Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

szykuj bizona. Za dwa tydnie wjeżdżamy w mieszankę. Myślę, że powinna dojść w tyle czasu. 

Toż pisał, że sprzedał i to niedawno, w poniedziałek chyba.

Uuu, to trzeba będzie sierzp tatowy odkurzyć. Dzięki za info.

Opublikowano
1 godzinę temu, sadownik12 napisał:

Tak? To teraz powiedz ile ten gospodarz ma hektarów :). Już widzę jak Ci usługodawcy walą drzwiami i oknami do takiego @gregor1284 na kilka hektarów trawy czy kukurydzy, a przyjeżdżają mieszać paszowóz dla 15 krów czy tam ilu.

Do tych naszych nędznych hektarów usługodawca przyczepa prawie 50km jedzie 😔 jak się wykruszą blisko Ci co kosza kukurydzę do tej pory to też tamten przyjedzie kosić te nędzne hektarzyny 🤷‍♂️ paszowoz to napewno jakoś od masy tego mieszanego towaru godzą. Jak jest jeden na wieś taki który ma ta usługę mieszania to jak jedzie to takiego co ma 100krow wymiesza o temu co ma 20 po drodze 🤷‍♂️

Tak? To teraz powiedz ile ten gospodarz ma hektarów :). Już widzę jak Ci usługodawcy walą drzwiami i oknami do takiego @gregor1284 na kilka hektarów trawy czy kukurydzy, a przyjeżdżają mieszać paszowóz dla 15 krów czy tam ilu.

Do tych naszych nędznych hektarów usługodawca przyczepa prawie 50km jedzie 😔 jak się wykruszą blisko Ci co kosza kukurydzę do tej pory to też tamten przyjedzie kosić te nędzne hektarzyny 🤷‍♂️ paszowoz to napewno jakoś od masy tego mieszanego towaru godzą. Jak jest jeden na wieś taki który ma ta usługę mieszania to jak jedzie to takiego co ma 100krow wymiesza o temu co ma 20 po drodze 🤷‍♂️

Opublikowano
Łolek napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

chopie o co ci chodzi ? ja nie owijam w bawełnę...

Ale łoco chodzi bo ja nie wiem czy cza komuś tego ten no 

dyzio w cenach mleka mącił i zaczepki szukał a jak coś szczerze się odpisze to ,,mówią że prowokujesz,, i punkty a z apki nie idzie odblokować dopiero kombinuj bo jakiś .... ma ,,władzę,,

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

No to ja mam tak w domu. Praktycznie wszystkie maszyny są gdzie i tak wiekszosc czasu stoją nieuzywane. Jedyny plus ze jak trzeba to sie robi. Mi najbardziej przydalaby sie ładowarka przegubowa weidemann albo shaffer,ale.wez przekonaj starego ze ursusem i turem na linke idzie sobie rece połamac. Znajomego bym wzial na usluge bo ma striegla takiego,ale znowu starego nie przekonasz. Ale juz niedlugo sie pozmienia troche w zyciu to bedzie musial pójść na moje warunki. 

Można Tura na linkę zrobić że leciutko chodzi 😉

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

dyzio w cenach mleka mącił i zaczepki szukał a jak coś szczerze się odpisze to ,,mówią że prowokujesz,, i punkty a z apki nie idzie odblokować dopiero kombinuj bo jakiś .... ma ,,władzę,,

I ty stary chłop na Dyzia paczadz to tak ja byś się łogarkiem przejmował, ciepłym moczem takich traktuj 

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

temu ich stać na pracownika. w u nas całą rodziną ryja i sprzęt za kilka  baniek. aby swoje bylo 😂

Dobrze to określiłeś kolego. Nie nadajesz się na postępowego rolnika 

Areał robi robotę. W Polsce jest za duże rozdrobnienie na taki system pracy. Chyba, że chceta to sprzedawajta hektary bambrom, może oni kiedyś się czegoś takiego doczekają. A maszyny kupują Ci co na vacie są, korzystają z programów etc. Po co mają oddawać pieniądze państwu jak lepiej kupić i w razie wu sprzedać. Tymbardziej, że teraz jak już tutaj wielokrotnie powtarzaliście maszyny za bardzo nie tracą na wartości (ofc, odpuśćmy sobie inflacje etc). To jest taka inwestycja pieniądza. Kiedyś w jakimś tam sporym % odzyska się to w co się zainwestowało, a nie odda usługodawcy który w tym przypadku zyska.

Jesteś w błędzie. Nie na każdej maszynie zarobisz. Przy zakupie trzeba trochę wyliczeń zrobić i podsumować czy się opłaca. Jak nie usiądziesz i nie policzysz to pewnie ze się opłaca 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

chopie o co ci chodzi ? ja nie owijam w bawełnę...

Ale ortografia aż w oczy kłuje...

weź pokaż gdzie ? albo wymyśl coś lepszego ciebie szczerość też boli

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dobrze to określiłeś kolego. Nie nadajesz się na postępowego rolnika 

Jesteś w błędzie. Nie na każdej maszynie zarobisz. Przy zakupie trzeba trochę wyliczeń zrobić i podsumować czy się opłaca. Jak nie usiądziesz i nie policzysz to pewnie ze się opłaca 

Jak kupujesz polski czy chiński złom to zarobić nie zarobisz. Jak kupisz coś porządnego to gwarantuje, zawsze klienta na to znajdziesz 😅

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi się już obecny system i sytuacja nie podoba a co dopiero jak nastąpi ten o którym tu mowa... Ale ja to tam g... zmienię i nic się nie poradzi, tak musi być.

Błędnie myślisz przyjacielu Pjoterze, a razem z Tobą wielu młodych Polaków i Polek źle myśli. Mamy ponad 30mln Polaków a niech tylko 1/4 myśli tak jak Ty i mamy co mamy. Wiadomo że żadna partia polityczna nie będzie żadnemu z nas pasowała w 100% ale niech jej program polityczny choć w połowie  odpowiada i oddajesz na nią głos. Już ta partia ma coś do powiedzenia w Sejmie. Bo gdy któraś partia ma większość w Sejmie tak jak w chwili obecnej to mamy co mamy 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A to co to jest?

Pioter odpuść, czepiata się kurna jakby to sprawdzian z polskiego był a potem pretensje jak bym miał w zasięgu to jeden i dru gi po klapsie, ło no

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v