Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hubertb napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

silnik w zetorze rozebrałeś

Remont tego silnika jest dość tani. Skoro i tak ściągał głowice to zruszył uszczelnienie dolne tulei. 

zależy co będzie robił bo czasem i w tym może się nazbierać

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Czyli kupiłeś kota w worku 🙄

Przegląd robie , wał nominalny , panewki ładne tylko jedna przeciwaga luźna i trzeba przykręcić , żeby nie narobiła bigosu 🤨

Opublikowano
Ursus932bis napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

silnik w zetorze rozebrałeś 🙆‍♂️

No Sławku musiałem zajrzeć tu i ówdzie 🤷🏼‍♀️ , urok używanych sprzętów 😉

ale zetory są nie zniszczalne 🤪

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kubamako66 napisał:

pytanie na szybko jak opona nowa ma np. szerokość 320 to w rzeczywistości  ma ok 30 cm ? 

Zależy od firmy 

Jeden trzymają rozmiar, drugie nie 

Co do bkt, to mam na 30 jakieś parę lat, narazie nic się nie dzieje 

Opona diagonalna 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

Nie ma rzeczy niezniszczalnych , nawet masa fyndow u korbanka w naprawie 😛

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932bis napisał:

Przegląd robie , wał nominalny , panewki ładne tylko jedna przeciwaga luźna i trzeba przykręcić , żeby nie narobiła bigosu 🤨

Odkręć pompę wspomagani i wymień od razu tulejkę sprzęgającą. Ogółem jak już rozebrałeś to bym cały przeglądał. Te silniki nie są skomplikowane remont zamyka się w kwocie 3-4 tys złotych 

Opublikowano
Bananek napisał:

stempos1980 napisał:

@Bananek No to oficjalne Wszystkiego Najlepszego Z okazji Urodzin 🍾

Wędrowycz85 napisał:

Sto lat @Bananek🍾

Dziękować. Ostatni rok z trójką z przodu. 😉

Dobra, popracował trochę. Można wracać do domu.

Banan najlepszego i żebyś tego turdusa nie musiał używać 🤭 chyba wiesz gdzie 🤪🙊

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Odkręć pompę wspomagani i wymień od razu tulejkę sprzęgającą. Ogółem jak już rozebrałeś to bym cały przeglądał. Te silniki nie są skomplikowane remont zamyka się w kwocie 3-4 tys złotych 

Nie teraz już

Opublikowano
Ursus932bis napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

Nie ma rzeczy niezniszczalnych , nawet masa fyndow u korbanka w naprawie 😛

to Ci życzę by Twój zetor tyle przepracował co te ciągniki

stempos1980 napisał:

4 minuty temu, hubertb napisał:

Nie teraz już

może i zrobi po łepkach i na częściach klasy ''zerooo''

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Tak wszystko będzie przejrzane , wyciągłem te tuleje i się zastanawiam czy nie zamówić od razu kolbenschmidty 

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

sto lat !

Dziękuję.

Karol6130 napisał:

@Bananek

Zdrowia 🍌💯💰🥂

slawek74 napisał:

Banan najlepszego i żebyś tego turdusa nie musiał używać 🤭 chyba wiesz gdzie 🤪🙊

hubertb napisał:

sto lat !

Dziękuję.

Opublikowano (edytowane)

To jak już hurtowo dziękujesz to i ode mnie przyjmij życzenia.

Wszystkiego najlepszego, zdrowia, jeszcze więcej optymizmu.

A tak po dawnemu - zdrowia szczęścia pomyślności, a na wieczór dużo gości... z noclegiem🤭

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Ursus932bis napisał:

, urok używanych sprzętów 😉

Urok demoludów, jak nabylem zachodnie to rece czyste, rzadko sie co dzieje a tym bardziej w silniku 

Ogolnie jak woda nie szła w olej to ja bym nie grzebał, wogole bym od poczatku nie grzebał w pompie wtryskach glowicy . wjebiesz kasy a to bedzie podobnie pracować ,dymić słabo odpalać w zimnym taki typ

Edytowane przez V12
Opublikowano
28 minut temu, Bananek napisał:

Dziękować. Ostatni rok z trójką z przodu. 😉

Dobra, popracował trochę. Można wracać do domu.

Zdrowia zdrowia i jeszcze więcej piniendzów 

Opublikowano
Agrest napisał:

To jak już hurtowo dziękujesz to i ode mnie przyjmij życzenia.

Wszystkiego najlepszego, zdrowia, jeszcze więcej optymizmu.

A tak po dawnemu - zdrowia szczęścia pomylśności, a na wieczór dużo gości... z noclegiem🤭

Za ostatnie zdanie masz minusa. 😉

Rolnik1973 napisał:

100 lat w zdrowiu A umnie ostatni rok z 4 z przodu Pamiętaj po 40 druga młodość 😁

Dziękuję

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertb napisał:

@V12 W zetorze najwięcej problemów sprawia sprzęgło oraz hamulce to najczęstsze awarie. Silniki są jak na demoludy są żywotne. 

To w sedno trafiles, dodaj tez podnosnik 

mi poszla tez woda w olej, wogole go trapiły nagle usterki, co w zachodnich nie ma miejsca po 10 latach mam porównanie 

Mnie to wkur... brak orbitrolu gdzie zachodnie w latach 70 miały 

Edytowane przez V12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v