Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Chyba jesteś niepoważny.... i most zwodzony do domu sobie zrobisz ? 

A po uj komu most? Mam wybrukowany wjazd, od płotu do bruku jest z 20m i od domu do płotu jest z 15. Takiej wielkości plac jest obsadzony teraz wszelakim ustrojstwem, wszystko to powyrywać, skalniak zlikwidować i piękny kawałek na taką łąkę. 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, asharot napisał:

EPJ Po g.14 padało dość intensywnie przez 10 minut

To Ty prawie sąsiad 🙋

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale przynajmniej bez roboty, przeorać to przed chałupą nasiać jakiejś facelii z gryką, raz w roku przekosić, znów przeorać i bez roboty. A zamiast drzew owocowych jakiś garaż czy wiata a obok ze dwie lipy. Ojciec teraz tylko sadzi ale to parę lat i nie będzie tego, będzie drewna do wędzenia do us*anej śmierci.

Ja bym się od sąsiadów odgradzał na twoim miejscu. Przy tak gęstej zabudowie to bym dookoła wszystko obsadził aby widać nic nie było. 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Ja bym się od sąsiadów odgradzał na twoim miejscu. Przy tak gęstej zabudowie to bym dookoła wszystko obsadził aby widać nic nie było. 

A po co, ja na zewnątrz nie przesiaduję, altany nawet nie mam, dzieci biegających na podwórku to po co to komu.

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932bis napisał:

Kupisz sobie węgla 🤭

Za drogi interes, i do tego nieekologiczny. 😜 

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A po co, ja na zewnątrz nie przesiaduję, altany nawet nie mam, dzieci biegających na podwórku to po co to komu.

Np. by ludzie Ci pszczół nie straszyli. ;) 

Opublikowano
45 minut temu, radekz200 napisał:

Ile płaciłeś za m2? 😛 to ekologiczne nie zawiera azbestu „?

Trzcinę zakładał były pracownik, który doił też krowy. A za euro fale, to 60zł na m2. Ze ściągnięciem i założeniem nowych łat i dachu. 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Może mieć jedno i drugie, na końcu sadzi np. lilak(bzem zwany) a pozostałe 3ary obsiewa sobie łąką kwietną jeśli tak chce. Lilak gubi liście późną jesienią a wczesną wiosną już na powrót je ma. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Teraz nazad mają przywracać zieleń 🤔 oj będzie kostki po taniości 

Złoty interes te nasze samorządy robią. 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Może mieć jedno i drugie, na końcu sadzi np. lilak(bzem zwany) a pozostałe 3ary obsiewa sobie łąką kwietną jeśli tak chce. Lilak gubi liście późną jesienią a wczesną wiosną już na powrót je ma. 

O ile ja tego dziadostwa wyrwał 🙆‍♂️ tego bzu znaczy się, ostatnio karpy w srode to koparką rabowalem bo akurat dojazd był luks 

5 minut temu, Leszy napisał:

Złoty interes te nasze samorządy robią. 

Mamy wspaniały rząd, wybitnych specjalistów a ludziom z dnia na dzień żyje się coraz dostatniej! 

Opublikowano

Drzewa w mieście to temat rzeka. Praktycznie dalej komuna się odbija czkawką. Parki zakładane za komuny mają nasadzenia byle jakie i źle przemyślane, przez całe lata 90 i początek wieku nikt nie inwestował w zieloną infrastrukturę, miasta musiały najpierw naprawić drogi i chodniki. Teraz nagle parki dobijają do granicy wieku bezpieczeństwa i stąd takie jaja. Bo chyba każdy jest świadom że np. 70letnie drzewo w środku miasta może stanowić śmiertelne zagrożenie. 

Opublikowano
19 minut temu, leszek1000 napisał:

Trzcinę zakładał były pracownik, który doił też krowy. A za euro fale, to 60zł na m2. Ze ściągnięciem i założeniem nowych łat i dachu. 

Słomę żytnią kiedyś zakładałem na dach  ,podejrzewam że z trzciną byłoby łatwiej ,ale żeby dobrze zrobić tak nie na 10 lat ,a na 50  to już trzeba umieć .

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, Bananek napisał:

Żyto ruskie z dziewięciolatkiem w środku. @HF86, szykuj 1,5 żyta na wymianę. 😉 1,5 dziewięciolatka nie chcę. Tego nie oddam. 😉 

IMG_20220508_151224.jpg

Jeszcze jak. Takie młode, soczyste. Mmmmm,

już mi przeszło. nie będę pędził. 

teraz psienica i jeczmien. 

kos na silosia. 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Liczy się uśmiech bąbelkow 😂

że po tej chemii takie uchachane 🤔

Opublikowano (edytowane)

Qurła chciałem złożyć w niosek do agencji i d*pa.

Żona ma profil zaufany ale niechce zalogować się na laptopie i trzeba będzie wybrać się do agencji

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

u sadownika pada a u mnie nie-nawet chmur z tamtej strony powiatu nie widac.

30 tys?? to na 100 osob teraz malo.. jesli zaprasza sie tych co od dawna wiedza ze beda zaproszeni- nie pytaja sie, kto to jest z tym zaproszeniem-to nawet 150 osob i sie spokojnie zwroci i to z nawiazka- niestety mlodym a nie mnie 🤣

Jak on może pisać kilka stron do tyłu wytłumaczy mi ktoś ? 

Jacek mam już trójkę dzieci wiec kawał czasu od mojego wesela minął. 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Farciarz.  

Od jutra do czwartku to lepiej aby nie padało, siano trzeba wstępnie przesuszyć i złożyć, potem ze dwa dni może być deszczu i jeden dzień pogody żeby rozrzucić, dosuszyć i zebrać.

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, hubertb napisał:

Nawet już po rewitalizacji, akacje bardzo szybko rosną. 

lata temu, zaliczenie z urbanistyki. "rewitalizacja parku w jakimś tam grajdole "

wygrał projekt wszędzie beton i kamień i 4 ławki w pełnym słońcu 

a ja głupi jakieś drzewa, krzewy i fontanna z zamglawianiem na upały 🙊🙉

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No i popadało, a wg prognoz deszczu miało dziś nie być. 

A no, nadciąga coś od zachodu. Pewnie znów z litr spadnie. Ja wiem czy taka tragedia ten jęczmień jak na dwa tygodnie bycia w ziemi?

IMG_20220508_162249.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v