Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobre mydlo i gra gitara. Ziomek co byl na poczatku przerazony tym całą nagonka to sobie skóre na dloniach poniszczył 

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

A ja parę razy myłem , bo inne zarazki też zabije 

Opublikowano

Chłopaki i co robić z tym głowicami , chyba po miesiącu powinni poczuć się i gwarancję uznać 🤔 

Opublikowano
3 minuty temu, V12 napisał:

Dobre mydlo i gra gitara. Ziomek co byl na poczatku przerazony tym całą nagonka to sobie skóre na dloniach poniszczył 

Tych jełopów z TVN co wypromowali modę na lateksowe rękawiczki u mechaników należało by skazać na ciężkie roboty. 

Opublikowano

V12 napisał:

Z kolei moje dłonie łuszczą się po mydle w płynie. 🥴 Skóra zlazi płatami.

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Chłopaki i co robić z tym głowicami , chyba po miesiącu powinni poczuć się i gwarancję uznać 🤔 

raczej się wypną, tak jak ja regenerowałęm pompę od siuntki w renomowanym zakładzie , odebrałem, załozyłem i na ostatnim cylindrze dym się w kolektorze nie mieści,  zrobiłem menzurką próbę ile dają sekcje i ostatnia dawała 2x paliwa tyle co pozostałe 3, pojechałem z reklamacją i po wielkich bólach poprawili, choć było ze silnik złom, ze kompresji nie ma, ze głowice uszkodzone, że na pewno dobrze jest pompa zrobiona itp.  ale jak pisałem, suma sumarum poprawili i padło na końcu stwierdzenie że to nowy pracownik coś źle zrobił, ale przeprosin żadnych, ciągnik dalej unieruchomiony, zmarnowany czas itp.

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

przypominam sobie czemu nie powinienem robić bel😡

a koty też na emigrację chyba się wybiorą albo amputacja pazurów 😤

16492312114895567392605859952240.jpg

Toż to lux kicha. Byczki by wciągały nosem 

Ładnie sobie pada. Mogło by być że 2 dni takiego spokojnego deszczu 

Opublikowano
11 minut temu, Uziu92 napisał:

raczej się wypną, tak jak ja regenerowałęm pompę od siuntki w renomowanym zakładzie , odebrałem, załozyłem i na ostatnim cylindrze dym się w kolektorze nie mieści,  zrobiłem menzurką próbę ile dają sekcje i ostatnia dawała 2x paliwa tyle co pozostałe 3, pojechałem z reklamacją i po wielkich bólach poprawili, choć było ze silnik złom, ze kompresji nie ma, ze głowice uszkodzone, że na pewno dobrze jest pompa zrobiona itp.  ale jak pisałem, suma sumarum poprawili i padło na końcu stwierdzenie że to nowy pracownik coś źle zrobił, ale przeprosin żadnych, ciągnik dalej unieruchomiony, zmarnowany czas itp.

Spróbuję podjechać , nagram jakiś krótki film nim to rozbiore , najwyżej więcej moja noga tam nie stanie a zjebke dostaną 

Podobną sytuację miałem kiedyś z pompą 3p , po awanturze w końcu uznali .

Kupił bym nowe , tylko czy nie będzie też marchew 🤷🏼‍♀️ 

W starych wystarczy dobra prowadnica , zawór i po robocie

Opublikowano
4 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Też możliwe. 2 letni stan na oko ładny a już sprzedaje? 

No właśnie już na oko miał jakieś przygody, bo górny środkowy korpus jakoś dziwnie patrzy.

17 minut temu, Ursus932 napisał:

Tak, tak, jechać kupić nową,a później ją reklamować. Nowe to nie znaczy, że będzie dobre.

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

No właśnie już na oko miał jakieś przygody, bo górny środkowy korpus jakoś dziwnie patrzy.

Tak, tak, jechać kupić nową,a później ją reklamować. Nowe to nie znaczy, że będzie dobre.

Ja tam do 30 kupiłem rok temu nowa głowice z zaworami i już ponad 200 godz zrobiła i hula 

Opublikowano
Ursus932 napisał:

11 minut temu, Uziu92 napisał:

Spróbuję podjechać , nagram jakiś krótki film nim to rozbiore , najwyżej więcej moja noga tam nie stanie a zjebke dostaną 

Podobną sytuację miałem kiedyś z pompą 3p , po awanturze w końcu uznali .

Kupił bym nowe , tylko czy nie będzie też marchew 🤷🏼‍♀️ 

W starych wystarczy dobra prowadnica , zawór i po robocie

ale nie ma komu zrobić , trzeba jeździć po 2 razy i poprawiać.

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Ja tam do 30 kupiłem rok temu nowa głowice z zaworami i już ponad 200 godz zrobiła i hula 

wszystko zależy na jaką się trafi, jakość dzisiejszych części nie powala. Teść 3 lata temu kupił do 30, założył, zalał płynem i ciekło jak z barana, najzwyklejszy bubel, braki w odlewie.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

ale nie ma komu zrobić , trzeba jeździć po 2 razy i poprawiać.

Robiłem w tym zakładzie od zawsze i było ok ,ale byli starzy fachowcy a teraz widzę same młodziki 🤨 , dziadki już na emeryturze 

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Pociekła na gumce do kabiny 

Masz uszkodzone sprzęgło, analogiczna sytuacja jest w zetorach. Zbyt duża siła działa na wysprzeglik i elementy rozłączania napędu co skutkuje usterką. 

Opublikowano
9 minut temu, jacor73 napisał:

Mam jeszcze jednego fachowca , najwyżej tam podrzucę 

Opublikowano

i tu cały problem jest, bo niestety taki młody na czymś nauczyć się musi, padło na Twoje , rzuca do pracy bez przeszkolenia, przeważnie tekst jak coś to ktoś Ci powie albo pomoże i siedzi potem taki i dziubie czy dobrze czy źle to już niech się klient martwi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v