Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hubertb napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

silnik w zetorze rozebrałeś

Remont tego silnika jest dość tani. Skoro i tak ściągał głowice to zruszył uszczelnienie dolne tulei. 

zależy co będzie robił bo czasem i w tym może się nazbierać

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Czyli kupiłeś kota w worku 🙄

Przegląd robie , wał nominalny , panewki ładne tylko jedna przeciwaga luźna i trzeba przykręcić , żeby nie narobiła bigosu 🤨

Opublikowano
Ursus932bis napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

silnik w zetorze rozebrałeś 🙆‍♂️

No Sławku musiałem zajrzeć tu i ówdzie 🤷🏼‍♀️ , urok używanych sprzętów 😉

ale zetory są nie zniszczalne 🤪

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kubamako66 napisał:

pytanie na szybko jak opona nowa ma np. szerokość 320 to w rzeczywistości  ma ok 30 cm ? 

Zależy od firmy 

Jeden trzymają rozmiar, drugie nie 

Co do bkt, to mam na 30 jakieś parę lat, narazie nic się nie dzieje 

Opona diagonalna 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

Nie ma rzeczy niezniszczalnych , nawet masa fyndow u korbanka w naprawie 😛

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932bis napisał:

Przegląd robie , wał nominalny , panewki ładne tylko jedna przeciwaga luźna i trzeba przykręcić , żeby nie narobiła bigosu 🤨

Odkręć pompę wspomagani i wymień od razu tulejkę sprzęgającą. Ogółem jak już rozebrałeś to bym cały przeglądał. Te silniki nie są skomplikowane remont zamyka się w kwocie 3-4 tys złotych 

Opublikowano
Bananek napisał:

stempos1980 napisał:

@Bananek No to oficjalne Wszystkiego Najlepszego Z okazji Urodzin 🍾

Wędrowycz85 napisał:

Sto lat @Bananek🍾

Dziękować. Ostatni rok z trójką z przodu. 😉

Dobra, popracował trochę. Można wracać do domu.

Banan najlepszego i żebyś tego turdusa nie musiał używać 🤭 chyba wiesz gdzie 🤪🙊

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Odkręć pompę wspomagani i wymień od razu tulejkę sprzęgającą. Ogółem jak już rozebrałeś to bym cały przeglądał. Te silniki nie są skomplikowane remont zamyka się w kwocie 3-4 tys złotych 

Nie teraz już

Opublikowano
Ursus932bis napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

Nie ma rzeczy niezniszczalnych , nawet masa fyndow u korbanka w naprawie 😛

to Ci życzę by Twój zetor tyle przepracował co te ciągniki

stempos1980 napisał:

4 minuty temu, hubertb napisał:

Nie teraz już

może i zrobi po łepkach i na częściach klasy ''zerooo''

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Tak wszystko będzie przejrzane , wyciągłem te tuleje i się zastanawiam czy nie zamówić od razu kolbenschmidty 

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

sto lat !

Dziękuję.

Karol6130 napisał:

@Bananek

Zdrowia 🍌💯💰🥂

slawek74 napisał:

Banan najlepszego i żebyś tego turdusa nie musiał używać 🤭 chyba wiesz gdzie 🤪🙊

hubertb napisał:

sto lat !

Dziękuję.

Opublikowano (edytowane)

To jak już hurtowo dziękujesz to i ode mnie przyjmij życzenia.

Wszystkiego najlepszego, zdrowia, jeszcze więcej optymizmu.

A tak po dawnemu - zdrowia szczęścia pomyślności, a na wieczór dużo gości... z noclegiem🤭

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Ursus932bis napisał:

, urok używanych sprzętów 😉

Urok demoludów, jak nabylem zachodnie to rece czyste, rzadko sie co dzieje a tym bardziej w silniku 

Ogolnie jak woda nie szła w olej to ja bym nie grzebał, wogole bym od poczatku nie grzebał w pompie wtryskach glowicy . wjebiesz kasy a to bedzie podobnie pracować ,dymić słabo odpalać w zimnym taki typ

Edytowane przez V12
Opublikowano
28 minut temu, Bananek napisał:

Dziękować. Ostatni rok z trójką z przodu. 😉

Dobra, popracował trochę. Można wracać do domu.

Zdrowia zdrowia i jeszcze więcej piniendzów 

Opublikowano
Agrest napisał:

To jak już hurtowo dziękujesz to i ode mnie przyjmij życzenia.

Wszystkiego najlepszego, zdrowia, jeszcze więcej optymizmu.

A tak po dawnemu - zdrowia szczęścia pomylśności, a na wieczór dużo gości... z noclegiem🤭

Za ostatnie zdanie masz minusa. 😉

Rolnik1973 napisał:

100 lat w zdrowiu A umnie ostatni rok z 4 z przodu Pamiętaj po 40 druga młodość 😁

Dziękuję

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertb napisał:

@V12 W zetorze najwięcej problemów sprawia sprzęgło oraz hamulce to najczęstsze awarie. Silniki są jak na demoludy są żywotne. 

To w sedno trafiles, dodaj tez podnosnik 

mi poszla tez woda w olej, wogole go trapiły nagle usterki, co w zachodnich nie ma miejsca po 10 latach mam porównanie 

Mnie to wkur... brak orbitrolu gdzie zachodnie w latach 70 miały 

Edytowane przez V12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v