Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, TheraRolnik napisał:

No to także ten...

Nowy nabytek 🤭

IMG_20220419_182603.jpg

Ile to litrów ? Myślałem taki Altro kupić do trzydziechy ale wiedzę że to potężne jest 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja to nie wiem jak niektórzy różnicę w smaku wykrywają między puszką a butelką 🤔

To tak jakbyś cukierka jadł z papierkiem i bez papierka 🙂

Opublikowano
Ursus932bis napisał:

No to także ten...

Nowy nabytek 🤭

Ile to litrów ? Myślałem taki Altro kupić do trzydziechy ale wiedzę że to potężne jest 

Jak z pustym jeździsz to jest ok. 😉

Chłoporobotnik napisał:

Nie widzę różnicy między butelką a puszką...

Puszka nie ma szyjki.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Puszka nie ma szyjki.

No nie ma, ale ja tam nigdy szklanki czy tam kufla nie brudzę, myć się potem nie chce, wszystko prosto z puszki czy z butelki...

Ciekawe czy jutro pogoda wytrzyma czy też tak lunie jak dziś 🤔

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Ciekawe czy jutro pogoda wytrzyma czy też tak lunie jak dziś 🤔

Jeśli o mnie chodzi to może lać. Siewy mam dopiero w maju. W wilgotną, ciepłą glebę zdrowiej położyć kuku niż w zimną, suchą.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Ursus932bis napisał:

Panie to dziadostwo z puszki pijesz 🥴

Z wczoraja zostało jak przywiezli, jo żem bezbarwne w szkle wystawił i tak zeszło, tak dziś czlek taki świateczny jeszcze to opracuje co jest i po świntach.

ehh ta pogoda dawniej w tak pozne wielkanoc to sie moto latalo i ciepło było a tera sie trza paliwem % grzać, gdzie ten klimat sie ociepla ???

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

A ja nie chcę, dość popadało, trawę koło wczesnych ziemniaków by trzeba jutro wykosić puchaczom i obsypać te ziemniaki, chłopy zboża mają nie popryskane, zresztą ja pszenicę też. Kukurydza ponoć w przyszłym tygodniu jak pogoda dopisze. Ale to mi wystarczy wiedzieć o tym 2 godziny przed przyjazdem siewnika.

Jeśli o mnie chodzi to może lać. Siewy mam dopiero w maju. W wilgotną, ciepłą glebę zdrowiej położyć kuku niż w zimną, suchą.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

Ja sie motam kiedy kukuryku siać zimno w pizdu i nie za mokro 

Opublikowano

Siewnika swojego nie mam, u mnie to uslug pełno w dobrych cenach i terminach 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

@Bananek  Wszystkiego najlepsiejszego. 

No i popołudniu 3mm pokropiło, pierwotne plany popsuło... Niech nie pada aż do majówki i będzie lux. 

O kurza stopa, Pjoterek życzenia składa. Fucken shit co jest 

Opublikowano
V12 napisał:

Siewnika swojego nie mam, u mnie to uslug pełno w dobrych cenach i terminach 

Ja mam swój siewnik, wyciagnę go jak trzeba w 5 minut, zapnę pod c328, wleje z 15 litrów ropy i zasieję te 5ha w jakieś 4h. Można by usługę wziąć, bo jest ich w bród, ale co wtedy ja będę robił.

• Like 1
Opublikowano
Ursus932bis napisał:

No to także ten...

Nowy nabytek 🤭

do roweru se kup 🤪

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Ja mam swój siewnik, wyciagnę go jak trzeba w 5 minut, zapnę pod c328, wleje z 15 litrów ropy i zasieję te 5ha w jakieś 4h. Można by usługę wziąć, bo jest ich w bród, ale co wtedy ja będę robił.

Tak ale ja pisalem do kukurydzy do tego zatrudniam 

Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja nie chcę, dość popadało, trawę koło wczesnych ziemniaków by trzeba jutro wykosić puchaczom i obsypać te ziemniaki, chłopy zboża mają nie popryskane, zresztą ja pszenicę też. Kukurydza ponoć w przyszłym tygodniu jak pogoda dopisze. Ale to mi wystarczy wiedzieć o tym 2 godziny przed przyjazdem siewnika.

Nima spania :D na opryski pogoda idealna. Zostało jeszcze jeden kurs na rzepak ze śmierdziuchem na robaka i może z mikro na zboże 🤔 

16503908417578463993966881730639.jpg

Opublikowano

No jak to co to co zwykle 

Opublikowano

to jak jeszcze byś się nudził to na wsiewke słonecznika w kukurydze możesz zajechać 

Opublikowano

Sam bym coś podobnego chętnie nabył ;)

Do kiedy rękojmia na wycinak obowiązuje ? Rozdzielacz padł 😭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v