Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jo ,nawet najlepsza cena ,jak nie będziesz mial z kim ,to z tych   3 ha ,2,90 zostanie nie zerwane.

1 minutę temu, Bananek napisał:

Prawda. Ale to głównie wina człowieka. Jakby im tego tmru nie pokazywał to by jadły siano. Zauważ, że w tmrze masz i Kuku i śruty i melasy i słomę.... Same fajne rzeczy. Tak jakby tobie dać chlebek zjeść, a dać zjeść samo żyto do przygotowania tegoż chlebka.

oto to ,albo masz zjedzone ,albo masz mleko . Wybór należy do ciebie

Opublikowano
4 minuty temu, MonteChristo napisał:

Poprzedni rok bajeczny, ludzie nawet po 200k pozarabiali mając 3 ha malin, w tym też może być podobnie

Kto kupi jak ludzie na chleb mogą nie mieć 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Poprzedni rok bajeczny, ludzie nawet po 200k pozarabiali mając 3 ha malin, w tym też może być podobnie

Tak to się zgadza. Malin nie mam nie będę dyskutował to bardziej Agrest kierunek. Ale wiem ile kosztuje wyprodukowanie kapusty i ziemniaków. W tym roku będzie ×3 tak drogo względem zeszłego. I to już jest h... Bo trzykrotnie ceny nie zwiększę. 

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

z poczty kwiatowej kobicie kwiaty zamówiłem. ciekawe jaka reakcja będzie 🤣🤣🤣

za pobraniem płatność 🤔

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Jak tak dalej będzie to ten rok dla wielu gospodarstw będzie ostatni.

Kartofli się nasadzi i jakoś się dotrwać, aby do jutra 🙊🙊🙊

jahooo napisał:

I niektórzy się przeproszą na wsi z uprawą własnych warzyw

I tym miastowym na wsi śmierdzieć przestanie 👀

Opublikowano
DANDYS napisał:

Sorki za wścibskość, lepiej tam u was? Bo kiedyś mówiłeś, że osoby trzecie próbowały sabotować.

• Haha 1
Opublikowano
Bananek napisał:

DANDYS napisał:

Sorki za wścibskość, lepiej tam u was? Bo kiedyś mówiłeś, że osoby trzecie próbowały sabotować.

myślę że dobrze, czasami zgrzyty są ale to przeze mnie.

• Haha 1
Opublikowano
HF86 napisał:

1 minutę temu, DANDYS napisał:

za pobraniem płatność 🤔

Zbliżeniowo. 🙊 Płatne kurierowi. 🙊

DANDYS napisał:

czasami zgrzyty są ale to przeze mnie.

Zgrzyty muszą być. To cementuje związek. Spoko, że już ok.

Opublikowano
10 godzin temu, szymon09875 napisał:

Noo w sobotę chyba albo w piątek. 

Jutro ;)

daj znać jak już będzie "po"

7 minut temu, jahooo napisał:

Niech tak myślą - będziemy produkować tylko dla siebie, Jak głód d.... ściśnie, inaczej będą śpiewać. A najgorzej dra japę ci, co sami niedawno ze wsi do miasta przyleźli

wiesz dlaczego tak jest??? bo on ojcowiznę zostawił, poszedł do miasta, za lżejszym chlebem, a teraz mu żal d*pę ściska że sąsiad co miał tyle samo co on kiedyś się wybił, a on dalej z kredytem na 35m2 w bloku siedzi, a pod blokiem Astra II stoi

• Like 3
Opublikowano
Bananek napisał:

Jakby im tego tmru nie pokazywał to by jadły siano. Zauważ, że w tmrze masz i Kuku i śruty i melasy i słomę....

Tyle posiłków w jednym 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ To tak jakby zamiast kapuchy z szynką, mieć dwa obiady czyli kapuchę dziś a jutro szynkę 🙊🙊🙊😂

Opublikowano

Ale to znaczy że jak. Żona do kuriera ma się zbliżyć? 😀

Opublikowano
Karol6130 napisał:

1 minutę temu, HF86 napisał:

za pobraniem płatność 🤔

Może tym razem pomyślał i przelew z jej konta zrobił 😂

raz już mieliśmy jedno wspólne kurba nigdy więcej, 😂😂

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, jahooo napisał:

Do życia wystarczy chleb i trochę masła. Z wielu rzeczy można zrezygnować. Myślę, że ROD-y znowu będą w modzie. I niektórzy się przeproszą na wsi z uprawą własnych warzyw

Tak może być ,ale miejmy nadzieję że do takiej zapaści nie dojdzie że ludzi będzie stać tylko na chleb i masło 🙆‍♂️, a jak będzie stać na coś więcej to tak łatwo z dotychczasowych nawyków i przyzwyczajeń żywieniowych nie zrezygnują 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

🤔 I goździki dziś trzeba kupić...

-

To święto obchodzisz? 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Posadź tam na moje konto. W zamian kiełbasę przywiozę.

Aby nie było jak u ruskich, dziś posadzona a jutro wykopana 🙊🙊🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v