Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

wrzuć w bigbaga i pojeździj po tym traktorem.

Chlopakom jak w zimę sól drogowa zawilgotniala i zamarzła, to ani gniecenie łyżką ładowarki, ani najeżdżanie fendtem 824 nic nie dało

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

15 minut temu, Bananek napisał:

🤔 Ode mnie do wilna bliżej niż do Warszawy.

Żeby cię kiedy nie przepisaly do sąsiadów

Był ty kiedy zagramanicą? Może by się wybrali na dwa auta?

Opublikowano

Raz że 5 płytko wchodzi trochę zgrzyta dopiero jak drugi stopień sprzęgła wdusze to trochę lepiej. No bardzo ciężko ja wbić na swoją pozycję ciężko wajche ruszyć. Z rozpędu jeszcze wejdzie ale.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

wrzuć w bigbaga i pojeździj po tym traktorem.

Chlopakom jak w zimę sól drogowa zawilgotniala i zamarzła, to ani gniecenie łyżką ładowarki, ani najeżdżanie fendtem 824 nic nie dało

Tu nie zamarznięte. Moim zdaniem pójdzie kruszenie traktorem. Oczywiście po uprzednim obraniu z dobrej reszty.

Krzak napisał:

Raz że 5 płytko wchodzi trochę zgrzyta dopiero jak drugi stopień sprzęgła wdusze to trochę lepiej. No bardzo ciężko ja wbić na swoją pozycję ciężko wajche ruszyć. Z rozpędu jeszcze wejdzie ale.

Dwójka tak samo?

Opublikowano

Było w miarę dobrze dzisiaj się zblokowały i po tym taka lipa się zrobiła. Ciężko redukować przez to że ciężko wajche ruszyć nawet na podwujnym wysprzeglaniu. Ale na 1 stopniu wszystkie charczą mniej lub bardziej

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Tu nie zamarznięte. Moim zdaniem pójdzie kruszenie traktorem. Oczywiście po uprzednim obraniu z dobrej reszty.

Tamto to nawet jak im rozmarzlo, i całe lato suszyli to dalej było skamieniałe

Opublikowano

I żeby tak dizelka tuż za granicą bialoruska po 2,3 udało się zatankować i Jelcyna i kartonika MonteCarlo kupić. 😆

tego nie wyplenisz 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

dzisiaj się zblokowały

To to mam średnio raz w roku przy dynamicznym przerzucaniu z 4 na wsteczny... 5 minut albo i nie trwa naprawa. A to, że charczy, no cóż, na wstecznym mi też charczy, na 6 wyje ale jeździ tak już lata...

Opublikowano

A z 5 na luz to już w ogóle ciężko wrzucić. Z luzu 5 też ciężko.

Opublikowano
16 minut temu, Ursus932bis napisał:

Pierwszy raz takie coś 

Co tu zrobić żeby to jakoś wykorzystać

Zostawić na oprysk na ściernisko lub w beczkowóz i w trakcie deszczu rozlać na trawy.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Akurat w tamtą stronę to nie. Na Litwę jechać??? W sumie czemu nie. Choć tam bliżej do ruskich jak od nas....

Do jakich ruskich. Obwód kaliningradzki w inną stronę.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Krzak napisał:

dzisiaj się zblokowały

To to mam średnio raz w roku przy dynamicznym przerzucaniu z 4 na wsteczny... 5 minut albo i nie trwa naprawa. A to, że charczy, no cóż, na wstecznym mi też charczy, na 6 wyje ale jeździ tak już lata...

No dzisiaj orkę robiłem na usłudze w ogródku i non stop 4/W było ale to później dopiero zblokowały nie przy tej orce. Odblokowałem i wtedy ta 5 słabo wchodzi. Wcześniej też słabo było ale dało się jeździć.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Było w miarę dobrze dzisiaj się zblokowały i po tym taka lipa się zrobiła. Ciężko redukować przez to że ciężko wajche ruszyć nawet na podwujnym wysprzeglaniu. Ale na 1 stopniu wszystkie charczą mniej lub bardziej

Szwagier kupił kiedyś od sąsiada c328, sąsiad długi czas narzekał ze skrzynią zj***na bo biegi ciężko wchodzą, trzeba zajrzeć 

Co do czego okazało się że wystarczy wymienić dźwignie biegów za 28zł

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Zostawić na oprysk na ściernisko lub w beczkowóz i w trakcie deszczu rozlać na trawy.

A do szamba z gnojowicą jakby to wrzucił 🤔

Ale na ściernisko dobry pomysł , na ściętą słomę dam 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Tamto to nawet jak im rozmarzlo, i całe lato suszyli to dalej było skamieniałe

Bo to sól. Choć jakby na bryłę takiej skamieniałej soli położyć lemiesz to po "kilku" latach sól go wciągnie.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

1 minutę temu, Krzak napisał:

Szwagier kupił kiedyś od sąsiada c328, sąsiad długi czas narzekał ze skrzynią zj***na bo biegi ciężko wchodzą, trzeba zajrzeć 

Co do czego okazało się że wystarczy wymienić dźwignie biegów za 28zł

Ten wodzik znaczy. Kupię to i zobaczę.

Opublikowano

HF86 napisał:

I żeby tak dizelka tuż za granicą bialoruska po 2,3 udało się zatankować i Jelcyna i kartonika MonteCarlo kupić. 😆

tego nie wyplenisz 🤣

Ech, piękne czasy shopów bezclowych. 😉

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Ale bliżej do ruskich jak od nas 

Niby od początku jak mnie moja pyta gdzie w tym roku jedziemy na wakacje to odpowiadam że NIGDZIE, ale w sumie w tamtą stronę to może może.... Jeszcze w tak doborowym towarzystwie... 

No i jak @HF86 mówi że ropa tania, ale to chyba nie na Litwie ta taniość, nie???

Opublikowano

Jak wam się biegi w 330 zakleszcza ja to sobie dźwignie przedłużcie. Kiedyś średnio co 3 rozrzutnik obornika była zakleszczona, potem ojciec jakoś przedłużył dźwignie i teraz biegi wchodzą paluszkiem i nie zakleszczyła się od kilku lat 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

Ale bliżej do ruskich jak od nas 

Niby od początku jak mnie moja pyta gdzie w tym roku jedziemy na wakacje to odpowiadam że NIGDZIE, ale w sumie w tamtą stronę to może może.... Jeszcze w tak doborowym towarzystwie... 

No i jak @HF86 mówi że ropa tania, ale to chyba nie na Litwie ta taniość, nie???

No gdzie tam. U nich drożej jak u nas bo w euro.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

5 godzin temu, stempos1980 napisał:

Kurka trzeba będzie się przyzwyczajać do takiego hotelu niedługo🙄 tzn za kilkadziesiąt godzin

Czyli po majówce ruszasz ? 

Co najpierw ?

Koperfield. 😉

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

Bo to sól. Choć jakby na bryłę takiej skamieniałej soli położyć lemiesz to po "kilku" latach sól go wciągnie.

Możliwe, sprawdzić już nie sprawdzę, bo oddali to na kopalnię

5 minut temu, Krzak napisał:

Ten wodzik znaczy. Kupię to i zobaczę.

Nie wodzik, dźwignie zmiany biegów wymieniał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v