Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, DANDYS napisał:

kurba dlaUkraińców to szpitale lekarze otwarte a ty czekaj 1.5yugodnia do lekarza..

Wejdź do przychodni i krzycz jołki półki, jak Cię nie będą chcieli przyjąć to na wyzywaj od suka blać. Dodaj jeszcze a poszoł na c..j i Cię przyjmą 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, stempos1980 napisał:

Witam.

-6 .

Wstawać śpiochy😁 MiL być dziś kizeryt posiany ale byłem w 4 miejscach i brak tylko siarczan magnezu mają

Przeca to prawie to samo.

Opublikowano

miały być mrozy a tu 0 u mnie  od 10 marca duże ocieplenie. To też tego dnia chyba 2 dawkę wysieję na rzepak.

Opublikowano

Na 10 marca to ja całodobowy mróz widzę.  Miałem dziś lać rsm ale chyba poczekam bo 10 dni na dużym minusie

3 minuty temu, gustaww napisał:

miały być mrozy a tu 0 u mnie  od 10 marca duże ocieplenie. To też tego dnia chyba 2 dawkę wysieję na rzepak.

Opublikowano

Juz się zmieniło, jeszcze wczoraj rano było od 10 mocne ocieplenie a teraz jest od 15.

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Już myślałem że wykończyłeś, nie było Cię widać wieczorem. 

walczę, ale lekko nie jest. 

muszę się ogarnąć, tyle przelewów ma wpłynąć 🙉

Opublikowano
6465 napisał:

@PafnucyA teraz choć idziemy trochę gipsu wrzucić 😁

to tera w wykończeniówce robisz 🤔🤭🥴

stempos1980 napisał:

Witam.

-6 .

Wstawać śpiochy😁 MiL być dziś kizeryt posiany ale byłem w 4 miejscach i brak tylko siarczan magnezu mają

to siarczan siej 😁

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Na 10 marca to ja całodobowy mróz widzę.  Miałem dziś lać rsm ale chyba poczekam bo 10 dni na dużym minusie

Ja tylko się dziwię tym którzy teraz sypią saletrę - będą straty szybko działającego azotu przy tych mrozach. A jeszcze jak pomyślę o obecnych cenach....

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

U mnie na 9tego  marca 0 na dzień podają i do 16stego nocami do -7

Opublikowano

4 minuty temu, krilan06 napisał:

Ja tylko się dziwię tym którzy teraz sypią saletrę - będą straty szybko działającego azotu przy tych mrozach. A jeszcze jak pomyślę o obecnych cenach....

U mnie jęczmień już dawno wznowił wegetację i domagał się azotu. Niemniej na kolejne 10 dni to od +3 do -2 w dzień to i wegetacja przystopuje.

Miałem lać po 50% rsm 26s i 32 to zmieni się decyzję i na jęczmień pójdzie 32 żeby szybciej zadziałał, a pszenżyto po łubinie dostanie sam rsm 26s

Opublikowano
10 minut temu, krilan06 napisał:

Straty w uprawie też mogą być duże przy tych skokach temperatur.

W dzień ciepło i słonecznie a w nocy mróz

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

Niedługo janusze w Polsce "Nie chcesz robić za 1000zł? Na twoje miejsce mam stu ukraińców" 🙊🙊🙊🙊🙊🙊

ukrainiec już w tej chwili chce więcej niż Polak i nie do każdej pracy chce przyjść

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

Niedługo janusze w Polsce "Nie chcesz robić za 1000zł? Na twoje miejsce mam stu ukraińców" 🙊🙊🙊🙊🙊🙊

Chyba ukrainek, bo mężczyźni to głownie po 60 emeryci przyjechali. A i kilkadziesiąt tysięcy młodych wyjechało.

Nie wiem, czy będzie to tak wyglądać. Może przybędzie trochę sprzątaczek, opiekunek i pielęgniarek/lekarzy, i to raczej chwilowo. Chyba, że Ukraina upadnie, to może zostaną na dłużej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v