Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Wszystko chyli sie ku temu żeby wprowadzili stan wyjątkowy, a kto wtedy będzie regulował ceny? 

Jak migi ukraińcom dać, to już tylko Polska może decyzję podjąć, a amerykanom nic do tego i jak ruskie nalot zrobią, to nie zdziwię się jak się wypną wszyscy na nas bo powiedzą "to wasza decyzja byla, było nie dawać i wojny by nie było" 🤷‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

toć NATO chyba nie takie gupie żeby zdradzać ruskim swoje systemy. 

Mig to radziecki samolot, garść zmian które nasze nieloty miały żadną tajemnicą nie są. Rosja ma nowszy wariant tych samolotów. Ukraińcy trochę starszy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Mówisz wtrysk przepchnie???

Toć to śliskie ,jak sam wiesz ,jak śliskie lepiej ,,przepchnąć'' 🤕 😉A agregaty deesle czym zasilić ,jak na ,,tablicy'' nie ma ?😶. Uj tam po ile będzie to paliwo ,po tyle trza będzie kupować i już ,nawet po 13 zł,gorzej jak cena po 11 , najbliższa dostawa ??? 🤷‍♀️

32 minuty temu, hubertb napisał:

Mig to radziecki samolot, garść zmian które nasze nieloty miały żadną tajemnicą nie są. Rosja ma nowszy wariant tych samolotów. Ukraińcy trochę starszy. 

Zobaczycie ,te samoloty ,by nie przeleciec nad granicą ,będą osłami przeciągać

• Haha 2
Opublikowano

Ciągle nabijają. Rano na wyświetlaczu było -. - -

Czyli brak ropy

Wczoraj w radio coraz częściej przebąkiwali o wejściu polski do eurowaluty. Wtedy teoretycznie będzie mniej drożeć paliwo. Co w rzeczywistości oznacza, że będzie nadal drożeć, ale przy € będzie to mniej zauważalne.

Opublikowano

To był brak ceny 😂

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Ale podobno ukre nie umieją latać na tych systemach co są zainstalowane

Ktoś podrzucił kukułcze jajo, ktoś inny rozbił, a teraz będzie śmierdzieć 

Opublikowano
kris91 napisał:

Jak migi ukraińcom dać, to już tylko Polska może decyzję podjąć, a amerykanom nic do tego i jak ruskie nalot zrobią, to nie zdziwię się jak się wypną wszyscy na nas bo powiedzą "to wasza decyzja byla, było nie dawać i wojny by nie było" 🤷‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

I teraz wyobraź sobie reakcję ruskich widzących miga z polską szachownicą na kadłubie. Toć to prosta droga do ataku kacapów na nas.

• Like 1
Opublikowano

Macie sposób na założenie starej rozciągniętej uszczelki ?

Kurna występuje tylko z kompletem uszczelnień i bez podanych rozmiarów .

20220309_121929.jpg

20220309_092218.jpg

Opublikowano

u mnie jest taki sklep specjalny z oringami uszczelnieniami ale te oringi mają zawsze gdzie przewody hydrauliczne zakuwają lub w jakimś rolniczym ale tez zależy do czego oring bo są dwa rodzaje,.

Opublikowano
20 minut temu, Karol6130 napisał:

Ale podobno ukre nie umieją latać na tych systemach co są zainstalowane

Najpoważniejszą zmiana dla nich jest skalowanie przyrządów i az jeden ekran LCD

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Przecież to o-ring, można dokupić w znormalizowanych wymiarach. W tym przypadku akurat średnicę wewnętrzną i grubość przekroju. 

No właśnie  nie oring. 

Oringi kupiłem  68x2 ale nic z tego bo w kanał wchodzi prawdopodobnie 68x1 a eierzch wypełni 68x2 lub 3.

To jest tak jakby dopełnienie uszczelnienia simeringa .

Opublikowano
2 minuty temu, gustaww napisał:

@Agrest   jedź Borgu w Ostrowcu z wymiarami i tam Ci dobiorą.

To jest tak jakby trójkątny pierścień gumowy.

Mam na miejscu sklep z praktycznie wszystkim jak nie na półce to na 2 dzień ale też twierdzą że to tylko u producenta w pakiecie.

Opublikowano

Byłem już dawno.

Pytam czy macie sposoby na założenie takiego rozciągniętego pierścienia?

Próbuję go zmrozić żeby się skurczył, ale nim dojdę i tak się ogrzeje

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

To jest tak jakby trójkątny pierścień gumowy.

Mam na miejscu sklep z praktycznie wszystkim jak nie na półce to na 2 dzień ale też twierdzą że to tylko u producenta w pakiecie.

Wyglądało na zdjęciu na o-ring. Uszczelnienie kształtowe trudna sprawa można coś kminić w sklepie z uszczelnieniami hydraulicznymi, one mają podobny kształt. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v