Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

eko koszenie. może jakieś dotacje na to by dałoby radę wziąć, czy coś 🤔

16541696955836612141036592224132.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, GRZES1545 napisał:

To będą płakać szczególnie młodzi...sąsiad kierowca w budowlanym zawiózł zaprawę w workach po 25kg i pustak do szkoły o profilu budowlanym. To k**wa mówił że paletę 10 chłopa z godzinę rozładowywali i stękali że ciężko, a byli tacy że po woreczku i stwierdzenie ,,pier**lą niech nauczyciel sam nosi"🙆‍♂️

Coś nie coś potrafią. Jedna z zasad budowlanki mówi "mało robić dużo stękać" 

• Haha 3
Opublikowano
5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

A mnie na kobietę namawiali 😁

Słońce wyłazi. Dziś by trzeba popołudniu siatki na ogórki w tunelu założyć 🤔

Pranie by Ci robiła 🤔

Mózgu 

5 godzin temu, stempos1980 napisał:

Dalej muszę sam się męczyć z kółkami bo jeden mości jego mość zarzekał się że przyjedzie i wbije kołki w nagrodę i wypioł tyłek. 

Taka szlachta psia jego mać😁 

IMG_20220602_080931.jpg

Wiesz ze jak bliżej byś mieszkał to bym pomógł 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Pranie by Ci robiła 🤔

Mózgu 

Wiesz ze jak bliżej byś mieszkał to bym pomógł 

Już wbite kołki.

A tego psełdoobrńce ludzi uciśnionych miasta Ghotam city to sobie zapamiętam😁

Opublikowano

Miejmy nadzieje że na wschodzie Polskie nie będzie tak szybko smażyć jak na zachodzie .

Dawno nie czekaliśmy tak długo na upały. Najnowsze prognozy mogą zaskoczyć

1 czerwca rozpoczęliśmy meteorologiczne lato. Pogoda nie przypomina jednak tej pory roku — często wieje, pada i jest zimno. Najnowsze prognozy wskazują, że na temperatury przekraczające 30 st. C musimy jeszcze poczekać. Będzie jednak i tak wyraźnie cieplej niż w ostatnich dniach, ale nie zabraknie także opadów.

Coraz więcej wskazuje na to, że w tym roku na upały poczekamy najdłużej od 14 lat (mapa: wxcharts.com)

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

To nie wzór do naśladowania

Nie powodzi im się źle. Obaj tylko z ziemi żyją. Jeden to taki dziad do mnie zbliżony bo tylko C-330 i 5ha, drugi ma oprócz C-330 C-360 3P i jakiegoś DF. Też im syf nie przeszkadza, jak i mi 😁

dobre 😂😂

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Jak lubisz Marcinie darmo robić to jak ma być interes 

Ja lubię ludziom pomagać , szło coś zarobić bo mam niskie koszty eksploatacji , szejsiontka + sipma 

Ale czasu brakuje na swoje a co dopiero usługi , wcześniej jak ojciec więcej robił to było inaczej 

Opublikowano
7 minut temu, Dziad932 napisał:

Ja lubię ludziom pomagać , szło coś zarobić bo mam niskie koszty eksploatacji , szejsiontka + sipma 

Ale czasu brakuje na swoje a co dopiero usługi , wcześniej jak ojciec więcej robił to było inaczej 

Trzeba oddzielić byznes od pomocy niektórym można darmo reszta płaci, ludzie nauczą cię rozumu i skóra zrobi się grubsza 

• Like 3
Opublikowano

Dzisiaj byl sasiad w odwiedzinach u tescia i mowil mu ze juz nie bedzie robił,aby na nogi stanął to bedzie dobrze. Powiem Wam ze jednak tesc w sobie ma troche tego ciepła i milosci do drugiej osoby. Calkiem inaczej teraz ze mną rozmawia. Mogloby tak juz zostac do konca. Niech robi to co powinien na emeryturze,czyli siedziec i odpoczywać. Jeszcze tesciową rwa kulszowa złapała i tez ledwo chodzi.

