Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

W d*pach się przewraca.Dzien do pracy sobie wybierają i jeszcze 20zl za godzinę wołają.G....potrafia ale fachowcy najwyższej klasy

To polaka zatrudnij :)  towarzystwo dziś dziwne, ale nie oszukujmy się nikt ci nie będzie dziś jebał cały dzień w kurzu, słońcu za 10 zł na/h. Nie stać mnie to robię sam i się nie porywam z motyką na słońce.

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe gdzie znajdę tych Polaków do pracy? Głupie dogadywanie sobie daruj.Ciezka robota siedzieć i rozsadę w kubki wrzucać i nic poza.Jakoś przed wojną do kopania ziemniaków albo cięcia kapusty za 16zl potrafili przyjść

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

Nie pracodawca a rynek dyktuje ceny, albo się do tego dostosujesz albo? Takie czasy. Najniższa to jest 13.91 netto chyba na godzinę.

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ciekawe gdzie znajdę tych Polaków do pracy? Głupie dogadywanie sobie daruj.Ciezka robota siedzieć i rozsadę w kubki wrzucać i nic poza.Jakoś przed wojną do kopania ziemniaków albo cięcia kapusty za 16zl potrafili przyjść

To praca sezonowa , na stałe z pełnym socjalem 20 do 25 to norma 

Opublikowano

Już widzę jak większość z was płaci te 20-25 zł na godzinę z pełnym socjalem

Opublikowano
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nikogo nie zatrudniam  ale jak czasem ktoś mi pomoże to koszta nie istotne ważne że robota zrobiona 

A stawkę mówię na podstawie syna i jego kolegów którzy są zarejestrowani 

Młody ma 20 plus premie od przerobu w ciepłym suchym i pod dachem 

Opublikowano
18 minut temu, marcin19071980 napisał:

Jak nieraz chłopaki przychodzą do gnoju, mają 18 zł plus śniadanie obiad, jak zostają dłużej to kolację, transport w dwie strony plus piwo, ale za piwo kazali odliczać z godzin.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Pięknie pada, już godzinę praktycznie. Wiać przestało. Na strychu ogarnięte i zamiecione, iść do zwierzów i do somsiada coś pod ten deszcz spożyć trzeba...

20220527_160544.jpg

A nie ma somsiad jakiej córki? byłaby okazja.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
27 minut temu, marcin19071980 napisał:

W gospodarstwie nie zatrudniam na stałe. Koszta rosną nic dziwnego że każdy chce więcej. Odmowilbys gdyby ktoś za pszenicę zaproponował ci 3000 za tonę płatne tu i teraz na łape ? Czy poszedłbyś tam gdzie jest 1500 i płatność 14 dni? Czasem trzeba też się postawić w czyjejś sytuacji. 

25 z pełnym socjalem to też bym nie przesadzał. 

Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał:

A nie ma somsiad jakiej córki? byłaby okazja.

Ma, 3 mężatki. Zresztą mnie płeć piękna nie interesuje. Mamy kilka spraw do omówienia, trzeba jaką matkę pszczelą zamówić, on też coś o tym przebąkiwał to się trza dogadać.

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak nieraz chłopaki przychodzą do gnoju, mają 18 zł plus śniadanie obiad, jak zostają dłużej to kolację, transport w dwie strony plus piwo, ale za piwo kazali odliczać z godzin.

Słowo klucz to NIE RAZ ale nie co dzień i nie wybierają sobie dni w których będą pracować.To nie jest problem zapłacić te 20zł tylko problem jest znaleźć człowieka który będzie chciał za te pieniądze wykazać się pracą.Tu cały rejon jest warzywny i wszystkie gospodarstwa mają te same problemy.Wschodnie towarzystwo bardzo się rozchulało od czasu gdy ściągnęli rodziny i dostali socjal na który nie wyłożyli ani grosza

3 minuty temu, danielursus3p napisał:

W gospodarstwie nie zatrudniam na stałe. Koszta rosną nic dziwnego że każdy chce więcej. Odmowilbys gdyby ktoś za pszenicę zaproponował ci 3000 za tonę płatne tu i teraz na łape ? Czy poszedłbyś tam gdzie jest 1500 i płatność 14 dni? Czasem trzeba też się postawić w czyjejś sytuacji. 

25 z pełnym socjalem to też bym nie przesadzał. 

Od 25 lat stawiam się w czyjeś sytuacji i czasami nawet dziękuję nie usłyszę.Kiedys miałem takiego chłopaka co cioł kapustę w adidas dawałem mu 3 zł więcej niż innym bo naprawdę robił robotę to na koniec mi komórkę zaj....Od tej pory koniec z dobroczynnoscią.Takie czasy masz miękkie serce musisz mieć twardą du.....

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

7.5 l dziś

W maju 30 l

kiedy jawą na serwis jedziesz do Parczewa? 🙃

Rolnik1973 napisał:

7.5 l dziś

W maju 30 l

kiedy jawą na serwis jedziesz do Parczewa? 🙃

• Haha 4
Opublikowano
21 minut temu, marcin19071980 napisał:

Słowo klucz to NIE RAZ ale nie co dzień i nie wybierają sobie dni w których będą pracować.To nie jest problem zapłacić te 20zł tylko problem jest znaleźć człowieka który będzie chciał za te pieniądze wykazać się pracą.Tu cały rejon jest warzywny i wszystkie gospodarstwa mają te same problemy.Wschodnie towarzystwo bardzo się rozchulało od czasu gdy ściągnęli rodziny i dostali socjal na który nie wyłożyli ani grosza

Od 25 lat stawiam się w czyjeś sytuacji i czasami nawet dziękuję nie usłyszę.Kiedys miałem takiego chłopaka co cioł kapustę w adidas dawałem mu 3 zł więcej niż innym bo naprawdę robił robotę to na koniec mi komórkę zaj....Od tej pory koniec z dobroczynnoscią.Takie czasy masz miękkie serce musisz mieć twardą du.....

Masz też rację że się niektórym w d*pach poprzewracało 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v