesciowej juz nie traktuje tez taknjak wczesniej,mowi ze bez niej to juz ciezko.

13 minut temu, Bananek napisał:

I czemu nie wykorzystałeś okazji?

Jak pisalem ten komentarz to napisalem jedno zdanie na koncu ale usunalem

Edytowane przez Belaruss820
Edit
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Zmienil sie na plus. Zadowolony ze w domu juz jest i tyle ludzi,bo samemu sie nudzi. Tesciowej juz nie traktuje tez taknjak wczesniej,mowi ze bez niej to juz ciezko.

Spokojnie. Ludzie się nie zmieniają. Niebawem bańka pęknie.

• Like 4
Opublikowano
38 minut temu, danielhaker napisał:

Bardziej tak ogólnie. Kupiłem dziś na złomie po 2,50 kawałek nowego arkusza blachy 6-7mm na blat do stołu. Biardzki wyrzucił

Na moje amatorskie oko to aktualna cena za stal kręci się koło 10zł/kg nowego

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Belaruss820 napisał:

Mogloby tak byc,widzac w jakim stanie przyjechal,ledwo krok zrobil a juz sie zmeczył

Widocznie zle nie mogl mowic,bo teraz normalnie ze mną chce rozmawiac,dopytuje sie jak zboza,czy laki ktos kosil,czy jutro do pracy mam. Zmienil sie na plus. Juz byl jedną nogą na tamtym swiecie. Zadowolony ze w domu juz jest i tyle ludzi,bo samemu sie nudzi. Tesciowej juz nie traktuje tez taknjak wczesniej,mowi ze bez niej to juz ciezko.

Jak pisalem ten komentarz to napisalem jedno zdanie na koncu ale usunalem

Spokojnie to tylko chwilowe 😉

Zaraz wszystko wróci do normy 

• Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, Bananek napisał:

Swoją drogą patrz, Ogarek, jaką to instytucja rolnik. Toć to ludzie idealni. (są też debile - wyjątki) mają w paluszku hydraulikę, elektrykę, mechanikę, żywienie i wiele innych dziedzin, które ciężko wymienić i spamiętać.

No i co do czego nie potrafią dobrze zrobić nic. Tu trochę tam trochę i tak przeleci te życie, wiadomo choć trochę trzeba se radzić, ale jak ktoś mówi że umie robić wszystko i to wszystko zrobi, to zwyczajny mundrol i tyle 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v