Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, stempos1980 napisał:

Na szczęście nie ale wszystko przed nami 🙄 

To jest Nowe Miasto powiat Płoński 

@Dziad932 dopłata do sterownika i dmuchawy.

U nas też do końca tego roku chyba bezklasowe ale w d*pie z ich ekologia.

Najpierw ludzi zmusili do wymiany ogrzewania na ekologię a teraz zmuszają ludzi do palenia wszystkim co jest palne.

Będzie segregacja śmieci palne i nie palne🙄

nie chcieli ludzie po dobroci przejść na gaz czy pompę ciepła, to doj**ią taką cenę za węgiel że ludzie sami będą prosić żeby im inne ogrzewanie zamontować

12 minut temu, hubertb napisał:

Panowie możecie polecić jakiś napęd do bramy przesuwnej? 

wrzucałeś w niedzielę zdjęcie że masz trzy napędy do bramy, a i czwarty rośnie

mam ten sam typ, gorąco polecam

• Like 1
  • Haha 5
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

@PAN88 Taki już mam i mnie nie przeszkadza ale mojej żonie już tak. 

Troche ruchu jeszcze nikomu nie zaszkodziło

Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

No i jedno takie głupie hasło i masz po obiedzie na dwa dni .... Chce mieć napęd nie będę stał na drodze jej marzeń 😜 

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

nie chcieli ludzie po dobroci przejść na gaz czy pompę ciepła, to doj**ią taką cenę za węgiel że ludzie sami będą prosić żeby im inne ogrzewanie zamontować

Oj nie będą 

Nima za co, już coraz bardziej to widać 

Boto 

IMG_20220602_082348.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Oj nie będą 

Nima za co, już coraz bardziej to widać

ty utniesz sobie drewna i zimę przeżyjesz, ja dzięki dobroci rodziny też sobie drewna uciąłem, trochę jeszcze dokupię, i jakoś to będzie

ale jak ktoś ma domek pod miastem i nie ma skąd drewna wziąć, to będzie zmuszony kupić węgiel

no chyba że będzie palił śmieciami, ale to pewnie wtedy to co zaoszczędzi na opale może szybko na mandat wydać, i w dodatku narazić się na poźniejszą kontrolę raz w tygodniu

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Widać bogacze u was 

U nas drewno ciągną jeden przez drugiego 

Drewna u nas nie ma. Pisałem kilkakrotnie, że może 10% domów ma więcej niż 10-15a "zagajnika". A czy bogacze? Wieś w zasadzie już mało utrzymująca się z rolnictwa. Większość ma etaty. Jest może na jakieś 800 numerów domów z 30 takich typowo żyjących tylko z ziemi. 

Opublikowano
15 godzin temu, Karol6130 napisał:

Kiedy syn się przesiądzie w pendilino to Ty concordem za nim nie nadążysz 

Uważaj żeby nie przy pampersach, ja czuję sprytny podstęp ze strony Tomasza 😉

Czyj syn  , Twój czy Marka @Łolek 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

ty utniesz sobie drewna i zimę przeżyjesz, ja dzięki dobroci rodziny też sobie drewna uciąłem, trochę jeszcze dokupię, i jakoś to będzie

ale jak ktoś ma domek pod miastem i nie ma skąd drewna wziąć, to będzie zmuszony kupić węgiel

no chyba że będzie palił śmieciami, ale to pewnie wtedy to co zaoszczędzi na opale może szybko na mandat wydać, i w dodatku narazić się na poźniejszą kontrolę raz w tygodniu

Przyczepkami wożą pod Warszawę, jedni od rodziny z lasu, drudzy kupce i na wsi rombane

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Dziad932 napisał:

Ty nie szalej z tym piecem bo jeszcze do zimy to uj wie co będzie inflacja oficjalnie 15%,a faktycznie może że 25 ludzie na spłatę kredytów a jeszcze piece wymieniać, niech idą na Ukrainę tam jest teraz ekologia 

Opublikowano
soltys48 napisał:

16 minut temu, Bananek napisał:

To ty stary wyga i nie wiesz, że się przesypuje przy nim?

Nie miałem w co....

Popytałem i ponoć co drugi dzień jest. W sobotę pojadymy z Grzesiem,drugi raz taki numer i wp***dol dostanie przy ludziach

To bierzesz od niego pustą i przesypujesz. Oczywiście najpierw płacisz, a potem już tylko wpierdol.

Opublikowano
22 minuty temu, bratrolnika napisał:

wrzucałeś w niedzielę zdjęcie że masz trzy napędy do bramy, a i czwarty rośnie

mam ten sam typ, gorąco polecam

Załóż pompę ciepła lub gaz będzie ci tak ciepło, że hoho

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Przyczepkami wożą pod Warszawę, jedni od rodziny z lasu, drudzy kupce i na wsi rombane

Meter drewna 320zł to jeszcze najtańszy opał, tyle że nie każdy ma gdzie składować 15metrów drewna. A i palenie też jest super, co się ołazisz do pieca to twoje. 

Opublikowano
17 minut temu, hubertb napisał:

No i jedno takie głupie hasło i masz po obiedzie na dwa dni .... Chce mieć napęd nie będę stał na drodze jej marzeń 😜 

To nie umiesz sobie pizzy albo kebaba zamówić 🤭

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, MonteChristo napisał:

Lepiej niż na węglu. Bo cały czas stała temperatura w pokoju. Chcę mieć 20-21 stopni i tyle jest cały czas. A nie tak jak przy piecu że rozpalane wieczorem jak już nieraz było 19. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Meter drewna 320zł to jeszcze najtańszy opał, tyle że nie każdy ma gdzie składować 15metrów drewna. A i palenie też jest super, co się ołazisz do pieca to twoje. 

d*pa głodna i zimna zmusi do chodzenia 

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Mam piec gazowy na starej instalacji, jest ciepło. Jednak najcieplej tam gdzie był remont i założyłem podłogówkę. U mnie największą robotę w zimie robią okna, pomimo że plastikowe sa marnej jakości. 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

🍌 Co Ty dzisiaj taki wulgarny🤔

Ja? W którym momencie? Pisze tylko jak się załatwia takie przygody co spotkały sołtysa. No jak tak można być ujem w biały dzień?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, TheraRolnik napisał:

Handlujemy 

IMG_20220602_082936.jpg

Handel w Twoim wydaniu "błagam, kupcie te kwiatki 🙏" 🙊🙊🙊 Mnie to by z namiotu nie wypuścili, żebym klientów nie odstraszał 🙄🙄🙄🙄

Edytowane przez kris91
  • Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v