Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ej Zaic posłuchaj czy będzie za dużo to się okaże .

Zapomniałem wspomnąć że pada drobny deszczyk , do rana się przyuczy i będzie padał cały dzień .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
27 minut temu, dejmian90 napisał:

A jak mniej więcej cenowo wygląda?

Nowy to drogawy tylko kdt a nie sambę, kolega kupił alke z uni dał 15 ale może skosiła z 10ha jeszcze noże oryginał i farba na listwie 

Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

500zł minimum 😉 u mnie zaśpiewali za wymianę w huśce prawie 1000zł to na 10 lat odłożyłem do piwnicy i jak dorosłem, to wymieniłem uszczelniacze z łożyskami (80zł) i hula jak dzika 😊😊

u niedźwiedzia tego  .......... byłeś 😆

Radek w solo by to może na poczekaniu ogarną. 

Opublikowano
40 minut temu, dejmian90 napisał:

Panowie, jaką nową kosiarkę dyskową polecacie w przystępnych pieniądzach. Szerokość 2,4-2,8 metra.

Mowiles ze się zwijasz a kosiarkę chcesz kupować? 😛

Opublikowano
6 godzin temu, slawek74 napisał:

po pierwsze menelików nie wpuszczam po drugie przyczepa nie jest na porąbanie ani jedna ani druga 🙆‍♂️

poczekaj z tym wyjazdem do jeśeni niech podrośnie więcej będzie 🤠

Przyczepa suchych olszyn nacięta. 

Porąbać może trzeba będzie ze 30 sztuk łupków 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galan99 napisał:

Taka jak wcześniej było opisane susze w Polsce przypadają co 100 lat to akurat przypada na ten rok a jak będzie to się zobaczy .

A 2,3,4 lata temu nie było suszy ? 

Daty im się pojebały i się pospieszyli z suszą ?

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

Mowiles ze się zwijasz a kosiarkę chcesz kupować? 😛

Jak stara się rozwaliła A czymś kosić trzeba. A do końca 2025 roku jeszcze daleko więc trochę koszenia będzie jeszcze miała. W lutym druga rata Młodego Rolnika wpłynęła więc wolę kupić nową bo pieniądze i tak mocno tracą na wartości więc raczej nie stracę na tym zbytnio. Chodzi mi po głowie Samasz, Kubota, Pronar lub Sip może jakby przystępna cena była to jeszcze Kuhn.

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

u niedźwiedzia tego  .......... byłeś 😆

Radek w solo by to może na poczekaniu ogarną. 

Już nie pamiętam kto tam był na lipowcu w tym serwisie 🤭🤭🤭 Ale jak na moje zdolności manualne, to się zdziwiłem że w 2 godziny się wyrobiłem 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

kiedy pierwsze miodobranie? I nalewka z propolisu?

Miód w maju jakoś, nalewka to jak ciepło będzie na tyle żeby ul otworzyć na dłużej niż parę minut i poskrobać trochę. A potem jeszcze 3 tygodnie się musi odstać. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

Już nie pamiętam kto tam był na lipowcu w tym serwisie 🤭🤭🤭 Ale jak na moje zdolności manualne, to się zdziwiłem że w 2 godziny się wyrobiłem 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

a skąd się biorą takie piękne serwisy i super profesjonalisty 😄

Opublikowano
Krzak napisał:

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

szkoda że niezbyt długo/. koze se jeszcze kup.

Piękne to by było życie w harmoni z przyrodą,porami roku. Te jesnienne orki przy zachodzie słońca,powroty do domu a tam żona czekająca z gorącym półmiskiem strawy.

znowu piłeś 🤔🤪

Opublikowano
dejmian90 napisał:

Panowie, jaką nową kosiarkę dyskową polecacie w przystępnych pieniądzach. Szerokość 2,4-2,8 metra.

musi być nowa?

Łolek napisał:

10 minut temu, Krzak napisał:

Ale o co ci chodzi?

No o te orki i strawę i zachody słońca weź się uszczypnie i się obudź 

Brakuje jeszcze prania w strumyku na tarce srania w  dołek za stodołę i spania z kurami i tym kucem w jednej izbie 🤦‍♂️

ale żeś się rozmarzył 🤣🤣🤣🤭

Opublikowano
13 minut temu, kris91 napisał:

Powiadasz, że nadawałbym się tam? 🤭🤭🤭🤭🤭

tak. byłbyś na wiecznym stażu, a potem jakąś grupę inwalidzką by Ci załatwił, bo to i z zusu pare groszy, a i faktycznie się należy przy zaniku sumienia i kręgosłupa 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v