Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
slawek74 napisał:

DANDYS napisał:

kurba żebym miał więcej ornej swojej to też bym już krowy doił,

to ile tej ornej masz ?

stempos1980 napisał:

9 minut temu, TheraRolnik napisał:

Dobra trzeba wstawać bo klient ma siano przyjechać zobaczyć 

Chyba śuwar a nie siano 😁

👍🤪😁

z 14 ornej swojej i 11 dzierżaw ale. dzierżaw nie uznaje bo jutro może ich nie być i 12łak swoich torfowych, i pewnie z 12 w dzierżawie

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Przy tych cenach wszystkiego i chodowli krow siano sprzedajesz? Za rok ono będzie na wagę złota jak nawozy po 6 tyś już.🙆‍♂️

W tej chwili mam towaru na 2 lata, na co to trzymać ? Samego siana jest teraz prawie 500 zwijek + jeszcze sianokiszonka 

• Like 1
Opublikowano
DANDYS napisał:

z 14 ornej swojej i 11 dzierżaw ale. dzierżaw nie uznaje bo jutro może ich nie być i 12łak swoich torfowych, i pewnie z 12 w dzierżawie

50ha to i 50 dojnych można trzymać 🙆‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

No to ja mam niecałe 4ha swoich łąk a ponad 20 dzierżawy 🙊

Opublikowano (edytowane)

Palca wje.... ucięło😪

9 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tu nie ma śuwaru a nawet kończyny trochę jest. 😀😀

Edytowane przez kizak
  • Sad 1
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

Albo 100 byków 😊

1 minutę temu, kizak napisał:

Palca we.... ucięło😪

O kuźwa ,jak do tego doszło 🤨

Opublikowano
slawek74 napisał:

DANDYS napisał:

ale. swoich 26, zainwestuje w krowy wszystko i odpadnie mi ziemia i jestem w dupie, i pisali że z torfowych łąk to mleka nie będzie, no i laik jestem w tym temacie, no ale wolał te 30-40krow niż użerać się z tymi bykami

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

1 minutę temu, DANDYS napisał:

No to ja mam niecałe 4ha swoich łąk a ponad 20 dzierżawy 🙊

łak to też mogę dobrać nie problem krucho z ziemią.

naczy ornej

Opublikowano
DANDYS napisał:

ale. swoich 26, zainwestuje w krowy wszystko i odpadnie mi ziemia i jestem w dupie, i pisali że z torfowych łąk to mleka nie będzie, no i laik jestem w tym temacie, no ale wolał te 30-40krow niż użerać się z tymi bykami

na praktyki trzeba iść i się gdzieś do szkolić a ten rok to mocno niektórych zweryfikuje...

Ursus932 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

Albo 100 byków 😊

1 minutę temu, kizak napisał:

Palca we.... ucięło😪

O kuźwa ,jak do tego doszło 🤨

a trzymaj i 1000 😁

Opublikowano (edytowane)

Nie, załapaliście. Kiedyś prasowalem gościowi siano w kostki i w lusie schowany był mały zajac. Oczywiście go wciaglo tak że ze snopka wystawały nogi. I Dlatego napisałem że jest trochę kończyny. 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Nie, załapaliście. Kiedyś prasowalem gościowi siano w kostki i w lusie schwany był mały zajac. Oczywiście go w ciaglo tak że ze snopka wystawały nogi. I Dlatego napisałem że jest trochę kończyny. 

W zeszłym roku skosiłem zająca 🤷

Opublikowano
4 godziny temu, stempos1980 napisał:

To do Koronowa  jedzie rama? 

-10 panowie 

Witam wszystkich  

Już -11 w ciągi u 15 min stopień w dół

Nie do Krośniewic.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Podoil 😛 zara jadę po kukurydze mielona bo swoją się kończy 

U nas 1400 kukurydza była ostatnio.

Mieszanki to niektórzy na kupili po tirze, bo w starej cenie 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Tomek, kiedy ty chcesz to wieźć??? bo w sumie sąsiad ma do obioru jedną rzecz z twoich okolic, może by zrobił dwa tematy za jednym strzałem, i kosztami się podzielicie

nie to żebym się czepiał, ale na następny raz jak pójdziesz w cug to zostaw telefon gdzieś gdzie nie będziesz miał do niego dostępu

A jutro rano. Przyjedź ta laweta i ogarniemy temat.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Na stacji paliw?

Bingo! Mialem pisac co to za robota ale mnie wyręczyłeś😀 tylko jeszcze czekam na zniżkę pracowniczą na paliwo, narazie biznes tank wchodzi. Robota złota.

• Like 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Podoil 😛 zara jadę po kukurydze mielona bo swoją się kończy 

U nas 1400 kukurydza była ostatnio.

Mieszanki to niektórzy na kupili po tirze, bo w starej cenie 

a Ty silosy zasypałeś ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v