Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

On nie, ale jego Sąsiad 🤭

Karolu dowiedziałeś się jak z tym wnioskiem co ostatnio pytałeś ?

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Liczy się uśmiech bąbelkow 😂

Wiesz w takiej cenie niestety odpuszczę. Jeśli w tym roku nie będzie na drzewie u mnie to trudno. Kg czereśni to 160-170 sztuk owoców, więc powoli dobija to do ceny jedna czereśnia = 1zł. 

Opublikowano
59 minut temu, hubertb napisał:

To nie tak działa, dalsza rodzina i tak nie przyjdzie a zaproszenie jest grzecznościowe. Jak przyjdzie 200 osób to wesele na pewno się nie zwróci, jak przyjdzie 100 to zwykle się zwraca. Koszty są niby rozłożone na rok ale są olbrzymie, w moim przypadku było to grubo ponad 30 tys. 

Co najmniej razy dwa, i to mocno trzeba kombinować. 

6 minut temu, Ursus932bis napisał:

Karolu dowiedziałeś się jak z tym wnioskiem co ostatnio pytałeś ?

Nie, nic 

Ale rolnośrodowiskowych nie biorę to i zaznaczać nie muszę 

Opublikowano
42 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

I ja mam taki plan jak matula sama nie da rady z ojcem przy tym robić, do gołej ziemi wszystko.

I potem na takim stepie mieszkać???

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Ale rolnośrodowiskowych nie biorę to i zaznaczać nie muszę 

To tak jak ja 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Wszystko jeden uj. Dla mnie truskawki, maliny, wiśnie i inne mogą nie istnieć. Tak jak dla kogoś % mogą nie istnieć.

A dla mnie truskawki, maliny, wiśnie i inne, a także % mogą nie istnieć. Taki wariat jestem. 😉

Leszy napisał:

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Wolę lip albo akacji nasadzić bo tego nie ma w okolicy.

Chcesz sadzonek trochę 😜 ??

IMG_20220508_142629.jpg

Ja chce. Co to za drzewa?

Opublikowano
8 minut temu, Leszy napisał:

Chcesz sadzonek trochę 😜 ??

IMG_20220508_142629.jpg

Ja chcę tą hałdę drewna 🙂

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

A dla mnie truskawki, maliny, wiśnie i inne, a także % mogą nie istnieć. Taki wariat jestem. 😉

Ja chce. Co to za drzewa?

A brzoskwinki lubisz

Opublikowano

Żyto ruskie z dziewięciolatkiem w środku. @HF86, szykuj 1,5 żyta na wymianę. 😉 1,5 dziewięciolatka nie chcę. Tego nie oddam. 😉 

IMG_20220508_151224.jpg

1 minutę temu, Łolek napisał:

A brzoskwinki lubisz

Jeszcze jak. Takie młode, soczyste. Mmmmm,

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Leszy napisał:

I potem na takim stepie mieszkać???

Ale przynajmniej bez roboty, przeorać to przed chałupą nasiać jakiejś facelii z gryką, raz w roku przekosić, znów przeorać i bez roboty. A zamiast drzew owocowych jakiś garaż czy wiata a obok ze dwie lipy. Ojciec teraz tylko sadzi ale to parę lat i nie będzie tego, będzie drewna do wędzenia do us*anej śmierci.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Akacje rosły na placu szkolnym zaraz za boiskiem za bramką. Jak tam piłka poleciała to nierzadko bywało że był to jej koniec 🙄

Mnie się kojarzą z zupełnie czym innym. Piękny zapach kwitnącego drzewa w małym ryneczku. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

przeorać to przed chałupą nasiać jakiejś facelii z gryką,

Chyba jesteś niepoważny.... i most zwodzony do domu sobie zrobisz ? 

Opublikowano
10 minut temu, Leszy napisał:

a ja w zimę będę marzł?? 

Kupisz sobie węgla 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v