Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To trzeba odmawiać jeśli tylko się da 👀

Nie bardzo pasuje. Bliska rodzina i znajomi co się na prawdę dobrze trzymam. Nie wypada odmówić 

29 minut temu, Karol6130 napisał:

@danielursus3p

To na stypy to dobre jest, na wesela nie bardzo, dwie sale to nie po mojemu. 

Z końcem maja drugie będzie. 

Wuja już spać nie może bo myśli co to będzie i jak będzie 

Na stypy tak jak mówisz. Też w pałacyku?

22 minuty temu, MonteChristo napisał:

To odmawiaj, szwagra brat naprosił na 200, to nie wiadomo czy 100 się uzbiera

Jak wyżej nie bardzo pasuje odmówić. 

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Ale w upały cień jak znalazł a iglaki tego nie zabardzo na cień

Cień jest dobry. Drzewa jakoś dodatkowo ochładzają otoczenie. Widziałem kiedyś gospodarstwo gdzie wszystko wybetonowane była, a przed domem kostka do czoła i huśtawka na środku, w pełnym słońcu. Co jak co, ale na pewno nikt tam sobie nie przesiadywał. Nie moje klimaty takie coś. 

• Like 1
Opublikowano

Dwie sale są spoko, na tej do jedzenia można utrzymać zwykle jaką taką temperaturę. Nagłośnienie też może grać głośniej. Ile teraz kosztuje wesele od osoby na gotowo czyli wóda i placki + cena lokalu? 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Tyn se kawę pije a inni muszą robić 🙊🙊

Trzeba było się uczyć.

Ludzie pogłupieli już z tymi weselami czy tam komuniami. Każdy oczekuje ch*j wie czego, nie robi imprezy żeby coś celebrować, spotkać się z rodziną tylko żeby kasy nazbierać. Ja staram się do dalszej rodziny nie chodzić a pies to je...

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Cień jest dobry. Drzewa jakoś dodatkowo ochładzają otoczenie

Pewnie że tak jednak ja wole siedzieć pod owocowym lub liściastym niż pod iglakiem. Co by nie było i tak prysnąć na komara trzeba żeby nie oszaleć. 

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Brakuje tylko gofra na stoliku ;) 

Był placek po węgiersku ;)

3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Tyn se kawę pije a inni muszą robić 🙊🙊

Nikt nie robi, ciunik stoi ;) wrocimy z obiadu to się zacznie ;)

1652010481163960445885445842225.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Trzeba było się uczyć.

Ludzie pogłupieli już z tymi weselami czy tam komuniami. Każdy oczekuje ch*j wie czego, nie robi imprezy żeby coś celebrować, spotkać się z rodziną tylko żeby kasy nazbierać. Ja staram się do dalszej rodziny nie chodzić a pies to je...

To tak jak i ja. Co dalsza rodzina to chooj z tym. Dalsi znajomi jak proszą też nie chodzę. Naspraszaja aby kasy zarobić. Jak swoje wesele będę robił to też tylko bliską rodzinę i znajomych zaprosze. Dalszej rodziny zapraszać zamiaru nie mam.

Trzeba było się uczyć.

To tak jak i ja. Co dalsza rodzina to chooj z tym. Dalsi znajomi jak proszą też nie chodzę. Naspraszaja aby kasy zarobić. Jak swoje wesele będę robił to też tylko bliską rodzinę i znajomych zaprosze. Dalszej rodziny zapraszać zamiaru nie mam.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Pewnie że tak jednak ja wole siedzieć pod owocowym lub liściastym niż pod iglakiem. Co by nie było i tak prysnąć na komara trzeba żeby nie oszaleć. 

O komarach i muchach to ty mi już nic nie mów. Jeszcze się nie zaczęły, ale na o co będzie w lato to już mnie telepie.  

Opublikowano

Trzeba było się uczyć.

