Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6465 napisał:

@Krzak pasuje ci? Dokupisz wałek będziesz miał sprzęt pierwej sort. Lepszy od Piotera.😁

Screenshot_2022-04-30-22-57-38-077_com.android.chrome.jpg

Mam już fajny grajberek pod 30. 🙂 Na moje potrzeby wystarczy

Opublikowano
Łolek napisał:

Zacząłem czytać co wieczorem napisaliście i po tym pasku na lampach i gaśnicy w 30 tce jprdl🤦‍♂️

@Bananekty raczej tą piosenkę śpiewaj 

Chwalcie łąki umajone, góry doliny..... 

I co gul ci skoczył hehe🤣

Opublikowano

No nic, trzeba iść na spacerek zobaczyć jak osy latają 🤔.

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Tak, strip till. Drugi z talerzowka jeździł.

Siew w talerzówkę? I co twoim zdaniem lepszy efekt da? Widziałeś efekty tych siewów? 

Opublikowano

4 lata kukurydzę u siebie tym sieje i jak dla mnie duży plus. Ziarno leży w mokrej ziemi bo z dołu jest podniesiona do góry. Nawóz podany na dwie głębokości. No i woda jak pada przez to że jest spulchnione tylko w rzędzie gdzie siane wsiąka blisko rośliny. 

4 minuty temu, Leszy napisał:

Siew w talerzówkę? I co twoim zdaniem lepszy efekt da? Widziałeś efekty tych siewów? 

Tu gdzie teraz sialismy w ubiegłym roku była kukurydza na ziarno, płytko talerzowka poszła i znowu siew kukurydzy.

• Like 1
Opublikowano

Godzinami można stać i obserwować jak to lata 🙆.

IMG_20220501_101828.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

@sadownik12 Fajny potoczek. 

Jeden z najczystszych potoków na całej Jurze. W kilku miejscach wybijają źródła, można normalnie się z nich napoić. Ale już coraz mniej takich źródeł. Za dzieciaka to pamiętam jedno miejsce w dolince, w którym było mnóstwo pijawek, a woda wyglądała jak z butelki. Starszyzna z tego potoku mnóstwo pstrągów łowiła. Teraz nie uświadczysz 🙄.

Opublikowano

Ojciec opowiadał, że ryby(tylko nie wiem jakie) można było wyłapać i z rowów melioracyjnych. Wystarczyło zastawki na rzece wciągnąć i je potem pozbierać.  

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

kurna. a tak sie zastanawiam. karta kredytowa też działa na okukanie??🤔

Bez znaczenia bo miałeś ze sobą największą wartość - siebie.👍😀

No ale ja staram się jakiś grosz mieć ze sobą tylko że kukułki uświadczyć nie idzie

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Nie za blisko wody?

A to czemu?

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Pszczoły nie lubią takich mokradeł. Przynajmniej moje.

Ale to nie jest mokradło. Tam gdzie stoją ule woda pojawia się na głębokości metra(testowane wiertnicą jak pod słupki wierciłem). Po prostu potok sobie płynie, trzy metry niżej. Ale spostrzeżenie zanotuje. Nie znam się na pszczołach. Gościu od którego brałem rodziny ma 100 pni obok płynącej Wisły i sobie chwali, bo wody podawać nie musi. Tutaj też fajnie widać pod światło jak pszczoła leci po wodę ;). A jak będzie im źle to zawsze można wyżej wynieść. Tylko narazie zboże posiane. 

Opublikowano

A mi się marzy takie siedlisko z małym rwącym potoczkiem, z dnem pełnym otoczaków. 

Ech, fajnie by było usiąść szumu wody, śpiewu ptaków posłuchać. 

Kurna, chyba na niebiańskie łąki mnie ciągnie😪

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

A mi się marzy takie siedlisko z małym rwącym potoczkiem, z dnem pełnym otoczaków. 

Kurna, chyba na niebiańskie łąki mnie ciągnie😪

Hamaczek też jest i z piwkiem wygodnie się leży 😉. Aby nie wieczorem, bo komary zjedzą 😆

Opublikowano
Agrest napisał:

Jak masz rzeczkę niedaleko to bobry zaproś. Posłuchasz szumu wody z pewnością.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v