Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Pytam czy macie sposoby na założenie takiego rozciągniętego pierścienia?

Próbuję go zmrozić żeby się skurczył, ale nim dojdę i tak się ogrzeje

Niestety nie ma logicznych sposobów. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Wyglądało na zdjęciu na o-ring. Uszczelnienie kształtowe trudna sprawa można coś kminić w sklepie z uszczelnieniami hydraulicznymi, one mają podobny kształt. 

A no właśnie.

W katalogu to wychodzi że to zamyka ten pierścień. Cena zabija.

https://allegro.pl/oferta/zestaw-uszczelek-60x72x8-vogel-noot-10482625592

Tylko że też mi nie pasuje bo tłok ma średnicę 68mm

Opublikowano

A ja dziś podwyższyłem wartość focusa o 450zl. 😱 Końcówki drążków, sworznie wahaczy, olej z filtrem i ustawienie zbieżności. 

Dacie wiarę, że sworznie wahaczy jeszcze oryginalne? 320000 nabite na nich. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

@Agrest jaki to przekrój? 

unnamed.jpg

Tłok ma 68mm, rowek w środku  1 max 1,5mm, a góra około 3mm

Na ten tłok

20220309_092207.jpg

Opublikowano

to ja jeszcze po 7,6 troszkę do baka i dwie banieczki 😪

poprosiłem Pana od pompy żeby dawkę tak ustawił żeby jeszcze trochę chociaż do 30 ski zoztawial zetor 😢

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

A ja dziś podwyższyłem wartość focusa o 450zl. 😱 Końcówki drążków, sworznie wahaczy, olej z filtrem i ustawienie zbieżności. 

Dacie wiarę, że sworznie wahaczy jeszcze oryginalne? 320000 nabite na nich. 

u mnie w galaxy 95 wytrzymały ok 300 tys, chyba tylko drążki były wymieniane, a tak to dla spokoju wymieniłem całe przednie

Opublikowano

Byłem  na składzie pytałem  czy zamówiony rsm dowiozą, dostałem  obietnicę że tak w tym tygodniu. Ludzie nawet z Parczewa przyjeżdżają i kupują, kierowcy non stop wożą nawóz,  powoli magazyn pusty się robi. Rolnik w kolejce stał  gadaliśmy to dzierżawy bez dopłaty oddał wszystko, za rok połowa  strączki i ozime na przemian, npk nie kupił w tym roku nic.

Opublikowano
Agrest napisał:

5 minut temu, Bananek napisał:

@Agrest jaki to przekrój? 

Tłok ma 68mm, rowek w środku  1 max 1,5mm, a góra około 3mm

Na ten tłok

20220309_092207.jpg

Zgarniajacy jakbyś dobrał to byłby ok. Co to za maszynka?

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Byłem  na składzie pytałem  czy zamówiony rsm dowiozą, dostałem  obietnicę że tak w tym tygodniu. Ludzie nawet z Parczewa przyjeżdżają i kupują, kierowcy non stop wożą nawóz,  powoli magazyn pusty się robi. Rolnik w kolejce stał  gadaliśmy to dzierżawy bez dopłaty oddał wszystko, za rok połowa  strączki i ozime na przemian, npk nie kupił w tym roku nic.

u mnie też zaczynają tak robić, przy tych kosztach to dopłaty robią na prawdę robotę, ja już kilku rolników namówiłem na poplony itd to teraz mi dziękują, a namawiałem ich jak miałem 16 lat i mówiłem że żaden nawóz nie zastąpi humusu, zwłaszcza w suchych czasach jakie teraz są 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Zgarniajacy jakbyś dobrał to byłby ok. Co to za maszynka?

Pompa opryskiwacza holder p200

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

O i to będzie początek końca bambrów

Kazdy wróci do tego co miał i będzie jak dawniej👍🏻

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Niech dzierżawcy pasożytujący na biednych rolnikach udławią się swoimi dzierżawami.

Do tego zapis że jeśli nie będzie ziemia utrzymana w dobrej kulturze rolnej zabrać  dopłaty całkowicie.

Opublikowano

To ile teraz za dzierżawę sobie policzą 5 tyś .

Przecie wiedzą że pszenica płaci prawie 2 tyś x 8 ton = 16 tyś dochodu - 5 tyś dal tego co wydzierżawił zostaje temu co uprawia 11 tyś .

Opublikowano

sami sobie tak zrobiliśmy pazerność i wpychanie czynszów za ziemię. 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

To ile teraz za dzierżawę sobie policzą 5 tyś .

Przecie wiedzą że pszenica płaci prawie 2 tyś x 8 ton = 16 tyś dochodu - 5 tyś dal tego co wydzierżawił zostaje temu co uprawia 11 tyś .

A ktoś już ją sprzedał po 2🤔

pitolenie i liczenie z ceny i plonów patykiem po wodzie pisanych. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v