Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Krzak napisał:

To jak ktoś chce za darmo lejka oddać to ja wezmę. Heh tylko tutaj na forum takie fanaberie ursus zły,sipma zła,lejek zły a jak rozmawiam z rolnikami to mówią że dobre to ja nie wiem jak to jest.

Jak sypiesz saletrę która kosztuje 3k tona to chciałbyś, żeby Ci rozsiewacz więcej na jedną część pola sypał, a na drugą 2x mniej?

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

1300zl dałem + pewnie z 700zl na części i lakier. Nic sensowniejszego za tą kwotę nie znalazłem. Tylko tak jak mówię, nie musiałem tych 700zl dawać. Ale mnie widok rdzy wk***ial to można powiedzieć, zrobiłem go na 20 kolejnych lat. Ciapek nie za bardzo te 540obrotow osiągnie, dlatego max na te 12m rzuci. Z tego co wiem jak ciągają już większymi ciągnikami to bez problemu 15m da się tym sypać równo. Powyżej już rurę trzeba dłuższą założyć.

IMG_20220228_174015.jpg

nie no. wygląda na fotce lux. kasa nie duża, a podobno wysiew całkiem oki.

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Koń trojański? Dlaczego? 

a zgadnij czemu taki przy tuszy jesteś... :ph34r:

Opublikowano
6 minut temu, Krzak napisał:

To jak ktoś chce za darmo lejka oddać to ja wezmę. Heh tylko tutaj na forum takie fanaberie ursus zły,sipma zła,lejek zły a jak rozmawiam z rolnikami to mówią że dobre to ja nie wiem jak to jest.

Dla starych dziadków może i dobry rozsiewacz... Sipma kostka to akurat dość udany sprzęt. Czasem zależy od potrzeb a czasem to niezależnie od potrzeb sprzęt jest dziadowski i tyle.

Opublikowano
2 minuty temu, sadownik12 napisał:

Jak sypiesz saletrę która kosztuje 3k tona to chciałbyś, żeby Ci rozsiewacz więcej na jedną część pola sypał, a na drugą 2x mniej?

Kiedyś sypali lejkami i dobrze było.

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Dla starych dziadków może i dobry rozsiewacz... Sipma kostka to akurat dość udany sprzęt. Czasem zależy od potrzeb a czasem to niezależnie od potrzeb sprzęt jest dziadowski i tyle.

Te dziadki nie rzadko mają większe pojęcie jak te młode.

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

Kiedyś sypali lejkami i dobrze było.

jooo, 150kg saletry w kwietniu i wsio. Trochę gospodarowanie się zmieniło.

Opublikowano

Bananek odłóż ze dwa 

może jutro będę w niedalekiej okolicy. 

ech człowiek do większej wsi pojechał i tak nowy pojazd do floty by się przydał. ciekawe czy profa by dali 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

nie no. wygląda na fotce lux. kasa nie duża, a podobno wysiew całkiem oki.

Dla mnie wysiew jest idealny. Naprawdę jak od linijki i baaardzo równomierny. Jak masz gdzieś w okolicy jakiś egzemplarz w miarę cenie to się nie zastanawiaj. Na moją odpowiedzialność ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale kiedyś nie jest teraz, kiedy to w końcu zrozumiesz? Nie pojmujesz tego czy tylko udajesz?

Lejek dobry,zaczep miał wóz można było podczepić i w pole aż komin we władymircu się prostował :)

Opublikowano (edytowane)

mało ich się pojawia.

Dla mnie wysiew jest idealny. Naprawdę jak od linijki i baaardzo równomierny. Jak masz gdzieś w okolicy jakiś egzemplarz w miarę cenie to się nie zastanawiaj. Na moją odpowiedzialność ;)

1 minutę temu, Krzak napisał:

Lejek dobry,

nie . nie jest dobry. to takie coś, lepsze od niczego.

a jak chcesz, to znajomy ma taki starszy. za jakie 300 odda. taki z metalowych.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
HF86 napisał:

Bananek odłóż ze dwa 

może jutro będę w niedalekiej okolicy. 

ech człowiek do większej wsi pojechał i tak nowy pojazd do floty by się przydał. ciekawe czy profa by dali 🤔

Będziesz pan zajeżdżał?

Pomożesz przy drzewach. Pasuje.

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

mało ich się pojawia.

Bo u niemca i ogólnie na zachodzie podobno popularne te wahadłowe. Ja pod Opole po niego byłem, byłem też obejrzeć taki w Proszowicach, ale to już był złom przerdzewiały. Z tego co mi sprzedający mówił to co taką siejkę w miarę stanie przywiezie to szybko znika, no i ciężko trafić go za granicą żeby było co przywieźć :P

Opublikowano

jooo, 150kg saletry w kwietniu i wsio. Trochę gospodarowanie się zmieniło.

Ja zanim kłosa kupiłem to rozglądałem się za rozsiewaczem bogballe jedno talerzowym.

Lejek przy nich to dziod 😁ale trafił mi się kłos za czapkę drobnych i dzięki wielkiej uprzejmości Tomka @6465 mam kłosa  na podwórku..

Po przeróbce teraz sieje równo na dwie strony o też przeróbka dzięki @PRIMO

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Będziesz pan zajeżdżał?

Pomożesz przy drzewach. Pasuje.

robotą to akurat mnie nie wystraszysz. 

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

załadowane 15 ton pszenicy, ma być pogoda to trzeba chyba powoli myśleć o wywozie.

Jak cenowo?Z jednej strony dobrze mieć to za sobą.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v