Dzwonilem pytac z tym solarem to mi babeczka z serwisu powiedziała ze takie uszkodzenie,a nawet jakiekolwiek nie wplywa na działanie solarow i bedą ciagle sprawne jak do tej pory. Musze wezwac serwisanta z okolicy ale.tez wyslac do nich zgloszenie mejlowe co z tym zrobic,czy produkują takie modele zeby mozna bylo samą szybe wstawic czy juz caly kolektor. Ide jeszcze do sasiada zmierze jaki wymiar mają solary bo ta sama.firma a duzo młodsze. U nich na parterze umieszczone to dostęp latwy a u mnie wyzej,tyle ze z brzegu to latwiej wymontowac niz ze srodka

6 minut temu, Łolek napisał:

Trzeba oddzielić byznes od pomocy niektórym można darmo reszta płaci, ludzie nauczą cię rozumu i skóra zrobi się grubsza 

Znajomy co bralem obornik nic nie chcial ode mnie kasy,mowil ze jak trzeba to zebym przyjezdzal i bral ile chce

4 minuty temu, Bananek napisał:

A ludzie koszą...

IMG_20220602_152356.jpg

Wlasnie przed chwilą tez sasiad dalszy pojechał kosic,ale on na sianokiszonke zbiera

Opublikowano
16 minut temu, Dziad932 napisał:

To czego nie ruszasz z budową chałupy 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Dzisiaj byl sasiad w odwiedzinach u tescia i mowil mu ze juz nie bedzie robił,aby na nogi stanął to bedzie dobrze. Powiem Wam ze jednak tesc w sobie ma troche tego ciepła i milosci do drugiej osoby. Calkiem inaczej teraz ze mną rozmawia. Mogloby tak juz zostac do konca. Niech robi to co powinien na emeryturze,czyli siedziec i odpoczywać. Jeszcze tesciową rwa kulszowa złapała i tez ledwo chodzi.

Dzwonilem pytac z tym solarem to mi babeczka z serwisu powiedziała ze takie uszkodzenie,a nawet jakiekolwiek nie wplywa na działanie solarow i bedą ciagle sprawne jak do tej pory. Musze wezwac serwisanta z okolicy ale.tez wyslac do nich zgloszenie mejlowe co z tym zrobic,czy produkują takie modele zeby mozna bylo samą szybe wstawic czy juz caly kolektor. Ide jeszcze do sasiada zmierze jaki wymiar mają solary bo ta sama.firma a duzo młodsze. U nich na parterze umieszczone to dostęp latwy a u mnie wyzej,tyle ze z brzegu to latwiej wymontowac niz ze srodka

Znajomy co bralem obornik nic nie chcial ode mnie kasy,mowil ze jak trzeba to zebym przyjezdzal i bral ile chce

Wlasnie przed chwilą tez sasiad dalszy pojechał kosic,ale on na sianokiszonke zbiera

Jest powiedzenie,, że jak robisz społecznie masz bidę wiecznie,, 

Mogę robić darmo i pomogę, ale nie można zapominać o sobie bo w większości przypadków jak coś Ci się zj**ie to już znajomych nie ma 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

Co zrobić takie jest życie 

11 minut temu, Karol6130 napisał:

Nie mam nerw do tej całej papierologi i odwagi do kredytu 

Opublikowano
Dziad932 napisał:

17 minut temu, Łolek napisał:

11 minut temu, Karol6130 napisał:

dajesz zlecenie architektowi i wszystko i wszędzie sam pójdzie i załatwi,

Opublikowano
19 minut temu, Dziad932 napisał:

Wydaje mi się że pewności siebie trochę ci brakuje, musisz uwierzyć w swoje możliwości 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Też bym pojechał, ale z dwa tygodnie nie wjadę na łąki. Tzn wjadę, ale nie wyjadę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v