Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Mam listę swoich potraw i ich nie zmieniam...

Wątróbkę lubię ale cebula jest dla mnie niejadalna, ani tego nie uprawiam i ani jednej cebuli w roku nie zjadam... 

Woreczek masz słaby,czy taka twoja nie chęć?

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Jeszcze organista pozostał😁

czyli to TY ? 

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Niestety będzie tego coraz więcej 🙄 

Sąsiad jeszcze w gipsie?

Nie już go uwolnili już fyndym gnojowicę targa. A młody ma mi siać kukurydzę.

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

U mnie dziś jakiś typ po wsi walcem jeździł🤷‍♂️

U mnie na wsi złodzieje grasują. Kumplowi jakieś nawozy ukradli. U mnie ktoś z tyłu do stodoły właził bo wrota odgięte były🤔

Chwalicie się fotkami wypasionych sprzętów to później tak jest. Najlepiej nie pokazywać za dużo.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No niezbyt, czosnek tylko 30-35 ząbków posadzone, głównie do zaprawiania ogórków i tyle.

O czosnku też nie lubię.

Opublikowano
witejus napisał:

3 minuty temu, 6465 napisał:

U mnie na wsi złodzieje grasują. Kumplowi jakieś nawozy ukradli.

Dziwne bo u mnie we wsi to samo ,znajomemu 700kg nawozu ktoś zawinął.

To gdzie on to trzymał. 700kg przecież na plecy nie wezmie

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Oj tak. Ja to już myślę jaka foto pułapkę zamontować🤔. Kurde boje się żeby czego nie pokradli.

Drzwi od środka dobrze zabezpieczyć, żeby nie szło otworzyć. Niestety, ceny rosną, to i bieda zaczyna się pojawiać, a tam gdzie bieda tam i złodziejstwo. 

Kiedyś kradli co wartościowe, teraz to nawet na parę kilo złomu się połaszczą

2 minuty temu, Baks00 napisał:

Jeszcze organista pozostał😁

I ten co doły kopie

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 6465 napisał:

Ty to gdzieś od Krakowa?

to Lubelak.

oj myślałem że Krzaczka pytasz.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Krzak napisał:

Najlepiej nie pokazywać za dużo.

Takich staroci jak masz to nikt nie ukradnie, teraz to takie na złom wywożą, sam wczoraj widziałem 👀

A dzisiaj na szrocie fajne radło widziałem do obsypania ziemniaków.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Chwalicie się fotkami wypasionych sprzętów to później tak jest. Najlepiej nie pokazywać za dużo.

Jak byśmy nie pokazywali to byśmy ci ..y na żywo do tej pory nie widzieli😉

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

To gdzie on to trzymał. 700kg przecież na plecy nie wezmie

W garażu przed domem. U nas działki wąskie to garaże z przodu po drugiej stronie drogi budują.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Takich staroci jak masz to nikt nie ukradnie, teraz to takie na złom wywożą, sam wczoraj widziałem 👀

Ukraińce dużo nowsze teraz do siebie targają. Do znajomego wpadli na plac to taka czystka że szok, na auta im cło zdjęli i na maszyny chyba też. Kolejny pic na wodę w TV pokazują jak tak 

Opublikowano

@chłoporobotnik a przepraszam bardzo ty to lepsze od moich sprzęty masz?

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Pierwsza brzoskwinia w pełni zakwitła. Tak naprawdę to cały czas jest rano jeszcze zimno. Ciekawe ile jeszcze przytrzyma kukurydzę w ziemi ta pogoda. 

IMG_20220429_192217.jpg

To kiedy spróbujesz brzoskwinki 🤭

Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No niezbyt, czosnek tylko 30-35 ząbków posadzone, głównie do zaprawiania ogórków i tyle.

O czosnku też nie lubię.

ale kiełbasa swojska bez czosnku 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Drzwi od środka dobrze zabezpieczyć, żeby nie szło otworzyć. Niestety, ceny rosną, to i bieda zaczyna się pojawiać, a tam gdzie bieda tam i złodziejstwo. 

I ten co doły kopie

Ja muszę uspawać metalowe bo drewniane. To byle k**wa odchyli i wlezie. Myślałem baloty ze słomy ustawić od środka ale znam przypadek że jak nie mogli wleźć to podpalili.

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

I ten co doły kopie

Żelazo na dziki w drzwiach postawić ale za taką urwę kara później. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v