Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Ja chorowałem jakiś czas na pickupa, ale teraz to już mi on nie potrzebny. Choć jakiegoś Forda tego starszego f150 by objeździł. 😉 Już nie mówię o ford ranger nowym, bo ten to zajedwabisty.

wybierz marzenie i czekaj. 

ja w technikum chciałem audi i teraz mam 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

a to insza inszość.

Ja mam Astrę H , to w sumie nie duże auto i dla mnie w sam raz 

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

Me fiescie mk6, która wygląda z zewnątrz jak maluch spokojnie mogę z przodu wyprostować nogi. A i z tyłu dla dzieci jeszcze miejsce na kolana jest.

Będę takie coś oglądał, polecisz 1.4 benzyna?

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

15 minut temu, Bananek napisał:

Me fiescie mk6, która wygląda z zewnątrz jak maluch spokojnie mogę z przodu wyprostować nogi. A i z tyłu dla dzieci jeszcze miejsce na kolana jest.

Będę takie coś oglądał, polecisz 1.4 benzyna?

Polecam 1.4 tdci. Nie do zayebania. A rwie do przodu jak szatan.

HF86 napisał:

wybierz marzenie i czekaj.  ja w technikum chciałem audi i teraz mam 🤣

To się nie uda. Ja nie byłem w technikum. 😉

Opublikowano

Jeszcze niegdy nie sprzedałem samochodu dalej do jazdy a miałem chyba 6 albo 7  , zawsze kupuje za około 10 tyś ,no tylko malucha miałem tańszego . I jeżdżę do puki nie stanie , a później jedyna droga to szrot 🙂 , i następny do ...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bananek napisał:

Ja chorowałem jakiś czas na pickupa, ale teraz to już mi on nie potrzebny. Choć jakiegoś Forda tego starszego f150 by objeździł. 😉 Już nie mówię o ford ranger nowym, bo ten to zajedwabisty.

Panie te same gusta mamy🤩 ranger za***isty. 

Diesel raczej nie bo krótkie trasy do szkoły po dzieciaki będę robił.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Polecam 1.4 tdci. Nie do zayebania. A rwie do przodu jak szatan.

te dziura na targowisk to grabkami porównasz, a nie ogień i ryc w tym piochu. 

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Panie te same gusta mamy🤩 ranger za***isty.  Diesel raczej nie bo krótkie trasy do szkoły po dzieciaki będę robił.

Bo rocznik ten sam. Najlepszy. U mnie innych tras niż krótkie nie ma. 😉

• Like 1
Opublikowano

U siebie nie widzę raci bytu innego auta jak kombi.

Moja mówiła że teraz jakieś małe auto na zamianę za paseratii ale mój Miłosz ostatnio powiedział że musi być duże jak się przejechał w foteliku w oplu Corsie z 07r  na tylnej kanapie u mojej siostry 😁

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Bananek napisał:

To zależy jaki samochód bo kiedyś wszyto nie było tak napompowane cieńsze drzwi byli i ogólnie tak ze w środku było więcej miejsca,dla baby z 50kg może być zresztą to taki babski samochód te polo.

Siedziałem kiedyś w takim i było strasznie ciasno.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
HF86 napisał:

te dziura na targowisk to grabkami porównasz, a nie ogień i ryc w tym piochu.

Że ja niby ryję? Ostatnio widziałem granatowe BAUdi psujące tam nawierzchnię. 😉

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

Podobnie myślimy ;)

11 minut temu, HF86 napisał:

wybierz marzenie i czekaj. 

ja w technikum chciałem audi i teraz mam 🤣

Jakbym siebie widział... Chorowałem na A6 C4 2.5 5 garowe. Tylko że w technikum wydać 5-6 tys na auto to dla mnie było coś nie do pomyślenia 😒

Opublikowano
7 minut temu, stempos1980 napisał:

U siebie nie widzę raci bytu innego auta jak kombi.

Moja mówiła że teraz jakieś małe auto na zamianę za paseratii ale mój Miłosz ostatnio powiedział że musi być duże jak się przejechał w foteliku w oplu Corsie z 07r  na tylnej kanapie u mojej siostry 😁

Ale przecież masz busa , to na co taka lufa kombi 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Ale przecież masz busa , to na co taka lufa kombi 🤔

Bus busem ale kombi też potrzebne.

