Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Chyba jesteś niepoważny.... i most zwodzony do domu sobie zrobisz ? 

A po uj komu most? Mam wybrukowany wjazd, od płotu do bruku jest z 20m i od domu do płotu jest z 15. Takiej wielkości plac jest obsadzony teraz wszelakim ustrojstwem, wszystko to powyrywać, skalniak zlikwidować i piękny kawałek na taką łąkę. 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, asharot napisał:

EPJ Po g.14 padało dość intensywnie przez 10 minut

To Ty prawie sąsiad 🙋

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale przynajmniej bez roboty, przeorać to przed chałupą nasiać jakiejś facelii z gryką, raz w roku przekosić, znów przeorać i bez roboty. A zamiast drzew owocowych jakiś garaż czy wiata a obok ze dwie lipy. Ojciec teraz tylko sadzi ale to parę lat i nie będzie tego, będzie drewna do wędzenia do us*anej śmierci.

Ja bym się od sąsiadów odgradzał na twoim miejscu. Przy tak gęstej zabudowie to bym dookoła wszystko obsadził aby widać nic nie było. 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Ja bym się od sąsiadów odgradzał na twoim miejscu. Przy tak gęstej zabudowie to bym dookoła wszystko obsadził aby widać nic nie było. 

A po co, ja na zewnątrz nie przesiaduję, altany nawet nie mam, dzieci biegających na podwórku to po co to komu.

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932bis napisał:

Kupisz sobie węgla 🤭

Za drogi interes, i do tego nieekologiczny. 😜 

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A po co, ja na zewnątrz nie przesiaduję, altany nawet nie mam, dzieci biegających na podwórku to po co to komu.

Np. by ludzie Ci pszczół nie straszyli. ;) 

Opublikowano
45 minut temu, radekz200 napisał:

Ile płaciłeś za m2? 😛 to ekologiczne nie zawiera azbestu „?

Trzcinę zakładał były pracownik, który doił też krowy. A za euro fale, to 60zł na m2. Ze ściągnięciem i założeniem nowych łat i dachu. 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Może mieć jedno i drugie, na końcu sadzi np. lilak(bzem zwany) a pozostałe 3ary obsiewa sobie łąką kwietną jeśli tak chce. Lilak gubi liście późną jesienią a wczesną wiosną już na powrót je ma. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Teraz nazad mają przywracać zieleń 🤔 oj będzie kostki po taniości 

Złoty interes te nasze samorządy robią. 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Może mieć jedno i drugie, na końcu sadzi np. lilak(bzem zwany) a pozostałe 3ary obsiewa sobie łąką kwietną jeśli tak chce. Lilak gubi liście późną jesienią a wczesną wiosną już na powrót je ma. 

O ile ja tego dziadostwa wyrwał 🙆‍♂️ tego bzu znaczy się, ostatnio karpy w srode to koparką rabowalem bo akurat dojazd był luks 

5 minut temu, Leszy napisał:

Złoty interes te nasze samorządy robią. 

Mamy wspaniały rząd, wybitnych specjalistów a ludziom z dnia na dzień żyje się coraz dostatniej! 

Opublikowano

Drzewa w mieście to temat rzeka. Praktycznie dalej komuna się odbija czkawką. Parki zakładane za komuny mają nasadzenia byle jakie i źle przemyślane, przez całe lata 90 i początek wieku nikt nie inwestował w zieloną infrastrukturę, miasta musiały najpierw naprawić drogi i chodniki. Teraz nagle parki dobijają do granicy wieku bezpieczeństwa i stąd takie jaja. Bo chyba każdy jest świadom że np. 70letnie drzewo w środku miasta może stanowić śmiertelne zagrożenie. 

Opublikowano
19 minut temu, leszek1000 napisał:

Trzcinę zakładał były pracownik, który doił też krowy. A za euro fale, to 60zł na m2. Ze ściągnięciem i założeniem nowych łat i dachu. 

Słomę żytnią kiedyś zakładałem na dach  ,podejrzewam że z trzciną byłoby łatwiej ,ale żeby dobrze zrobić tak nie na 10 lat ,a na 50  to już trzeba umieć .

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, Bananek napisał:

Żyto ruskie z dziewięciolatkiem w środku. @HF86, szykuj 1,5 żyta na wymianę. 😉 1,5 dziewięciolatka nie chcę. Tego nie oddam. 😉 

IMG_20220508_151224.jpg

Jeszcze jak. Takie młode, soczyste. Mmmmm,

już mi przeszło. nie będę pędził. 

teraz psienica i jeczmien. 

kos na silosia. 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Liczy się uśmiech bąbelkow 😂

że po tej chemii takie uchachane 🤔

Opublikowano (edytowane)

Qurła chciałem złożyć w niosek do agencji i d*pa.

Żona ma profil zaufany ale niechce zalogować się na laptopie i trzeba będzie wybrać się do agencji

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

u sadownika pada a u mnie nie-nawet chmur z tamtej strony powiatu nie widac.

30 tys?? to na 100 osob teraz malo.. jesli zaprasza sie tych co od dawna wiedza ze beda zaproszeni- nie pytaja sie, kto to jest z tym zaproszeniem-to nawet 150 osob i sie spokojnie zwroci i to z nawiazka- niestety mlodym a nie mnie 🤣

Jak on może pisać kilka stron do tyłu wytłumaczy mi ktoś ? 

Jacek mam już trójkę dzieci wiec kawał czasu od mojego wesela minął. 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Farciarz.  

Od jutra do czwartku to lepiej aby nie padało, siano trzeba wstępnie przesuszyć i złożyć, potem ze dwa dni może być deszczu i jeden dzień pogody żeby rozrzucić, dosuszyć i zebrać.

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, hubertb napisał:

Nawet już po rewitalizacji, akacje bardzo szybko rosną. 

lata temu, zaliczenie z urbanistyki. "rewitalizacja parku w jakimś tam grajdole "

wygrał projekt wszędzie beton i kamień i 4 ławki w pełnym słońcu 

a ja głupi jakieś drzewa, krzewy i fontanna z zamglawianiem na upały 🙊🙉

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No i popadało, a wg prognoz deszczu miało dziś nie być. 

A no, nadciąga coś od zachodu. Pewnie znów z litr spadnie. Ja wiem czy taka tragedia ten jęczmień jak na dwa tygodnie bycia w ziemi?

IMG_20220508_162249.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v