Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Bo ja wiem? Dostawałem nieraz wpiernicz i uważam, że coś mi to pomogło.

bez obrazy. nie napiszesz że  żle robili, bo ich kochasz. dla zwykłego człowieka, paragraf na taką przemoc by się znalazł.

po co tłumaczyć jak można wp***dol spuścić. ? mniej roboty i kat z uczuciem spełnienia.     dobrze nazwałem. ktoś kto bije, to KAT.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

po co tłumaczyć jak można wp***dol spuścić. ? mniej roboty i kat z uczuciem spełnienia.     dobrze nazwałem. ktoś kto bije, to KAT.

Dlatego mówię stanowcze NIE dzieciom w domu. Zawsze wybieram łatwiejszą drogę a taką nie jest tłumaczenie. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

Kurka, pszenżyto coś kolor zmieniło. 🥴 Musi za zimno i jemu. A już był moment, że ładne zieloniutkie. To wzięło i posiniało. 

IMG_20220312_132610.jpg

@Agrest, po wiele za wypożyczenie u Ciebie rębaka? Miałbym trochę dla niego roboty. 

Przyjedź, weź, oddasz zatankowany do pełna🤭

Opublikowano

Nowa pompa zamontowana, udało się jeszcze rozlać rsm na 16 ha. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Dlatego mówię stanowcze NIE dzieciom w domu.

nie rozumiem współzależności.

to Ty katem byłeś??

a zresztą nigdy nie brałem na poważnie Twoich twierdzeń o rodzinie i dzieciakach. uważam że sam udajesz i sobie i innym wmawiasz że inaczej to widzisz. mając okazję , zapewne wszystko byś oddał, by nie zdychać w samotności za jakiś czas.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

a zresztą nigdy nie brałem na poważnie Twoich twierdzeń o rodzinie i dzieciakach. uważam że sam udajesz i sobie i innym wmawiasz że inaczej to widzisz. mając okazję , zapewne wszystko byś oddał, by nie zdychać w samotności za jakiś czas.

Nie mam okazji bo sam ani ich nie stwarzam ani na nie się nie natykam. Czy nie myślisz, że jakbym chciał to już dawno bym wylazł z chałupy i zajął się szukaniem kobity?

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

Pioter patrz podkulam nogi puszczam kierownicę i jedzie jak tramwaj sam.

nom. by nie te nawrotki, to ny się drzymnął...

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie, siuntką jeśli już. 

Ciśnienia oleju a czy więcej to nawet nie wiem🤔

Bo ja wiem? Dostawałem nieraz wpiernicz i uważam, że coś mi to pomogło. 

Siuntka to jedynie praca z wycinankiem lub turem, nic więcej aktualnie nie robi :/

1 minutę temu, 6465 napisał:

Nie a czym będę robił🤔

No ferdkami 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie mam okazji bo sam ani ich nie stwarzam ani na nie się nie natykam. Czy nie myślisz, że jakbym chciał to już dawno bym wylazł z chałupy i zajął się szukaniem kobity?

myślę że nie. dlaczego? no bo dlatego, że TY wymyśliłeś sobie swój sposób na życie i udajesz że to Ci pasuje.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, 6465 napisał:

Pioter patrz podkulam nogi puszczam kierownicę i jedzie jak tramwaj sam.

IMG_20220312_172758.jpg

A że 3h 

Tomek daj mu C i choć 8 km/h niech grzeje tlumnik

Ja daje C a nie raz i D

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Fergusona za darmo bym nie chciał, nie pasuje mi pozycja za kierownicą zwłaszcza. W C-360 się siedzi wyżej, no te biegi to takie ale do przeżycia. 

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Siuntka to jedynie praca z wycinankiem lub turem, nic więcej aktualnie nie robi :/

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

udajesz że to Ci pasuje.

Pasuje. Mi do szczęścia nie potrzeba kobiety w domu.

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, Łolek napisał:

Wręcz przeciwieństwo, w moim przypadku corka tatusia 

Teścia mam super  @6465go poznał, a o teściowej się nie wypowiem bo jak mówić źle to lepiej wcale 

oczywiście. wiadomo że każda nasz jest innaaa....   od innnych...

Opublikowano

Ujdzie ale na rogach pewnie placki zostaną nie dojechane. 

Sąsiad dziś siał azot na rzepak, rozsiewacz jakiś dwutarczowy, poszedłem zajrzeć, kurła miedza w nawozie, w mojej pszenicy ze 4m od miedzy jeszcze granulki leżą...

1 minutę temu, 6465 napisał:

To choć powiedz że podoba ci się oranie, bo to u somsiada 🤔

IMG_20220312_174156.jpg

• Haha 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Fergusona za darmo bym nie chciał, nie pasuje mi pozycja za kierownicą zwłaszcza. W C-360 się siedzi wyżej, no te biegi to takie ale do przeżycia. 

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

udajesz że to Ci pasuje.

To na dziwki idź

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

U mnie biegi pod kierownicą.

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Jakiasz tam zbiornik🙆‍♂️

A nie wiem ile ma es. 15-20???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v