Ile ono towaru wywiozło ale i tak mało jak passat B4 .

Tam po 600 kilo ładowałem w niego jak busa jeszcze nie było😁

Opublikowano
10 godzin temu, gregor1284 napisał:

Teściu jego pamiętam jak żukiem woził te sztywne towarzystwo. Firanki w oknach 😂 znajomy taki starszy woził trumny i przywoził ciała nyską, a w dni targowe kiełbasę z niej sprzedawał 😂

ojciec na przełomie lat 80/90 to wszystkim umarłych na cmentarz wywoził żukiem, plandekę się zdejmowało i wiozło

9 godzin temu, Agrest napisał:

Żukiem raz jechałem. 

Na pasterkę sąsiad mnie zabrał pod plandekę.🤦‍♂️

Dodam tylko że wówczas jeszcze zimy były, a Żuk nie wiem jakim cudem mu odpalił. 

Nigdy więcej. Powiedzenie - byle jak jechać jest lepiej jak dobrze iść - w tym wypadku się nie sprawdziło. Zamiast tych 7km wówczas wolałbym przejść w mrozie 14km byle pod tą plandeką nie jechać 

zdarzało się do Warszawy i z powrotem jechać na rynek z tyłu pod plandeką

34 minuty temu, Łolek napisał:

Facet powinien mieć duże auto

auto jako przedłużenie....???

21 minut temu, MonteChristo napisał:

Ojciec w polówce woził nieraz 4 prosiak w bagażniku 😊

w tavrii 20 sztuk prosiaków z księstwa przywieźliśmy

Opublikowano

A mi tam auto inne nie potrzebne, dla jednej osoby mały silniczek 1,3 w gazie, na tyle kilometrów co się robi... Lepiej parę złomków do trzydziestki kupić. Jak to szlag trafi to coś się kupi ale na razie się na to nie zanosi...

Opublikowano
9 godzin temu, Strongman napisał:

Są i bez problemu to robią tylko wiadomo ze 30km to będzie wszystko działać a więcej to zaraz sprzęgło padnie ale się da.

no to biznes po chuju fest, zrobić sobie 200KM w aucie i przejechać nim max 30km

z 1.9TDI programem zrobisz max. 180KM, i to też jak masz zdrowy silnik, i to ten co fabrycznie miał 130-150KM

więcej się da, ale nie na seryjnych gratach, nie samym programem

8 godzin temu, szymon09875 napisał:

75 więcej niż pokazała przed podniesieniem

patrzaj😁

Screenshot_20220328-082109~2.png

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A ja chyba dorosłem do jakiegoś suva albo crossovera bo wiek odpowiedni i wsiadanie wygodniejsze 

A miałem już wszystkie rodzaje nadwozia ostatnio i30 kombi  

Będzie do sprzedania 140 nakręcone 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
17 minut temu, stempos1980 napisał:

Bus busem ale kombi też potrzebne.

Ile ono towaru wywiozło ale i tak mało jak passat B4 .

Tam po 600 kilo ładowałem w niego jak busa jeszcze nie było😁

Mi to się podoba i może sobie kupię na wieś taki peugeot partner albo podobny 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Mi to się podoba i może sobie kupię na wieś taki peugeot partner albo podobny 

Z takich to caddy, żabojady na belce skrętnej

49 minut temu, szymon09875 napisał:

Dziewucha moja teraz hujdaja  sobie kupiła, ubzdurala sobie że chce coś "terenowego" 

Taki jak mój czy BABSKI?

43 minuty temu, Pafnucy napisał:

a bycek by weszed? 🤔

Wejdzie

Opublikowano

czip tjuning ma tyle samo hochsztaplerów w interesie co ogniwa fotowoltaiczne. 

@Łolek SUV jest drogawy w utrzymaniu, duże koła to duży rozmiar = wysoka cena. Do tego zwykle palą więcej niż samochody z tym samym silnikiem w sedanie i są głośniejsze w trasie. Pojemność bagażnika tez nie jest jakaś olbrzymia. 

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Z takich to caddy, żabojady na belce skrętnej

Ja podałem tylko przykład , może combo się trafi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v