Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej zaciski tył VAG to temat na poemat. To jest jeszcze większe gówno niż polonezie. Chociaż i nasi poszli po rozum do głowy i w końcu do poloneza wleciały "lukasy" 

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Raczej zaciski tył VAG to temat na poemat. To jest jeszcze większe gówno niż polonezie. Chociaż i nasi poszli po rozum do głowy i w końcu do poloneza wleciały "lukasy" 

Które oprócz poloneza montowane były w prawie całym bałaganie Fiata. Ale bym kiedyś zapizdzil w astrę plusem 1.4 jak cylinderki z tyłu powiedziały papa w najmniej oczekiwanej chwili 

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

Powinien zadziałać zawór odcinający w korektorze, ale kto w Polsce do korektora hamulców zagląda. 

Tu zużyte to było i w chwili hamowania wypchnęło tłoczki i wzięły wypadły. Hamowanie samym przodem było dosyć brawurowe. Ale później przewody zaklepałem i upalalem dziada z hamulcami na sam przód 

Opublikowano

W korektorze jest zawór jednostronny sterowany. Podczas takiego manewru różnica ciśnień w układzie powinna zamknąć wypływ płynu do cylinderków. Sprawny korektor w polonezie jest jednak rzeczą rzadszą niż różowy jednorożec. 

Opublikowano
43 minuty temu, stempos1980 napisał:

Teraz ciężko o dobre auto używane a jak były właściciel niedbał o auto to już może być totalna mina

Po tym jak Czarek teraz busa szukał, to jestem w szoku, 8 letnie auta gorzej zniszczone jak 22letnie T4

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

nie oszukujmy się, im nowsze auto tym więcej trzeba kasy na naprawy ładować, pięć lat miałem Golfa IV (w sumie to prawie równolegle z wyżej wymienionym Polo), przez pięć lat koszty napraw zamknęły się w 90zł

a teraz co i raz 300 w tego, 400 w drugiego, 880zł w tego, i tak po trochu

kolega zawsze wspomina biznes stulecia który sam zrobił, kupił Scenica za 15, wsadził 5, sprzedał za 10, wszystko w przeciągu pół roku

A miałem brać scenica 🙆‍♂️ dobrze że mi się nie spodobał.

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

nie oszukujmy się, im nowsze auto tym więcej trzeba kasy na naprawy ładować, pięć lat miałem Golfa IV (w sumie to prawie równolegle z wyżej wymienionym Polo), przez pięć lat koszty napraw zamknęły się w 90zł

a teraz co i raz 300 w tego, 400 w drugiego, 880zł w tego, i tak po trochu

kolega zawsze wspomina biznes stulecia który sam zrobił, kupił Scenica za 15, wsadził 5, sprzedał za 10, wszystko w przeciągu pół roku

A miałem brać scenica 🙆‍♂️ dobrze że mi się nie spodobał.

nigdy scenica czy espace

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
stempos1980 napisał:

No francuzy to specyficzne auta a dokładnie ich elektryka ale silnikowo jedne z lepszych aut

Akurat silnik dwa razy mi padł. Z elektroniką zero przygód.

U siostry w scenicu to samo. Silnik się skończył. Reszta cacy.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Akurat silnik dwa razy mi padł. Z elektroniką zero przygód.

U siostry w scenicu to samo. Silnik się skończył. Reszta cacy.

Silnik to zaniedbania poprzednich wlascicieli

Opublikowano
21 minut temu, Bananek napisał:

Zablokowałem kontakt zaraz po sprzedaży. 😂😅🤣

@Chłoporobotnik, @sadownik12jak tam zbiory?

IMG_20220531_131412.jpg

Całkiem ciepło, pewnie ładnie na akacje latają 🤔. Może i uda się coś jeszcze zebrać. U mnie takie były o ;

IMG_20220529_103515.jpg

Opublikowano
sadownik12 napisał:

Całkiem ciepło, pewnie ładnie na akacje latają 🤔. Może i uda się coś jeszcze zebrać. U mnie takie

12,5 kg z jednej rodziny. 🙉 Jeszcze tyle nie miałem. Szok.

Opublikowano
25 minut temu, GRZES1545 napisał:

Kurła ale czasy jak za komuny🙆‍♂️

zachocielo się debilizmu i rozdawnictwa to się ma. 

paneliki chińskie i wiatraczki miały zapewnić w uja energii a tu cosik nie wyszło. 

miały być piniendze z nieba i ciepła i pronda nie potrzeba 🤣

a jeszcze rok temu twierdzili że już nie mają gdzie składować 😂

Opublikowano

Mospilan nada na mszycę w bobie ? Dziś patrzę a tam aż czarne łodygi 🤨

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

ekogroszek 2,4 tys . 

Taniocha 😱 bo u nas 3,2 tysiaka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v