Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No przynajmniej ałdi nie będziesz musiał tankować i fajek palić.

A przy cenie 6zł boli to tankowanie 

z fajek zrezygnuj będzie mniej bolało

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

przez 30 lat to światopogląd może Ci sie o 180 stopni obrócić i wiele dobrego możesz zrobić ja teraz też mam plan by poprawić trochę w okolicznej społeczności

Nie mam czego poprawiać, to ich wola. A i tak to nic nie zmieni. Nie ma co nie wiadomo jak inwestować, trochę wydawać, robić co najpotrzebniejsze i tyle. "Turlać się" w jednym kierunku.

Opublikowano

ja teraz też mam plan by poprawić trochę w okolicznej społeczności

sołtysem zostałes?

Opublikowano
31 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dobrze mówi, tu się z nim zgadzam. I jak on pójdzie to ja chociaż nie chcę to też pójdę. 

Po co, w walce mały pożytek z takich. A miodu i miodówki jak narobicie to dla nas będzie większa korzyść i morale wieksze🙋‍♂️👍

• Like 1
Opublikowano

A w TV mówią żeby nie kupować towarów od ruskich

Ciekawe co z transportem na wschód będzie czy w ogóle ktoś pomyślał

Co z polskim eksportem czy któreś z ministerstw szuka nowego rynku zbytu 

Co będzie jak ci co przybyli nie będą chcieli pracować ani wrócić 

A zachód w kazdej chwili może powiedzieć że zamyka granice dla tych uchodźców bo polska nie chciała tamtych 

I jakoś nic nie słychać o tym czy przypadkiem Turcja nie podrzuca teraz swoich koczowników

Raczej będzie jak zawsze, czyli jakoś to będzie 😂

Ale polski ład Ruskie jednak przykryli, więc naszym coś się udało 

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Bo ludzie głupi, jak by nie kupili to by nie siali 

Nawozu nie ma to nawet nie myślę o sianiu nawozu i spokój 

Rozumiem jakby tydzień czy dwa temu jechali bo już wtedy były warunki, ale teraz te dwa dni to chyba już różnicy nie zrobią.

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Rozumiem jakby tydzień czy dwa temu jechali bo już wtedy były warunki, ale teraz te dwa dni to chyba już różnicy nie zrobią.

Do końca marca jeszcze czasu a oni już sraczkę mają 

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Saletrę sieją, Rysiek zgłaszaj, gnój też wożą i orka zaraz za rozrzutnikiem... Żeby to jeszcze tysiące ha mieli.... 

Gnój to ja rozumiem, bo czasem się już nie da go więcej składować. O saletrze nawet nie będę myślał aby siać na razie.  

Opublikowano
Pafnucy napisał:

ja teraz też mam plan by poprawić trochę w okolicznej społeczności

sołtysem zostałes?

nie ale sołtysa chcę w swój plan wciągnąć

Opublikowano

mozna wiedzieć co robić będzieta?

Przed chwilą, slawek74 napisał:

nie ale sołtysa chcę w swój plan wciągnąć

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Powiedz to w agencji 🙊🙊🙊🙊

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Karol korkiem dyski nie zatkają, wiesz ile teraz więcej mleka i kartofli będzie trzeba 🙆‍♂️

Tylko kto za to zapłaci, ile zapłaci, z czego zapłaci i jak długo 

Opublikowano
8 minut temu, TheraRolnik napisał:

Bo ludzie głupi, jak by nie kupili to by nie siali 

Nawozu nie ma to nawet nie myślę o sianiu nawozu i spokój 

mój jeszcze w drodze 😂

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

ruszam i ja . zaraz owies siał będę

Poczekaj na swojego koleżkę - może go teściu puści to kupisz winko i będzie sypał zboże do siewnika cały dzień. 5 zł nie pieniądz dla Ciebie a kręgosłup nie obciążony. 🤣

Opublikowano
11 minut temu, GRZES1545 napisał:

Po co, w walce mały pożytek z takich. A miodu i miodówki jak narobicie to dla nas będzie większa korzyść i morale wieksze🙋‍♂️👍

Takich jest więcej i to dużo. Coś się przysłużyć mogę z własnej chęci ale dobrowolnie za broń nie chwycę. 

13 minut temu, Karol6130 napisał:

Raczej będzie jak zawsze, czyli jakoś to będzie 😂

"Jeszcze nigdy nie było tak żeby jakoś nie było".

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Tylko kto za to zapłaci, ile zapłaci, z czego zapłaci i jak długo 

Nosz kurła niech teraz UE buli kasiorkę za przyjęcie tylu prawdziwych uchodzcow, będzie dobrze aby wojna się skończyła to będzie teraz zapotrzebowanie na wszystko.

Opublikowano
6 minut temu, Wędrowycz85 napisał:

Poczekaj na swojego koleżkę

ja lubię w samotności pracować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v