Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, radekz200 napisał:

Kurła susza była i nie skróciłem jęczmieniu i tera może mnie lęgnąć… 

I tak to nie Ty będziesz kosił, niech się Rysiek martwi. 

UJ Cię obchodzi czy stoi czy leży, i tak 500 od hektara policzy😂

Edytowane przez Karol6130
  • Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Kurła susza była i nie skróciłem jęczmieniu i tera może mnie lęgnąć… 

Czego się przejmujesz, u mnie przyjął w dwóch dawkach 1,25kg medaxu w sumie i sięga mi do pasa, w niektórych miejscach wybujały do klatki piersiowej 😂. Siał ktoś z was te super szybkie pszenice?

Opublikowano
2 minuty temu, sadownik12 napisał:

Trochę o zgnilcu słyszałem, bo w naszej okolicy kilka lat temu wystąpił. Ogólnie, podobno nie taki diabeł straszny jak go malują. Wiadomo, lepiej unikać. Kiedyś wam zrobię zdjęcie jak jeden gościu w okolicy pasiekę prowadzi, a ma pod 90 lat. Kurła, leżaki na skałach. za***iście to wygląda. Do niektórych drabiny podstawione, żeby w ogóle się dostać. 

Bo prawda jest taka, że w tych 90% przypadków nie potrzeba cudów... Wystarczy przesiedlenie i dezynfekcja. Spalenie to już ostateczność. A teraz został jakiś jeden weterynarz na chyba dwa powiaty i jak ma wszystko kontrolować? Druga pani była to po zmianach personalnych w PIW ją od tego odsunęli, teraz na macierzyńskim jest i tak leci. Moja i sąsiednia gmina nie jest zapowietrzona ale wszystkie wokół już są...

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Bo prawda jest taka, że w tych 90% przypadków nie potrzeba cudów... Wystarczy przesiedlenie i dezynfekcja. Spalenie to już ostateczność. A teraz został jakiś jeden weterynarz na chyba dwa powiaty i jak ma wszystko kontrolować? Druga pani była to po zmianach personalnych w PIW ją od tego odsunęli, teraz na macierzyńskim jest i tak leci. Moja i sąsiednia gmina nie jest zapowietrzona ale wszystkie wokół już są...

Mowa o pszczołach jak tak to Zamość jest  zapowietrzony .

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Jakie wolne? Prawdopodobnie będę tyrał aż dwie godziny. 😉

Szkoda... A fajna stawka za godzinę ostatnio wychodziła, można się było miło zdziwić

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

A co z dyrektorką nie teges że sam nie chcesz ten teges? 

Na piątą rano muszę być jak chcę robić. Problem taki że dziś odstawiłem furę na warsztat i jak będzie pogoda to pojadę motorem, a jak nie, to nie wiem.... 

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Drogo, wiosną 300 płaciłem

Tu test szczelności azotem, próżnia, nabicie, ozonowanie. Zrobił na mnie wrażenie gość, bo zajmuje się tylko klimatyzacją. Z taką pasją o tym wszystkim opowiada aż się chce go słuchać. Widać, że auto jest w odpowiednich rękach. Tzn było, bo zajęło mu to półtorej godziny.

bratrolnika napisał:

Szkoda... A fajna stawka za godzinę ostatnio wychodziła, można się było miło zdziwić

Przy moich dwóch godzinach pracy to chyba porównywalnie. 😉

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Mowa o pszczołach jak tak to Zamość jest  zapowietrzony .

Zamość to mnie akurat mało interesuje bo to ode mnie grubo ponad 300km. 

2 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

Popadało u kogoś?

6 litrów. Zachodnia Małopolska. 

Opublikowano
radekz200 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Jest w trakcie. Podejrzewam, że już dawno minęło 20 litrów.

Banan jak tam etat? 😛

Nie narzekam. 😉

farmtrac8244 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Jest w trakcie. Podejrzewam, że już dawno minęło 20 litrów.

Jakby tyle spadło było by luks około 7, w sasiednim powiecie to lało w południe

Cóż począć.

Opublikowano
25 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbym miał bliżej... Bo rozumiem, że z kopaczką deptanie. To znaczy po waszemu z motyczką czy tam haczką?

Już bez haczyki tylko ręczne wyrywanie chwastów plus ogławianie wilków.

@radekz200 to marakuja 😉

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Pewnie manicure 🤭

Gdzieś kiedyś wyczytałem taką historię. W okresie międzywojnia jakiś wojskowy czy dyplomata z Wielkiej Brytanii odwiedził Polskę i przy okazji jakąś wioskę. Widział tam chłopa obcinającego sobie paznokcie u rąk siekierą 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v