Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Czemu szkoda? większa lepsza jak mniejsza tym bardziej jeśli ma być pocięta na lawetę

Nasypać  pełną pszenicy to musi być już koń żeby z pola wyciągnąć 

Opublikowano
Leszy napisał:

12 minut temu, MonteChristo napisał:

Ja cie kręcę pustynia 🙆‍♂️

a to się dopiero zaczyna sezon. 

U mnie na Lubelszczyźnie dolało już za kwiecień ponad 80l

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Tego połamanego grudziądza? Szukasz przyczepy,szukasz pługa. Za te pieniadze co zamierzasz wydac,kup sobie porządny pkug 4 skibowy do zetora, 4x30 albo nawet 4x35 z unii tur i skonczy sie szukanie. Przyczepe chcesz kupic na pociecie na lawete. Poszukaj barakowozu i bedzie laweta.

Podobna do mojej. Burty całościowe, we dwóch ciezko zamykać,ale zaplacilismy 3300 i nawet papier ma

Pługa nie szukam na mus , tamten wpadł mi tanio ,bym poprawił ale elementy już do wymiany 

Gdzie 4x35 to ciągnika 60 koni jeszcze na gline 🤨 , jak on sam ledwo jedzie 🙆‍♂️ tak mi pompę i głowice zrobili uje 🤨

Opublikowano
Ursus932 napisał:

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Tego połamanego grudziądza? Szukasz przyczepy,szukasz pługa. Za te pieniadze co zamierzasz wydac,kup sobie porządny pkug 4 skibowy do zetora, 4x30 albo nawet 4x35 z unii tur i skonczy sie szukanie. Przyczepe chcesz kupic na pociecie na lawete. Poszukaj barakowozu i bedzie laweta.

Podobna do mojej. Burty całościowe, we dwóch ciezko zamykać,ale zaplacilismy 3300 i nawet papier ma

Pługa nie szukam na mus , tamten wpadł mi tanio ,bym poprawił ale elementy już do wymiany 

Gdzie 4x35 to ciągnika 60 koni jeszcze na gline 🤨 , jak on sam ledwo jedzie 🙆‍♂️ tak mi pompę i głowice zrobili uje 🤨

Jak nie chcesz dużo zapłacić to kup sobie awemak 3x40 jak na garażowy wyrób to nawet ładnie orzą 👍

Opublikowano
2 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Temu to się powodzi , cieloki bryczką wozi 😔

temu potem rosną. jak dba się tak ma się. 😎

Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Jak nie chcesz dużo zapłacić to kup sobie awemak 3x40 jak na garażowy wyrób to nawet ładnie orzą 👍

Wiem , sąsiad ma czwórkę i czasami mi pomaga ,a szwagier ma nawet dwa 

6 minut temu, DANDYS napisał:

idź tam do znalelzoone na allegro ile można czytać o tym samym stale japierdole

Jak umrę to będzie spokój 

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Trza coś zjeść 

IMG_20220405_154235.jpg

Tylko na tych paszach żyjesz , szukaj sobie zaradną dziewuchę to i dobrze będziesz zjadł

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Tylko na tych paszach żyjesz , szukaj sobie zaradną dziewuchę to i dobrze będziesz zjadł

Niech się nauczy gotować i dziewucha mu nie potrzebna. Mnie dziś smaki na zapiekankę naszły to ziemniaczki, troszkę kiełbaski, sera i pojedzony jak król. I po co komu kucharka. 

• Like 1
Opublikowano
Łolek napisał:

6 minut temu, PRIMO napisał:

Była u Marka z papierem za dobry piniądz to czemu żeś jej nie brał?🤔🤨😫

Może będzie d50 z papierem burtą do poprawy, i agregat przedsiewny 3,2 m we lux stanie 

@PRIMOprzyczepa ty to wiesz która 😉

ile cycepa ? moży by za handlował🤔

Opublikowano
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Spokojnie da radę. Ojciec grudziadzem 3, zetorem 3 cylindrowym a wczesniej c4011 orał borowiny, @jahooo zna pewnie ten typ gleb w suche lata albo po burakach mokra jesien. Gliny tez są,ogólnie 1-4 klasa i dawal rade. Tu masz napęd to te zwykłe 4x30 to nawet nie odczuje,najwyzej bedziesz wolniej orał.

A jeszcze odnosnie gliny, stryj ma teraz tą c4011 i ma gorzyste tereny gliniaste i z plugiem 3 idzie bez problemu.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Czemu szkoda? większa lepsza jak mniejsza tym bardziej jeśli ma być pocięta na lawetę

Nasypać  pełną pszenicy to musi być już koń żeby z pola wyciągnąć 

w zetora nie wierzysz? owies na nią będziesz sypał 😁👍

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Niech się nauczy gotować i dziewucha mu nie potrzebna. Mnie dziś smaki na zapiekankę naszły to ziemniaczki, troszkę kiełbaski, sera i pojedzony jak król. I po co komu kucharka. 

Bo masz czas na pichcenie. Gdybys mial nie 1 a 10ha i pojechalbys w pole to bys zrozumial ze kobieta potrzebna. Ale smaka mi na taką zapiekanke narobiles😀 u mnie rzadko robią z ziemniakami, czesciej z makaronem ,serem,sosem i kielbasą.

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

w zetora nie wierzysz? owies na nią będziesz sypał 😁👍

Ja taką jak Marcin wrzucil tylko bez trójkątów,pełną pszenżyta z pola wytargałem starą c4011, zdjecie chyba kiedys wrzucalem,myslalem ze nie da rady a tu zaskoczenie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v