Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dobre mydlo i gra gitara. Ziomek co byl na poczatku przerazony tym całą nagonka to sobie skóre na dloniach poniszczył 

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

A ja parę razy myłem , bo inne zarazki też zabije 

Opublikowano

Chłopaki i co robić z tym głowicami , chyba po miesiącu powinni poczuć się i gwarancję uznać 🤔 

Opublikowano
3 minuty temu, V12 napisał:

Dobre mydlo i gra gitara. Ziomek co byl na poczatku przerazony tym całą nagonka to sobie skóre na dloniach poniszczył 

Tych jełopów z TVN co wypromowali modę na lateksowe rękawiczki u mechaników należało by skazać na ciężkie roboty. 

Opublikowano

V12 napisał:

Z kolei moje dłonie łuszczą się po mydle w płynie. 🥴 Skóra zlazi płatami.

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Chłopaki i co robić z tym głowicami , chyba po miesiącu powinni poczuć się i gwarancję uznać 🤔 

raczej się wypną, tak jak ja regenerowałęm pompę od siuntki w renomowanym zakładzie , odebrałem, załozyłem i na ostatnim cylindrze dym się w kolektorze nie mieści,  zrobiłem menzurką próbę ile dają sekcje i ostatnia dawała 2x paliwa tyle co pozostałe 3, pojechałem z reklamacją i po wielkich bólach poprawili, choć było ze silnik złom, ze kompresji nie ma, ze głowice uszkodzone, że na pewno dobrze jest pompa zrobiona itp.  ale jak pisałem, suma sumarum poprawili i padło na końcu stwierdzenie że to nowy pracownik coś źle zrobił, ale przeprosin żadnych, ciągnik dalej unieruchomiony, zmarnowany czas itp.

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

przypominam sobie czemu nie powinienem robić bel😡

a koty też na emigrację chyba się wybiorą albo amputacja pazurów 😤

16492312114895567392605859952240.jpg

Toż to lux kicha. Byczki by wciągały nosem 

Ładnie sobie pada. Mogło by być że 2 dni takiego spokojnego deszczu 

Opublikowano
11 minut temu, Uziu92 napisał:

raczej się wypną, tak jak ja regenerowałęm pompę od siuntki w renomowanym zakładzie , odebrałem, załozyłem i na ostatnim cylindrze dym się w kolektorze nie mieści,  zrobiłem menzurką próbę ile dają sekcje i ostatnia dawała 2x paliwa tyle co pozostałe 3, pojechałem z reklamacją i po wielkich bólach poprawili, choć było ze silnik złom, ze kompresji nie ma, ze głowice uszkodzone, że na pewno dobrze jest pompa zrobiona itp.  ale jak pisałem, suma sumarum poprawili i padło na końcu stwierdzenie że to nowy pracownik coś źle zrobił, ale przeprosin żadnych, ciągnik dalej unieruchomiony, zmarnowany czas itp.

Spróbuję podjechać , nagram jakiś krótki film nim to rozbiore , najwyżej więcej moja noga tam nie stanie a zjebke dostaną 

Podobną sytuację miałem kiedyś z pompą 3p , po awanturze w końcu uznali .

Kupił bym nowe , tylko czy nie będzie też marchew 🤷🏼‍♀️ 

W starych wystarczy dobra prowadnica , zawór i po robocie

Opublikowano
4 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Też możliwe. 2 letni stan na oko ładny a już sprzedaje? 

No właśnie już na oko miał jakieś przygody, bo górny środkowy korpus jakoś dziwnie patrzy.

17 minut temu, Ursus932 napisał:

Tak, tak, jechać kupić nową,a później ją reklamować. Nowe to nie znaczy, że będzie dobre.

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

No właśnie już na oko miał jakieś przygody, bo górny środkowy korpus jakoś dziwnie patrzy.

Tak, tak, jechać kupić nową,a później ją reklamować. Nowe to nie znaczy, że będzie dobre.

Ja tam do 30 kupiłem rok temu nowa głowice z zaworami i już ponad 200 godz zrobiła i hula 

Opublikowano
Ursus932 napisał:

11 minut temu, Uziu92 napisał:

Spróbuję podjechać , nagram jakiś krótki film nim to rozbiore , najwyżej więcej moja noga tam nie stanie a zjebke dostaną 

Podobną sytuację miałem kiedyś z pompą 3p , po awanturze w końcu uznali .

Kupił bym nowe , tylko czy nie będzie też marchew 🤷🏼‍♀️ 

W starych wystarczy dobra prowadnica , zawór i po robocie

ale nie ma komu zrobić , trzeba jeździć po 2 razy i poprawiać.

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Ja tam do 30 kupiłem rok temu nowa głowice z zaworami i już ponad 200 godz zrobiła i hula 

wszystko zależy na jaką się trafi, jakość dzisiejszych części nie powala. Teść 3 lata temu kupił do 30, założył, zalał płynem i ciekło jak z barana, najzwyklejszy bubel, braki w odlewie.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

ale nie ma komu zrobić , trzeba jeździć po 2 razy i poprawiać.

Robiłem w tym zakładzie od zawsze i było ok ,ale byli starzy fachowcy a teraz widzę same młodziki 🤨 , dziadki już na emeryturze 

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Pociekła na gumce do kabiny 

Masz uszkodzone sprzęgło, analogiczna sytuacja jest w zetorach. Zbyt duża siła działa na wysprzeglik i elementy rozłączania napędu co skutkuje usterką. 

Opublikowano
9 minut temu, jacor73 napisał:

Mam jeszcze jednego fachowca , najwyżej tam podrzucę 

Opublikowano

i tu cały problem jest, bo niestety taki młody na czymś nauczyć się musi, padło na Twoje , rzuca do pracy bez przeszkolenia, przeważnie tekst jak coś to ktoś Ci powie albo pomoże i siedzi potem taki i dziubie czy dobrze czy źle to już niech się klient martwi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v