Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Krzak napisał:

Też kocham wieś ale nie zaryzykuję swojego bytu dla tego,dlatego sobie dłubie na paru arach,w zeszłym roku miałem 2 ary warzywniaka,w tym już będzie ze siedem :D

Kochasz wieś, ale mnie ziemia fascynuje. Dobrze, że ojciec mi często po głowie popuka i otrząśnie, bo też bym pewnie próbował pędzić w dzierżawy. Ale no, człowiek urodził się ewidentnie w złych czasach. Pewnie niejeden jakby wiedział jak życie będzie wyglądać aktualnie, to całkiem inaczej by podchodził do roli w latach 80-90 ;)

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

5°, cos ta pogoda pogłupiała

Jak lato będzie jak zima czyli źadne to będzie nie dobrze.

Kurka, u mnie kolejny deszczowy dzień. Dopiero po południu się przejaśniło...

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

5°, cos ta pogoda pogłupiała

Jak lato będzie jak zima czyli źadne to będzie nie dobrze.

Kurka, u mnie kolejny deszczowy dzień. Dopiero po południu się przejaśniło...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No właśnie. Większość woli całe życie "dziadować" i nie ma w sobie większej żyłki ryzyka.

A po co ryzykować.  Lepiej spokojnie życie przeżyć. A pieniędzy ze sobą na tamten świat nie zabierzemy.

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

ale mnie ziemia fascynuje. Dobrze, że ojciec mi często po głowie popuka i otrząśnie, bo też bym pewnie próbował pędzić w dzierżawy.

Jak byłem młody i głupi to też myślałem dobierać, na szczęście na ziemię zszedłem, miałem 3 czy 4 propozycje to odmówiłem. Zrozumiałem, że nie warto. Nie ma to jak stały pieniądz do ręki co miesiąc dostać, a tym to się zająć w wolnej chwili. 

Przed chwilą, Krzak napisał:

A pieniędzy ze sobą na tamten świat nie zabierzemy.

Żeby przepierdzielić majątek to potrzeba tylko chwilkę czasu i nic więcej.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

A po co ryzykować.  Lepiej spokojnie życie przeżyć. A pieniędzy ze sobą na tamten świat nie zabierzemy.

Take myślenie jednak hamuje rozwój. Gdyby tak ludzie myśleli zawsze, to do dziś byśmy końmi robili, albo w baby jak to mówił Fred z "chłopaki nie płaczą". 

Opublikowano

deszcz, śnieg, grad i słońce 🙉i to wszystko jednego dnia. jednak pogoda jak kobieta zmienną jest 😉

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

od dziadowania do szturmu łeb na szyje, jest jeszcze całe spektrum możliwych do realizacji działań.

Akurat jeśli chodzi o Grzesia to dla mnie logiczne byłyby dwie opcje. Albo robić tak jak  Sadownik pisze czyli startować starszymi maszynami i spokojniej, jeśli się chce rozwijać albo po prostu siedzieć na tym co przejął, czyli tam na paru morgach i zająć się tą budowlanką a to ogarniać wolnymi chwilami.

Opublikowano
5 minut temu, sadownik12 napisał:

Kochasz wieś, ale mnie ziemia fascynuje. Dobrze, że ojciec mi często po głowie popuka i otrząśnie, bo też bym pewnie próbował pędzić w dzierżawy. Ale no, człowiek urodził się ewidentnie w złych czasach. Pewnie niejeden jakby wiedział jak życie będzie wyglądać aktualnie, to całkiem inaczej by podchodził do roli w latach 80-90 ;)

Szukam zięcia za około 8 lat🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Take myślenie jednak hamuje rozwój. Gdyby tak ludzie myśleli zawsze, to do dziś byśmy końmi robili, albo w baby jak to mówił Fred z "chłopaki nie płaczą". 

No tak ale jak ktoś nie ma głowy do biznesu to lepiej niech siedzi i ciuła na etacie. W sumie to tylko wszystko kwestia potrzeb,ostatnio sobie uświadomiłem że mi bardzo niewiele potrzeba z tych rzeczy lansowanych dzisiaj przez mass media.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

ech, smutek mnie ogarnął. Przeglądam stare zdjęcia i naszła mnie ochota polatać już jednośladem. To moja stara Jadzia. 

To były czasy.....

Zdjęcie0127.jpg

Zdjęcie0128.jpg

WSK lepsza :)

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Szukam zięcia za około 8 lat🤭

do intercy zmusisz zięcia 🤔🤭

Opublikowano
Krzak napisał:

Przed chwilą, Leszy napisał:

No tak ale jak ktoś nie ma głowy do biznesu to lepiej niech siedzi i ciuła na etacie. W sumie to tylko wszystko kwestia potrzeb,ostatnio sobie uświadomiłem że mi bardzo niewiele potrzeba z tych rzeczy lansowanych dzisiaj przez mass media.

a co lansują 🤔

Opublikowano
9 minut temu, sadownik12 napisał:

Dzierżawy jeśli są w okolicy, to najlepszy sposób na rozwój dla młodych którzy jeszcze kapitało nie zgromadzili. 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

a co lansują 🤔

no te smartofny,tik toki,słuchawka w uchu cały czas,milion kanałów w TV,nowe auto co dwa lata... Tyle usprawnień dzisiaj niby a człowiek z człowiekiem nie ma czasu pogadać. To jest straszne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v