Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Sobie świniaka jakoś się wyhoduje.

To nie koniec. U nas nawet jakby się chciało to problem takiego jednego prosiaka kupić żeby odchować. Dwóch sąsiadów co zawsze co roku sobie po jednym chowali teraz nie mieli.

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Oj tam, oj tam 🙊🙊🙊🙊

I mieszarka do mixolu taka z dziubkiem. 😉 W sumie jak tam jeszcze wartburgi jeżdżą.... 

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

kurde w RMFie mówią że ruskie głoszą że jak tylko wejdą do Kijowa to pierwsze co mają zamiar zastrzelić ukraińskiego prezydenta, nie mieści się to w mojej głowie

Od rana to powtarzają. Straszne rzeczy. Kacapska swołocz. 

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

pierwsze co mają zamiar zastrzelić ukraińskiego prezydenta, nie mieści się to w mojej głowie

To w twojej głowie kilkaset km od Kijowa, a pomysł sobie jakie jaja ze stali musi mieć Załęski podejmując decyzję o pozostaniu na miejscu mimo, że wie jak się to skończy i że jest to tylko kwestia czasu. 

• Like 1
Opublikowano

received_316677863774038.jpeg

5 minut temu, bratrolnika napisał:

kurde w RMFie mówią że ruskie głoszą że jak tylko wejdą do Kijowa to pierwsze co mają zamiar zastrzelić ukraińskiego prezydenta, nie mieści się to w mojej głowie

A niechby i nam jędrule odstrzelili 

Opublikowano
3 godziny temu, MonteChristo napisał:

Panowie ile mu dajecie wiek 20 msc, jak myślicie urośnie coś czy na steki? 

IMG_20220225_101522.jpg

daj mu dorosnąć. jeszcze lepszego umiesnienia się dorobi 

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

Sobie świniaka jakoś się wyhoduje. Wystarczy. 

Tylko jak kurpioki przez wieś będą jechać to pilnuj żeby właściciela nie zmienił w cudowny sposób 😂

Opublikowano
Wędrowycz85 napisał:

11 minut temu, Bananek napisał:

Sobie świniaka jakoś się wyhoduje. Wystarczy. 

Tylko jak kurpioki przez wieś będą jechać to pilnuj żeby właściciela nie zmienił w cudowny sposób 😂

A te tu czego?

Opublikowano
1 minutę temu, Wędrowycz85 napisał:

Charakteru Kurpie nie mają jak ta wasza partyzantka 😴

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

A te tu czego?

Pewnie szybkiego grosza zarobić 😂

Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

Tak może być

Screenshot_2022-02-25-13-07-49-966_com.twitter.android.jpg

Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

Dokładnie 

Opublikowano

przynajmniej chłop ma jaja. nie zdziwiłbym się jakby rezydent z kaczafim już z emigracji nadawali 🤭

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, GRZES1545 napisał:

Poka? Sama zaciąga? Już za tydzień ogień w pole 🙂 dziś kredy rozsialem troche to pola obeschly przejachac bez problemu się da. Ludzie orki robią i agregatami też jeżdżą. 

chińska, sama zaciąga i to z 5m w duł zaciągnie, teraz używam jej do czyszczenia zbiornika dwu płaszczowego bo tam na spodzie z 60l paliwa zostaje i jak zalewam nowe to nie chce z tym starym na spodzie mieszać.Wysię przez górę ze góra szklanka zostanie.

20220225_104143.jpg

Na razie ja w pole nie idę bo drzewa mam kupę do rąbania i ma być w przyszłym tygodniu co dzień przymrozek -5c to pozwożę turem pod dach żeby błota nie mieszać

Mają przywieść talerzówkę to zobaczę chwilę w polu jak miesza.

Jeszcze kartofle muszę przebrać i sprzedać na tira.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Co wy tak się przejmujecie jakimś Zuemskim czy jak mu tam. Chandlowalem z Ukraincami rosyjskiego pochodzenia i sporo mi opowiadali o tym ich rządzie, wcale wiele się nie różni od rosyjskiego. Też oligarchów od hol... I wszyscy grabią do siebie. Tak więc jeśli chodzi o mnie to h.... z nim niech go wieszają Ukrainy też mi jakoś specjalnie nie żal. Rozdawanie broni ludności cywilnej tylko zwiększy ilość ofiar a niczego nie zmieni. 

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Co wy tak się przejmujecie jakimś Zuemskim czy jak mu tam. Chandlowalem z Ukraincami rosyjskiego pochodzenia i sporo mi opowiadali o tym ich rządzie, wcale wiele się nie różni od rosyjskiego. Też oligarchów od hol... I wszyscy grabią do siebie. Tak więc jeśli chodzi o mnie to h.... z nim niech go wieszają Ukrainy też mi jakoś specjalnie nie żal. Rozdawanie broni ludności cywilnej tylko zwiększy ilość ofiar a niczego nie zmieni. 

Tak samo o naszym kraju sądzi statystyczny Niemiec i Francuz - i co, fajnie ci teraz ? Oni tez będą mieli nas w d.... jak nas ruscy przycisną

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, Strongman napisał:

Mają przywieść talerzówkę to zobaczę chwilę w polu jak miesza.

O, świetna wiadomość, Wiesław. Mogę Ci udostępnić pole do próby. Całkowicie za darmo. 

IMG_20220220_143547.jpg

Opublikowano

Co sądzą o nas Niemcy to ja doskonale wiem i tak dobrze mi z tym bo ja o nich mam jeszcze gorsze zdanie. 10 lat kontaktów wschód zachód otworzyło mi oczy na stosunki między narodami 

Opublikowano
40 minut temu, Bananek napisał:

To w twojej głowie kilkaset km od Kijowa, a pomysł sobie jakie jaja ze stali musi mieć Załęski podejmując decyzję o pozostaniu na miejscu mimo, że wie jak się to skończy i że jest to tylko kwestia czasu. 

prawda, myślę że na jego miejscu każdy by się ewakuował, bo zapewne jako prezydent ma taką możliwość

zobaczcie jakie życie jest przewrotne, parę lat temu był komikiem, żył z rozsmieszania ludzi, a teraz...

36 minut temu, gregor1284 napisał:

A niechby i nam jędrule odstrzelili 

co jak co, ale tą śmieszną buźkę pod tamtym moim postem to mógłbyś usunąć, myślę że nie wypada

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v