Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kolejny przeciwko... Ech kurła. 

+2 stopnie.

absolutnie nie. ja pokojowo nastawiony 🙂

Opublikowano
21 minut temu, bratrolnika napisał:

Ekogroszek w obi po 2000😭 

I na myjni jakoś czas szybciej ulatuje z licznika....

A tona rubli po ile 🤔

może to alternatywa jakaś?

Opublikowano
19 minut temu, bratrolnika napisał:

To nie czas szybszy tylko Ty wolniejsze ruchy  bo starszy od ostatniego mycia

Ech helikopter leciał nad podwórkiem aż pilotów widać było. Kurła aż ciarki poszły

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

9 minut temu, Bananek napisał:

Mleko dla takich koni? A co one zębów nie mają?

Lepiej rosną 

Jeszcze lepiej by rosły jakby do samego zdawania na mleku trzymać. Kiedyś czytałem, że baba syna do 11 roku życia karmiła cycem. 🥴

Rolnik1973 napisał:

Ech helikopter leciał nad podwórkiem aż pilotów widać było. Kurła aż ciarki poszły

Było słoikiem z ogórkami rzucać. Jak ta baba w drona na Ukrainie. 😉

Opublikowano

za agregatem się porozgladaja i zapasy ropy. już pewnie w kajeciku Cię oznaczyli 😀

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

19 minut temu, bratrolnika napisał:

ostatnio jakie ciarki, 20 godzina kręcisz śrubki a tu nagle syreny się włączają 🙆‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

U mnie tak z 5 razy dziennie. Już się człowiek przyzwyczaił i nawet tego mimowolnie nie słyszy 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Się mieszka niedaleko lotniska to samoloty i helikoptery wrażenia nie robią :D. Jak chłopcy ćwiczą na casa'ch albo herculesie i śmigają nad wioskami wokoło, to aż szyby drżą bo tak nisko śmigają. Ale jak ktoś z dalsza w odwiedziny przyjedzie to zawsze jest efekt wow gdy usłyszy i zobaczy cień samolotu na podwórku 😂.

Screenshot_2022-03-07-11-32-21-544_com.miui.videoplayer.jpg

Edytowane przez sadownik12
Opublikowano
20 minut temu, Rolnik1973 napisał:

no weź, ja jeszcze nie taki stary, jeszcze nie jednego 20-latka prześcignę

10 minut temu, radekz200 napisał:

A pelet po ile? 😱

pelet to nie wiem, ale palet ostatnio za darmo przyczepkę przywiozłem, potnie się, w piecu spali, jeszcze gwoździe na złom wywiozę:D

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

no weź, ja jeszcze nie taki stary, jeszcze nie jednego 20-latka prześcignę

pelet to nie wiem, ale palet ostatnio za darmo przyczepkę przywiozłem, potnie się, w piecu spali, jeszcze gwoździe na złom wywiozę:D

Ja od brata odkupiłem tonę w sobotę to po 1100 bo przechodzi na pompę ciepła 

Opublikowano
sadownik12 napisał:

jak ktoś z dalsza w odwiedziny przyjedzie to zawsze jest efekt wow gdy usłyszy i zobaczy cień samolotu na podwórku 😂. 

My na Podlasiu patrzymy wtedy w niebo i mówimy: łoooooooooooooo. 😂🤣😂🤣😁😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v