Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Dzisiaj widział ja fakturę za części do Zetora ... 5700zł za części 🙄 

Coś drogie są te "tanie części" 🤔

Co dokładnie  kupione ?

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Co dokładnie  kupione ?

Luzy zrobione na sworzniu Tzn nowy sworzeń, tuleję itd 

Wałek z talerzem zębatym ten co się złamał 

Nowe łączniki wału

Uszczelniony siłownik od orbitrolu bo lało się z niego 

Inne duperele i się koszt zrobił 🤷

Sam wałek z talerzem zębatym prawie 2,5tyś

Opublikowano

Coś podobnego szukałem do glebogryzarki Maschio i nie dało rady bo mają łańcuchy wg zakładowej normy a cena łańcucha = cenie gryzarki jak kupiłem i wymieniałem koła zębate. W tym wypadku nałeżałoby kontakt z producentem rębaka.

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Coś mi się wydaje młody że teraz na pole to co najwyżej rowerem z motyką będziesz jeździł...

Spokojna twoja 🤭 Po niedzieli trza nawozy rozsiać na zimowe zboże a później jadę łąki włókować 

Opublikowano
3 minuty temu, marian7k napisał:

Coś podobnego szukałem do glebogryzarki Maschio i nie dało rady bo mają łańcuchy wg zakładowej normy a cena łańcucha = cenie gryzarki jak kupiłem i wymieniałem koła zębate. W tym wypadku nałeżałoby kontakt z producentem rębaka.

Na serwisach nie ma. W żadnym magazynie 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Coś mi się wydaje młody że teraz na pole to co najwyżej rowerem z motyką będziesz jeździł...

Albo stary zarzuci mu chomonto na szyję i będzie nim orał, jak zwolni to kopa w dupę i dalej 😜

Opublikowano
17 minut temu, TheraRolnik napisał:

Luzy zrobione na sworzniu Tzn nowy sworzeń, tuleję itd 

Wałek z talerzem zębatym ten co się złamał 

Nowe łączniki wału

Uszczelniony siłownik od orbitrolu bo lało się z niego 

Inne duperele i się koszt zrobił 🤷

Sam wałek z talerzem zębatym prawie 2,5tyś

A tam nie carraro most jest? 

Chyba tak, to części ta sama cena co do zachodnich 

A walka nie dało rady zregenerować? 

W sumie też nie drogi, to i się nie opłaciło 

Dany drugi strzał Oksytocyny, można iść spać 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

A tam nie carraro most jest? 

Chyba tak, to części ta sama cena co do zachodnich 

A walka nie dało rady zregenerować? 

W sumie też nie drogi, to i się nie opłaciło 

Dany drugi strzał Oksytocyny, można iść spać 

A no carraro 😉

Opublikowano
7 godzin temu, gregor1284 napisał:

Panie nadleśnictwo daje jakieś eko 

Panie Gregor ele ten eco to piła jakoś słabo tnie, spróbuj a sam się przekonasz a przepalonym pompka siada a silnik by chodził dalej:D

Opublikowano (edytowane)

Ja znowu rozlał rsm bo w nocy ma padać.

Niby napadało tego śniegu a  ziemia przyjęła można w polu robić w deszczołapie wyszło ze tylko 23l ale na pewno więcej było.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

Panie Gregor ele ten eco to piła jakoś słabo tnie, spróbuj a sam się przekonasz a przepalonym pompka siada a silnik by chodził dalej:D

Lekko idzie na eko, tym bardziej że darmy.tylko te 5litrow z dna to lepiej komu dać w prezencie jak się odstoi. Po przepalonym to te piły całe zaklejone. Nima co przycinać, szkłem tylka nie wytrze 

Pada deszcz 😍 dobrze ładnie trawa powschodzi. Jak głęboko macie wodę w studniach? 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Po przepalonym to te piły całe zaklejone.

Jo tam jade na na takim, a moze on taki jeszcze  dobry bo co to 200-300 h na wymiane nawet sadzy na nim nie ma  xD

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

łaaa, no iii ??

w tym temacie i sa tacy co 10zł za paliwo to pikuś dadzą i 15zł, pewnie z etatu sie do gospodarki dołozy xD:D:D a jak bedzie  trza na drugi etat, byle gospodarka sie kręciła  xD

Edytowane przez V12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v