Trzeba jebać żeby się za***ać 🤣🤣

Ja tam też na takie "imprezy" nie chodzę bo do czego ja tam potrzebny 🤔

Wczoraj byli na komunii jak wrócili to się pytałem 

"I co płakali że mnie nie było ?" 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Naspraszaja aby kasy zarobić. Jak swoje wesele będę robił to też tylko bliską rodzinę i znajomych zaprosze. Dalszej rodziny zapraszać zamiaru nie mam.

To nie tak działa, dalsza rodzina i tak nie przyjdzie a zaproszenie jest grzecznościowe. Jak przyjdzie 200 osób to wesele na pewno się nie zwróci, jak przyjdzie 100 to zwykle się zwraca. Koszty są niby rozłożone na rok ale są olbrzymie, w moim przypadku było to grubo ponad 30 tys. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

U mnie to samo, zajechał a w podsiewaczu jego mieszanka Polidapu z Polifoską, wsypaliśmy superfosfat i wątpię, że na moim kawałku nawet zaczął lecieć 😁

Jakby to wszystko ode mnie zależało to... Praktycznie żadnych krzewów a już na pewno klombów czy kwiatków by nie było przed domem...

Wyrwane wczoraj wszystko do zera. Róże tylko zostały 🙊

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Ja tam też na takie "imprezy" nie chodzę bo do czego ja tam potrzebny 🤔

Bo ty to jakiś aspołeczny jesteś. ...

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Wyrwane wczoraj wszystko do zera. Róże tylko zostały 🙊

i teraz konar uschnie.... 

Opublikowano

Jakieś 20 lat temu zaczeło tak się robić że imprezy to robi się nie dla imprezy tylko żeby się zwróciło albo zarobiło. Ja jak robiłem komunie młodemu to mówiłem że najważniejsze jest przyjście a nie żeby coś tam dać podobnie ze swoim weselem. Pogłupieli ci ludzie teraz z tym wszystkim.

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

no tak , z lisciastego to moze chociaż gąsieniczka ładna okrągła spadnie a z iglak to najwyzej kornik 🤣  ,

Opublikowano
12 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Trzeba było się uczyć.

Nie dla nas szampan i kawiory 😂

9 minut temu, Leszy napisał:

O komarach i muchach to ty mi już nic nie mów. Jeszcze się nie zaczęły, ale na o co będzie w lato to już mnie telepie.  

O tototo nic, gorsze mrowki 

Opublikowano

u sadownika pada a u mnie nie-nawet chmur z tamtej strony powiatu nie widac.

5 minut temu, hubertb napisał:

To nie tak działa, dalsza rodzina i tak nie przyjdzie a zaproszenie jest grzecznościowe. Jak przyjdzie 200 osób to wesele na pewno się nie zwróci, jak przyjdzie 100 to zwykle się zwraca. Koszty są niby rozłożone na rok ale są olbrzymie, w moim przypadku było to grubo ponad 30 tys. 

30 tys?? to na 100 osob teraz malo.. jesli zaprasza sie tych co od dawna wiedza ze beda zaproszeni- nie pytaja sie, kto to jest z tym zaproszeniem-to nawet 150 osob i sie spokojnie zwroci i to z nawiazka- niestety mlodym a nie mnie 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

no tak , z lisciastego to moze chociaż gąsieniczka ładna okrągła spadnie a z iglak to najwyzej kornik 🤣  ,

Albo żywica. Po za tym ile lat musi mieć świerk żeby pod nim siąść 30-40? Pachnącą akacje doprowadzisz do takiego stanu w lat 5-8, lipę w 10 jabłoń czy wiśnie podobnie. Wybór więc prosty. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Nie dla nas szampan i kawiory 😂

O tototo nic, gorsze mrowki 

Zazwyczaj ci co najwięcej mają to najbardziej dziadują. Syn szefa w firmie gdzie pracuje, można rzecz milioner, jak dwa lata temu szedł na wesele do swojego kuzyna to 100 w koperte i niech się cieszy.Z drugiej strony to i dobrze🤣

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v