Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

jak ten meter trzeba 50km przewieźć to traktorem lecisz?

250kg do Dajhajsu bezproblemowo wejdzie. A jak zajdzie potrzeba to i przyczepkę można przypiąć.

a co ja ci będę tłumaczył drzwi z castoramy przywieziesz 🤔😁 i metra nie ważą

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, slawek74 napisał:

A po co to komu? Ja nic nie buduję i nie zmieniam a Castoramę mam 9km od domu i jak trzeba to sami przywiozą.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
bratrolnika napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

vw polo deski po 3,5 metra woziłem

ale w kombi by bylo lepiej 😉🤔

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

a ja ponad 30 a czasem i taki transport nie typowy się trafia...

było mieszkać bliżej cywilizacji a nie na zadupiu:D

Przed chwilą, slawek74 napisał:

ale w kombi by bylo lepiej 😉🤔

kiedyś gadałem z jednym typem, 35km w jedną stronę do roboty pastuchem w kombi jeździł, pytam go czemu powietrze wozi, a on na to że jak w lato będzie na wakacje jechał to będzie mu się łatwiej zapakować

takie pojęcie, 360 dni jeździć kabaryną i wozić powietrze, żeby na 6 dni móc się na spokojnie spakować

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Taki delikatny🙆🏻‍♂️

No mozej i tak bo duże koło😁

Ech starość ślepota🤦🏻‍♂️

Rysiek tyle co ten Zetor robi to by ten twój "łursys" się rozleciał już dawno 

Opublikowano

Nie po prostu wał w Zetorze wchodzi do mostu na "środku" dzięki temu nie ma przegubów. Bólem tego rozwiązania jest to że jeśli pojawi się chociaż minimalny luz na osi sworznia to siły działające na wał są olbrzymie. Można "poprawić" fabrykę i dołożyć przegub samochodowy, lub po prostu dbać o stan przedniej osi. 

• Like 1
Opublikowano

Gdyby te ,, jaśniste ''powyrastały co poleciały w Twoją stronę , to nie miał byś gdzie nogi postawić😉

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To u bambrów na zachodzie będzie najzimniej

Tam gdzie pierwsi lecieli z azotem

To tera rzepaki porozsadza😎

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Nie po prostu wał w Zetorze wchodzi do mostu na "środku" dzięki temu nie ma przegubów. Bólem tego rozwiązania jest to że jeśli pojawi się chociaż minimalny luz na osi sworznia to siły działające na wał są olbrzymie. Można "poprawić" fabrykę i dołożyć przegub samochodowy, lub po prostu dbać o stan przedniej osi. 

To łursus ma lepiej zrobione bo z boku i na przegubach i po długości chodzi też 👍🏻

IMG_20190607_065545.jpg

IMG_20190607_065603.jpg

Opublikowano
30 minut temu, kizak napisał:

Suw ,ten tani to tylko z nazwy suw ,ale siedzisz wyżej i wygodniej ,światłami w oczy już tak nie napierniczają ,wygodniej wsiąś i wysiąśc ,a że człek nie młodzian to ważne .te 3 cm na zawieszeniu do góry nie robi takiej różnicy ,ale już krawężnika nie łapniesz i zimą bez napędu już przejedziesz ,tam gdzie niski dawno zawiśnie . ot to raczj tak by ciut mniej stresowo na,, drodze''😉

Ja kręcę rocznie do 10 tys i przeważnie w promieniu 50km od komina to problemu z trasami nie mam a po za tym jak piszesz w pewnym wieku wygodniej 

Opublikowano
21 minut temu, szymon09875 napisał:

Pisałem, wincyj gazuuuuu :D

Tata płaci za naprawy to się nie szanuje ale jak sam zacznie płacić za wszelkie naprawy to wtedy zmieni tok myślenia ale będzie za późno 😁

• Like 2
Opublikowano
52 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Targ zaliczony

Teraz kawkę wypić

No i dylemat siać czy czekać na ciepło.

czekaj, bo kichać będzie ziarnko.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v