Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzisiaj już przywykliśmy do byle jakości .a może nie powiem,a może gdzieś indziej zrobią albo nowe kupić. 

kiedyś ludzie weryfikowali partaczy i przekazywanie informacji było. 

dzisiaj reklama w internecie i pseudo opinie obcych ludzi i partacz może chałturę całe życie uprawiać. 

Opublikowano
47 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Czleku to jest piec na węgiel /groszek a nie na drewno i on tyz ma wkład ceramiczny bo inaczej by nie spełnił 5 klasy... Na dziś drewno tylko piece zagazuwujace te o których pisałem... 

Gdybyś nawet tam chciał palić drewnem to zobacz jaki tam mały wsad jest....31 dm3 w 22 kw 

Gdzie w mpm 18kw ja mam 64dm3... Czyli razy dwa... 

Nie ma pieca 5 klasy bez dopalacza dymu na węgiel i drewno... 

Typowy 

Oki rozumiem. 

Całkiem cenne rady. 👍

Opublikowano (edytowane)

Jeśli pisałeś że chcesz palić drewnem bo go masz to musisz patrzeć piec typowo na drewno i wybór jest w tych co pisałem.... Cała reszta to lipa i tyle... 

Mpm który mam to tyz taka naciągana bajka na drewno ale nie taka lipa jak te co wstawiłeś i podobne... 

Teraz mpm robi jeszcz że większy wsad do drewna...

Sprawdzać się sprawdza, nie dymi, dopala dym i jest z tego moc.... 

U mnie na 160 m2 wystarczył by 14 kw.... Wziolem większy ze względu na mały wsad w 14 kw.... Teraz to poprawili... 

Typowo gazujace typu atmos itp... Są droższe i mi się nie podoba w nich wymiennik... 

W moim prosty typowy piec dolnego spalania... pionowy wymiennik łatwy do czyszcenia a nie jakieś popierdolki które mogą się pozatykać... 

Ja mam oczywiście w mpm górny załadunek...I innego nie polecam.... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

dzisiaj już przywykliśmy do byle jakości .a może nie powiem,a może gdzieś indziej zrobią albo nowe kupić. 

kiedyś ludzie weryfikowali partaczy i przekazywanie informacji było. 

dzisiaj reklama w internecie i pseudo opinie obcych ludzi i partacz może chałturę całe życie uprawiać. 

Bylejakość, pewnie też płacą grosze to myśli co będę się wysilał za marne grosze 

Opublikowano
16 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Jeśli pisałeś że chcesz palić drewnem bo go masz to musisz patrzeć piec typowo na drewno i wybór jest w tych co pisałem.... Cała reszta to lipa i tyle... 

Mpm który mam to tyz taka naciągana bajka na drewno ale nie taka lipa jak te co wstawiłeś i podobne... 

Teraz mpm robi jeszcz że większy wsad do drewna...

Sprawdzać się sprawdza, nie dymi, dopala dym i jest z tego moc.... 

U mnie na 160 m2 wystarczył by 14 kw.... Wziolem większy ze względu na mały wsad w 14 kw.... Teraz to poprawili... 

Typowo gazujace typu atmos itp... Są droższe i mi się nie podoba w nich wymiennik... 

W moim prosty typowy piec dolnego spalania... pionowy wymiennik łatwy do czyszcenia a nie jakieś popierdolki które mogą się pozatykać... 

Ja mam oczywiście w mpm górny załadunek...I innego nie polecam.... 

Ekspert a co sadzisz o tym piech co ja wstawiłem na pelet i drewno? 

Opublikowano

Ja mam w tym roku chrzesniaka i chrzesniaczke. Jemu wlasnie mysle hulajnoge kupic,a jej to kase dam bo zbiera i lepiej tak.

Tak sobie patrze na kapiący deszcz i obsiane pola. Wody w rowach sporo,ciekawe czy owies nie zbutwieje w ziemi🤔

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Odkręć kolektor wydechowy i sprawdź z której pluje. 

Hubert już odkręcałem wcześniej i z wszystkich napitala, ale właśnie rozkrecam  więce zaraz nagram 

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

za***rdala po prowadnicach zaworowych... 

Bogadanie to wiem , już wczoraj pisałem 🙂 , za luźne 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Bogadanie to wiem , już wczoraj pisałem 🙂 , za luźne 

A zawory nowe dawali ??

Opublikowano
hubertb napisał:

W przypadku zakładu usługowego czasem warunkiem gwarancji jest montaż przez fachowy zakład napraw. 

mechanik za darmo nie będzie rozbierał i składał , to kolejne koszty, chyba że sam oddaje do zakładów i bierze to na swoją klatę jak coś nie pyknie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v