Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

Nie obraź się Marcin ale ty do jakiegokolwiek kupna to zabierasz się jak jeż 🦔 do pie🤬 👉👌.

Tak to prawda ,bo ja jestem dziad indywidualista i nie podążam za modą 🙂

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tej siłowej regulacji używasz? Jak nie to rozdzielacz agtechu i bajlando 

Pozycyjna działa na mechanizmie krzywkowym, siłowa działa poprzez napięcie wstępne sprężyny. W zetorze można uzyskać mieszaną jest to wtedy regulacja siłowa z ograniczeniem zagłębienia narzędzia. Rozdzielacz o którym wspominasz cofa ten ciągnik do jakiegoś średniowiecza jedyna jego zaleta to taka że ciężko go spie... 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932bis napisał:

Ale czasem warto kogoś posłuchać kogoś kto już to przerabiał czy przeżył, a nie jak Anrzej z Plutycz NIE BO NIE 

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932bis napisał:

Żeby mniej zboża zgnieść 

Żeby go w ogóle ie gnieść możesz zrobić ścieżkę. A to czy zgnieciesz 2 rzędy czy 3 jednym kołem znaczenie ma żadne. 

Opublikowano
23 minuty temu, hubertb napisał:

@stempos1980 Od 2-3 lat Koper nie chce u mnie dobrze rosnąć. A jak już wyrośnie to i tak za chwile grzyb go bierze. 

Ja w zeszłym roku miałem 600 mędli z 2 tuneli a w tym roku jak będzie po 100 z tunelu to będzie git.

Bardzo kiepsko powschodził.

Też go brało ale dostał 3 razy na grzyba i jest dobrze 

Opublikowano
33 minuty temu, Łolek napisał:

A chcesz się przekonać, ja nie rzucam słów na wiatr 

Nie musisz lać pełno, a za rok dwa może trzy kto wie 

Daj spokój, między ludzi nie wychodzi, nie wie że można normalnie rozmawiać... Z ojcem kosa cały czas, jeden drugiego od głupków wyzywa to jak ma być normalnie. Jakby mu to nie pasowało to by z nim nie robił, ale widocznie tak mu odpowiada. Jedno dobre że tej dziewuchy nie ma bo jak się rozmnoży to pewnie następne pokolenie takie samo będzie.

21 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ale że jak ... Powie mu jebni w ścianę tym łbem a on idzie i nawala w ścianę 🤔

Czasem lepiej się nie odzywać i udawać głupiego, niż się odezwać i rozwiać wątpliwości...

• Like 4
Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Ja w zeszłym roku miałem 600 mędli z 2 tuneli a w tym roku jak będzie po 100 z tunelu to będzie git.

Bardzo kiepsko powschodził.

Też go brało ale dostał 3 razy na grzyba i jest dobrze 

Kiedyś miałem tak że rósł nie omal na dziko nie musiałem siać a na swoje potrzeby rósł na grządkach, teraz nawet siany schodzi słabo. Nie jest to raczej problem gleby. 

Opublikowano
21 minut temu, Ursus932bis napisał:

Panie. To nie chodzi o modę, ale o wygodę. Bierz najmniej 600 l 

Opublikowano
Ursus932bis napisał:

5 minut temu, PRIMO napisał:

Nie obraź się Marcin ale ty do jakiegokolwiek kupna to zabierasz się jak jeż 🦔 do pie🤬 👉👌.

pryskaj chwasty blade się robią,

u mnie

Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

Ale czasem warto kogoś posłuchać kogoś kto już to przerabiał czy przeżył, a nie jak Anrzej z Plutycz NIE BO NIE 

Tak 

17 minut temu, hubertb napisał:

Żeby go w ogóle ie gnieść możesz zrobić ścieżkę. A to czy zgnieciesz 2 rzędy czy 3 jednym kołem znaczenie ma żadne. 

I na każde 10 m szerokości pola dwie takie puste koleiny 16,9 , na pewno nie będzie spadku plonu 🤨

Opublikowano
25 minut temu, Łolek napisał:

Albo ty jesteś taki tępy albo tylko udajesz

Który ojciec chce źle dla swoich dzieci a po drugie tu chodzi o pomoc i zrozumienie 

Jak powiem czy poproszę o coś to jest to zrobione bez zbędnych dyskusji, jak dzieciaki czegoś potrzebują i jest to racjonalne to nigdy nie odmawiam i w miarę swoich możliwości im pomagam 

Może Tobie ciężko to pojąć ale ludzie tak żyją 

Co z ciebie za ojciec 🤔

Jak on coś chce to powinieneś odpowiedzieć "chcieć to se możesz" albo "to jest moje i będzie tak jak ja mówię" 🙊

27 minut temu, Ursus932bis napisał:

Rozsiewacz kupiony w ciągu godziny był a ty byś pewnie ręcznie nawóz siał bo byś się pół roku zastanawiał jaki rozsiewacz kupić 🤔🤔 i oczywiście koniecznie do 30tki 😉

Opublikowano
Ursus932bis napisał:

Marcin (dobrze pamiętam), nie ważne czego potrzebujesz. Bierz to co inni piszą. UJ z tym, że tego nie podniesiesz, albo ci za wielki. Bierz i koniec. Inaczej zostaniesz idiotą, który wie czego chce. Najlepiej moim zdaniem weź zbyt duży ciągany. Niech wiedzą, żeś kozak. A tak serio to ty najlepiej wiesz co ci w gospodarstwie potrzebne. Ty wykładasz kasę i ty decydujesz. Zasięgnąć opinii dobra sprawa, ale ostatecznie to Ty podejmujesz decyzję. Pozdrawiam.

• Like 1
Opublikowano

a daj se spokój. ludzie to nawet teraz i po sionym jeżdżą i te dziondiry na tych szerokich loponach to tylko glebę gnieta i czeka nas głód przez tych farmerów. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932bis napisał:

na każde 10 m szerokości pola dwie takie puste koleiny 16,9 , na pewno nie będzie spadku plonu 🤨

ja bym zadał inne pytanie: czy jak nie opryskasz na czas a parę dni później to co bardziej zaszkodzi, ten ślad po oponie 16,9 czy to że zabieg wykonałeś już dawno "po ptokach"

• Like 2
Opublikowano

No i do reszty (może się narażę): zejdźcie z niego. Niech kupi co chce. Jeśli podejmuje decyzje nie po waszej myśli (może i czasem nie logicznie) to nic wam do tego. A już na pewno nie jest to powód do obrażania. I wsio.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Marcin (dobrze pamiętam), nie ważne czego potrzebujesz. Bierz to co inni piszą. UJ z tym, że tego nie podniesiesz, albo ci za wielki. Bierz i koniec. Inaczej zostaniesz idiotą, który wie czego chce. Najlepiej moim zdaniem weź zbyt duży ciągany. Niech wiedzą, żeś kozak. A tak serio to ty najlepiej wiesz co ci w gospodarstwie potrzebne. Ty wykładasz kasę i ty decydujesz. Zasięgnąć opinii dobra sprawa, ale ostatecznie to Ty podejmujesz decyzję. Pozdrawiam.

"Uwierz w siebie, jesteś panem swego rzycia..." 🤣🤣

Opublikowano

toc pan Wiesio to Bananek za młodu. 

ciężko się kapnąć bo i włosów wtedy jeszcze pod beretem miał i trochę popijał i popalal 😁

teraz się ukrywa za suchą wolą w swoim gabinecie konserwatora na etacie w budżetówce 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v