Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

ten taki duży. ale to już jakiś czas temu chyba. 

dobrze tam masz. usługodawców dużo i dużych. 

No no ten, ale najlepiej wspominam go, drugiego takiego ciężko znaleźć, prasa stara z niemiec a bele były jak po nowiutkiej 👀

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

To u was jeszcze komuna aktywna 🤔

Tylko baza z magazynami została, ale każdy zawsze mówi skr z przyzwyczajenia 🙊

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Żeby to jeszcze było lekko :o dzis 13 nowych siwych włosów doszło, kurna już mi imion dla nich brakuje 🤣

Niby u kobiet siwe włosy oznaczają najwierniejsze😀😀😀😀

4 minuty temu, Łolek napisał:

Masz rację jak by nie było zgoda buduje 

Ja od początku z tfu teściową miałem nie po drodze ale jej nikt nie pasuje nawet córka nie za bardzo, z początku przeżywałem potem nauczyłem się ignorować i teraz jestem dobry🤦‍♂️ bo praktycznie wogle z nią nie gadam a teścia mam złotego chłopa, wracając do setna niech tylko te ojce zamiotą chodnik i spojrzą na podwórko to już jest dużo ale to dostrzegamy z czasem 

Dodał bym jeszcze że to czego nas nauczyli.....

Opublikowano

Pany, może ktoś pomoże. W Ducacie po uruchomieniu włącza się kamera cofania, nie idzie jej wyłączyć. Jesi przed odpaleniem włączy się radio to jest ok. W ustawieniach można zmienić żeby kamera włączała się tylko przy włączonym wstecznym, jak tak się zaznaczy to pewnie z pół godziny jest ok, potem znów się przestawia. Radio pamięć ma, stacje, godzinę i datę pamięta, tylko ta kamera...

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

dzis 13 nowych siwych włosów doszło, kurna już mi imion dla nich brakuje 🤣

Szczęściarz, u mnie włosy się ewakuują 🙊🙊🙊

Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

Sory, nie zauważyłem że pytałeś. Niektóre ale nie wiem od czego to zależało miały zwolnice połączone razem z mostem. Ja jak robiłem zmianę to 40 wlałem bo wiadomo że wszystko nie zleci i stan jest ok.

Sąsiad wreście kupił ciągnik i mam mu zrobić serwis pozakupowy i dlatego pytam.

3512 94 r na szerokiej gumie kabina od pierwszej właścicielki która w tej chwili ma 80l.

Ostatnie 6 lat praktycznie stał w stodole.odczasu do czasu był przepalany 

A czym to poznać że zwolnice są połączone razem z mostem

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

@Ursus932 ta metal fach z Bełchatowa już znikła 😛 i pronarka 8t za 35 tys tez, szybko znikają te przyczepy… czy to przez sezon doplatowy?

One nie znikają szybko tylko Ty się wolno decydujesz 

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Ja od początku z tfu teściową miałem nie po drodze ale jej nikt nie pasuje nawet córka nie za bardzo, z początku przeżywałem potem nauczyłem się ignorować i teraz jestem dobry🤦‍♂️ bo praktycznie wogle z nią nie gadam a teścia mam złotego chłopa, wracając do setna niech tylko te ojce zamiotą chodnik i spojrzą na podwórko to już jest dużo ale to dostrzegamy z czasem 

Marek sprzedam Ci szejsiuntke , po znajomości troche taniej jak w ogłoszeniu 😛https://m.olx.pl/d/oferta/ursus-c-360-zetor-CID757-IDMYjQs.html

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Zimą krowom dajemy siano tak 10-12 bo zalezy jak z czasem wyjdzie. Robie srute i jak skoncze po 10 to od razu ide dac siano zeby nie łazić kilka razy. Mija pol godziny,stary idzie do obory i co robi?daje znowu chociaz widac ze.mają wrzucone. Nic sie nie odzywam bo juz naprawde.nie chce.tych klotni i fochów. Jak czytam @kris91 to czuje ze mam podobną sytuacje tyle.ze ziemia na zone u mnie ale ja robie. kazdy znajomy z ktorym rozmawiam.mowi ze juz moglby usiąść na doopie i sie nie wtrącać. 

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Kurła u mnie tyż... To chyba z tych nerwów 🙈

musisz więcej odpoczywać. ta pogoń za pieniądzem Ci nie służy.

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

, wracając do setna niech tylko te ojce zamiotą chodnik i spojrzą na podwórko to już jest dużo ale to dostrzegamy z czasem 

mama od lat zdrowia nie ma. ale zajrzy czy nie uciekły, czy się nie cieli i ja spokojny w pracy bo jak coś to powiadomi. 

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

@Ursus932 ta metal fach z Bełchatowa już znikła 😛 i pronarka 8t za 35 tys tez, szybko znikają te przyczepy… czy to przez sezon doplatowy?

Nie tylko bardziej  przez inflacje ...

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Sąsiad wreście kupił ciągnik i mam mu zrobić serwis pozakupowy i dlatego pytam.

3512 94 r na szerokiej gumie kabina od pierwszej właścicielki która w tej chwili ma 80l.

Ostatnie 6 lat praktycznie stał w stodole.odczasu do czasu był przepalany 

A czym to poznać że zwolnice są połączone razem z mostem

Zobacz czy są korki do spuszczania i do wlewu jak spuscisz z mostu odkręc spustowy w zwolnicy niech zleci a jak zalejesz w most to zobacz czy ze zwolnić poleci tak będzie najprościej, chyba że ktoś wie czym to się z zewnątrz różniło

• Like 1
Opublikowano
Ursus932 napisał:

11 minut temu, Łolek napisał:

Marek sprzedam Ci szejsiuntke , po znajomości troche taniej jak w ogłoszeniu 😛https://m.olx.pl/d/oferta/ursus-c-360-zetor-CID757-IDMYjQs.html

Ta siuntka ma radio i tak się zastanawiam jak głośno musi ono grać żeby cokolwiek usłyszeć 🤔🙉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v