Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Nie takiej za 30 już nie trzeba mocno przepijać 0,33l oranżady starczy i powinno jeszcze zostać. 

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

10worow cementu wyrobiłem

z czem, na co?;

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

U was piątka to połówka? U nas piątka to 5l

Nie stosowało się takich pojemności u mnie na litrówkę mówiliśmy "kanka". Większe flaszki są po prostu nie wygodne. Teraz już nie ale właśnie w wieku Piotra nie piłem z kieliszka mniejszego niż 50ml. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Chodziles i darłeś morde? Tak z ciekawości pytam

o 3 w nocy przez wieś na cały głos ''aj li aj lo aj la'' potem opowiadali że niemcy przez wieś szli 🤭🤦‍♂️

hubertb napisał:

22 i lulu w wieku 24lat a w życiu. Raz musiałem zostać w domu i po prostu nie wiedziałem co mam ze sobą zrobić. Człowiek już od rana żył tym że jest sobota. 

👍👍👍👍👍👍😁

Opublikowano

Nie stosowało się takich pojemności u mnie na litrówkę mówiliśmy "kanka". Większe flaszki są po prostu nie wygodne. Teraz już nie ale właśnie w wieku Piotra nie piłem z kieliszka mniejszego niż 50ml. 

Albo barmańską z gwinta się waliło

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Teraz już nie ale właśnie w wieku Piotra nie piłem z kieliszka mniejszego niż 50ml. 

Teraz to już i ja mam coraz mniej siły na ten sport, ubywa zawodników do spożycia i przerzucam się coraz bardziej na piwko. Nie trzeba wychodzić, spotykać się z nikim. Chyba, że jest o czym pogadać, tak jak z sąsiadem to można wlewać w siebie, dwaj pszczelarze, on po alkoholu lubi opowiadać o swoich przygodach w robocie, fajna posiadówka zawsze się z tego robi. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Jak budowaliśmy oborę to tak na 3 czy 4 akurat był słoik 3litrowy. Jak był ktoś więcej to i piątkę przynosiłem i niewiele zostawało 🙄 teraz ponad 3 lata. Wódki nic a piwo jak na jakie 3 miesiące jedno wypiję to już święto 

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

o 3 w nocy przez wieś na cały głos ''aj li aj lo aj la'' potem opowiadali że niemcy przez wieś szli 🤭🤦‍♂️

"Pierwszego dnia Niemcy gonili nas, drugiego dnia my goniliśmy Niemców a na trzeci dzień przyszedł lesniczy i wygonił wszystkich" 😂

3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Albo barmańską z gwinta się waliło

Toto to dla kobiet w ciąży i dzieci, to jakoś mało procent miało to jak jaki zepsuty kompot 

Opublikowano
58 minut temu, Agrest napisał:

Tylko kupę przywieź ze sobą. Podwójny zysk w dobie drogich nawozów🤭

Mierzysz wszystkich swoją miarą 😁🤣

Zdrowych i spokojnych świąt Wielkanocnych

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

No mniejszy to tylko naparstek. 

W knajpie dostajesz naparstek+ zagryzka i płacisz jak za małpkę. 

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak budowaliśmy oborę to tak na 3 czy 4 akurat był słoik 3litrowy. Jak był ktoś więcej to i piątkę przynosiłem i niewiele zostawało 🙄 teraz ponad 3 lata. Wódki nic a piwo jak na jakie 3 miesiące jedno wypiję to już święto 

A to wiesz bywały i takie posiedzenia że każdy wyciągnął z kieszeni w kurtce i rozlewało się do szklanek. 

Opublikowano

A to wiesz bywały i takie posiedzenia że każdy wyciągnął z kieszeni w kurtce i rozlewało się do szklanek. 

Kiedyś na moich urodzinach było pite że szklanek, do końca dotrzymałem i polazłem na piwo jeszcze. Bywało i tak że każdy stawał ze swoją flaszką i piliśmy z gwinta. Ehh kiedyś to było ale nie ma się co tym chwalić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v