Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, kris91 napisał:

A ja mogę trawniki kosić 😂😂😂

Nie wiem o co chodzi ale instynkt mi podpowiada że ja to bym chciał siano grabić, tak jak Bananek niżej.

39 minut temu, Bananek napisał:

Kochany Jarosław. Druga rata dodatku osłonowego wpłynęła. Znów tyle samo. Czyli licząc moje gospodarstwo 4,5 rachunku zapłacił rząd. Chwalić PiS.

Raczej ja zapłaciłem w całości robiąc układ hamulcowy w dwóch autach. Akurat o Twój dodatek drożej i o koszt pracownika nalicząjącego.

ODDAJ MOJE PIENIĄDZE!!!

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Nie wiem ale się dowiem. Pewno to co w całej Polsce, skończę robotę to się odezwę nie będziem mu kryptoreklamy robić. Albo jest inny facher macher, ale to o tym to już na pewno publicznie nie napisze. Może być zbyt grubymi nićmi wał szyty 

Jako człowiek z branży, czyli rolnik chcę też wiedzieć🤭

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

Zablokowałem kontakt zaraz po sprzedaży. 😂😅🤣

@Chłoporobotnik, @sadownik12jak tam zbiory?

IMG_20220531_131412.jpg

U mnie bez szału, za pierwszym razem jakieś 6kg z rodziny, jutro wiruję drugi raz i szykuję się drugie tyle, może nawet trochę lepiej. Dziś na tapecie odkłady były, matki dojechały, u sąsiada było wirowanie, też drugie i całkiem nieźle, jakieś 30kg z 4 rodzin. Teraz podlać tunele, u sąsiada podłożyć matkę i czeka na nas samotne ale pełne opakowanie szklane... 

Pogoda fajna, ciepło, siano schnie.

Opublikowano
Agrest napisał:

ODDAJ MOJE PIENIĄDZE!!!

Jeszcze Ci mało? 😉

Chłoporobotnik napisał:

za pierwszym razem jakieś 6kg z rodziny, jutro wiruję drugi raz i szykuję się drugie tyle

To ty po jednej rodzinie wirujesz? 🤔

Opublikowano

Tak. Nie spina mi się o rozdany socjal.

Mi zabierają a nic nie dają. 50ha to pewnie ze 200tys wedle GUS.  Nic mi się nie należy, bo za dużo zarabiam. Nawet modernizacja kotłowni czy pompy ciepła...

Opublikowano

. ja milosciwie panującym tylko powiem że każdy swoje rachunki powinien sam płacić. a zarządzać za mnie nie trzeba. 

niby taki katolicki rząd a cytatu, " kto zdrowe ręce i nogi ma, a nie pracuje niechaj i jeść nie będzie "

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

To ty po jednej rodzinie wirujesz? 🤔

W tym roku biednie bo tylko z dwóch wiruję. Za pierwszym razem wyszło jakieś 13-13,5kg z dwóch. Teraz (po niecałych dwóch tygodniach) powinno być drugie tyle.

Opublikowano
HF86 napisał:

" kto zdrowe ręce i nogi ma, a nie pracuje niechaj i jeść nie będzie "

Kurła, ja to ewenement na skalę światową. Socjal biorę, etat (pół) obrabiam, a i jeszcze coś w gospodarce ciułam. Oj się wezmą za takich.

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

jak ja aspołeczny i ludzi nie lubię za bardzo. 

a towarzystwo z podobnymi zasadami to to za wielu nas nie jest 🤭

I znów wszystko na mojej głowie. To zrobimy tak, zorganizuj jakąś komunijną albę i zrobiem objawienie. Zrobimy zbiórkę podpisów na zaakceptowanie tego objawienia a kris będzie wodę święconą sprzedawał. Nazbieramy podpisów i będziesz mógł przestać stać na kamieniu w tej albie. Dogadani? 

Opublikowano
35 minut temu, HF86 napisał:

gdzie mnie tu z tą propagandową polityką główny upominaczu 😡😤

Zaraz też będziesz nie lubiany 😂 jak ja zresztą 

23 minuty temu, HF86 napisał:

. ja milosciwie panującym tylko powiem że każdy swoje rachunki powinien sam płacić. a zarządzać za mnie nie trzeba. 

niby taki katolicki rząd a cytatu, " kto zdrowe ręce i nogi ma, a nie pracuje niechaj i jeść nie będzie "

O widzisz będziesz mógł to mówić 

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

to Tobie patusy powinni kosic za kanke mleka. 

Cenią się 😂😂😂😂

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Jo najlepiej przy sklepach i centrach handlowych żebyś mógł mobilną mechanikę dalej prowadzić?! 🙆‍♂️

Żadna specjalizacja nie hańbi 😂😂😂

Opublikowano
szymon09875 napisał:

6 minut temu, DANDYS napisał:

jakie Ceny za presowanie?

Ja powiedziałem 18 zł za warfame, może nie będę musiał jechać 🤣

panie mało, widzę jeden po 25sie ogłasza 😄

Opublikowano

A to przed wyjazdem powiem że 25 🤣 

Prasowanie słomy tak jak w ubiegłym roku mam ugadane za prasowanie połowe balotów zabieram. 

1 minutę temu, DANDYS napisał:

panie mało, widzę jeden po 25sie ogłasza 😄

Samozbierająca też się podniosłem z 60 zł na 100

Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

A to przed wyjazdem powiem że 25 🤣 

Prasowanie słomy tak jak w ubiegłym roku mam ugadane za prasowanie połowe balotów zabieram. 

Samozbierająca też się podniosłem z 60 zł na 100

Mieszkał byś bliży to bym cię najął.

Opublikowano

Tu kolega dobry, wcześniej jak potrzebowałem słomę to się tak ugadalismy, teraz nie będę brał nie wiadomo ile za prasowanie, słomy mi tyle co prawda nie trzeba, ale w potrzebie poratował wtedy to teraz mogę swoją ciąć a jego zebrać.

• Like 1
Opublikowano

O, kierunkowskaz w ten sam sposób mam zdemolowany

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

O, kierunkowskaz w ten sam sposób mam zdemolowany

Oj chyba nie 

Krowy się pchają na błotnik podczas wyrzucania obornika 

Nieraz jak duży mróz to stoi w oborze, wtedy też krowy tam się pchają 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v