Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Jakiej  Rosji  była służba?ja był w wojsku po upadku komuny😁 

Może by byś się czegoś nauczył .

Chociaż dyscypliny

toć on każdemu każe się kłaniać to myślałem że w 60-tych latach był w wojsku 

ja po skończeniu szkoły od razu gospodarzyłem na własny rachunek także spokojnie...

tu na forum wielu starszych co do dziś pytają ojców kiedy co i jak 

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Teraz chyba pompka hamulcowa bo na jedno koło lekko lekko hamuje i nie chce odbić 

toć klocki zmieniał niedawno? 

zacisk stanął na prowadnicach pewnie nie żadna pompa 

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Qurła trzeba dziadka reanimować bo nie pali 

IMG_20220310_123117.jpg

Śpiesz się bo bronisze czekają, co przejeżdżam to kiedy przyjedzie Adam 😁

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, stempos1980 napisał:

Już pali 

Przyczyna awarii.

IMG_20220310_135809.jpg

Hehe, znam to mam takiego. W zbiorniku musiał być jakiś syf i podszedł pod zaworek zwrotny skutkiem czego całe paliwo z pompy się coflo. Wtedy jest to pojazd nie do odpalenia. 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
12 minut temu, TheraRolnik napisał:

Nawet nie mam zamiaru, już u mechanika samochód stoi 

k**wa a jutro miałem jechać za robotą 🤦

A co to za mechanik co sie zepsuje to za pół godziny robi

Dobry mechanik ma na miesiąc do przodu zapisy.

Widac jak robi tak jeździ

Od bramy do bramy 😁😁😁😁😁😁😁😁😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A co to za mechanik co sie zepsuje to za pół godziny robi

Dobry mechanik ma na miesiąc do przodu zapisy.

Widac jak robi tak jeździ

Od bramy do bramy 😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Nie robi nie robi za pół godziny ;) po prostu wie że samochód potrzebuje i szybciej robi ;)

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, marcin19071980 napisał:

Hehe, znam to mam takiego. W zbiorniku musiał być jakiś syf i podszedł pod zaworek zwrotny skutkiem czego całe paliwo z pompy się coflo. Wtedy jest to pojazd nie do odpalenia. 

Rozszczelniła sie na dolnym wtyku że starosci bo to jeszcze orginał 

Musiałem dostać się do rurek od wtrysków i dopiero zluzowanie pomogło odpalić

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
stempos1980 napisał:

1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Ej ej ej hamuj 🤷

Takich mamin synków i miglantow od służby powinni odrazu brać z marszu. 

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a ilu miało hektar u wuja dzierżawy i nawet nie wiedziało gdzie 🤔🙆‍♂️

co hamuj ... ano takich tumanów szkolić 😁

ja już na strzelnicy swoje urlopy wystrzelałem aż nie chcieli dawać 😁

Sławek nam też niechcieli dawać urlopów za strzelnice to potem każdy olewke robił jak było strzelanie i inne manewry😁

jak zobaczyli jak strzelam to broń sprawdzałem bo podobno lipna i niektóry w tarczę nie mógł trafić 😀 ale 3 na 3 w 10 to strzelca a nie broń i rzadko kiedy broń wymagała regulacji 😁

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

jak zobaczyli jak strzelam to broń sprawdzałem bo podobno lipna i niektóry w tarczę nie mógł trafić 😀 ale 3 na 3 w 10 to strzelca a nie broń i rzadko kiedy broń wymagała regulacji 😁

Najgorzej jak trafiło się broń po typowych kabuzach czyli wartownikach to niektóre i rusznikarz miał problem ustawić😁

Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

😬😬😬 Oziminy aż czarne w okolicy, a ładne zieloniutkie 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Jeszcze Cię mogą pozytywnie zaskoczyć,zimno robi swoje

Opublikowano
stempos1980 napisał:

45 minut temu, pawel885 napisał:

No w jego wieku to dają majora od razu podobno 

nie zapominaj że w tamtych czasach ta zacnie wspaniała służba była tak naprawdę służbą dla Rosji 

ja tam do wojska nie poszedłem i cieszę się z tego bardzo  , bym miał przejebane tam bo nie lubię jak ktoś mi coś karze 

Jakiej  Rosji  była służba?ja był w wojsku po upadku komuny😁 

Może by byś się czegoś nauczył .

Chociaż dyscypliny

👍😁 przydało by się takim cieniasom rurkowcom 🤭😁

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v