Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

No cena można powiedzieć unijna, pojechałem do znajomego opony zmienić krzyknął 150zł tłumacząc podwyżkę z 60zł inflacją. Po 20 minutach negocjacji zapłaciłem 80zł. 

Roboczogodzina poszła mu z 60 na 120zł. Ale żeby klienci zawału nie dostali to przejściowo jest 100zł. Ponoć zeszło 20h pracy. 

Ogólnie zwaliło mnie z nóg.

Zresztą wcześniej u innego Kuga - klocki hamulcowe, tarcze przód, olej i filtry - 1900zł. 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Roboczogodzina poszła mu z 60 na 120zł. Ale żeby klienci zawału nie dostali to przejściowo jest 100zł. Ponoć zeszło 20h pracy. 

Zresztą wcześniej u innego Kuga - klocki hamulcowe, tarcze przód, olej i filtry - 1900zł. 

Mnie też by wmurowało, uprawiam ten fach tylko przy innym typie pojazdów(dostawczaków i opli nie naprawiam), 20h na wymienione czynności to na bogato w zwykłym samochodzie starczyło by połowę z tego. 

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

cześć ludzi odkleiło się strasznie od rzeczywistości. 

mój dotychczasowy usługodawca o 50 % w górę, to niech odpoczywa skoro za mniej się nie opłaca. 

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

cześć ludzi odkleiło się strasznie od rzeczywistości. 

No tak jak mój kolega wymiana opon z 60 na 150 i jeszcze inflacją to tłumaczy.... To mu mówię to co u ciebie w zakładzie lokalnie występuje inflacja powyżej 100 procent?  

Opublikowano
Agrest napisał:

No cena można powiedzieć unijna, pojechałem do znajomego opony zmienić krzyknął 150zł tłumacząc podwyżkę z 60zł inflacją. Po 20 minutach negocjacji zapłaciłem 80zł. 

eh za 3stowki bym kuge zrobił, fajna robótka 😀

a tak propo to cię ruchaja trochę na serwisie...

Opublikowano
Agrest napisał:

🤦

Opublikowano
44 minuty temu, Ursus932bis napisał:

No mi by się ciąża przydała 

Znaczy nie że ja w ciąży 😛

Jak chcesz to możemy ci pomóc, daj namiar na narzeczoną a ty się zrelaksuj 

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, DANDYS napisał:

eh za 3stowki bym kuge zrobił, fajna robótka 😀

a tak propo to cię ruchaja trochę na serwisie...

Ceny z częściami. 

Kroją niesamowicie. Nie wiem czy to są już normalne ceny czy u nas tak walą. 

W każdym razie kiedyś szwagier oddał starego vw na wymianę rozrządu do serwisu vw. Się okazało że taniej zrobili jak lokalne warsztaty. Po 1000km zaczął gdzieś puszczać olej na pasek. W ramach gwarancji wymieniony nowy zestaw.

Który w prywatnym zakładzie by tak zrobił?

Opublikowano

Witam wszystkich. Na dzisiaj zapowiadali deszcz,czy sie sprawdzi,pewnie nie. Meszka wściekła atakuje i nie mozna nawet na spacer z dzieciakami wyjsc bo zaraz atakuje. Oj przydalby sie deszczyk dzisiaj wieczorem. Musze trawe pokosic bo jutro obchód pól i procesja przez wieś. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v