Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Zapytaj się @6465 czy by kupił taka jak chciał jak by nie przerabiał ze sztywnej🤔

Nie wiem , widzę masę ładnych przyczepa od 30 tyś , nie widzę sensu przerabiać 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No serio, wiesz ile się ukląłem żeby 3 czy 4 wymienić żeby wlazło tak jak powinno. A co dopiero wszystkie dolne i górne czyli w sumie 38 sztuk.

To przecież wkladasz i nasuwasz, tak jakby na lewą stronę i jak zsuniesz to się ułoży. Albo cienkim śrubokrętem, jak oponę.

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No serio, wiesz ile się ukląłem żeby 3 czy 4 wymienić żeby wlazło tak jak powinno. A co dopiero wszystkie dolne i górne czyli w sumie 38 sztuk.

Wrzuć to na chwilę do gorącej wody i normalnie założysz 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Kup smar sylikonowy np. cx-80, ważne żeby nie był w spreju. Posmaruj i wejdzie samo. Jak chcesz przyoszczędzić na smarze to ludwik od bidy też będzie. 

CX80 Smar Silikonowy 500g do tworzyw i gumy 020 za 69,21 zł z Słupsk - Allegro.pl - (12218397635)

Tam ta cholerna wypustka blokuje. A może by się guma pod wpływem temperatury rozszerzyła 🤔 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Tam ta cholerna wypustka blokuje. A może by się guma pod wpływem temperatury rozszerzyła 🤔 

W kockerlingu przewód siewny jest praktycznie tej samej średnicy zewnętrznej co rurka która wychodzi z rozdzielacza. Żeby go nasunąć trzeba nagrzać i go rozepchnac.

Opublikowano

A może by się guma pod wpływem temperatury rozszerzyła 🤔 

Jak polejesz wrzątkiem to zmięknie i można ją mocniej rozszerzyć natomiast nie wykazuje właściwości podobnych do stali. Nie próbuj też grzać opalarką czy otwartym ogniem. 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

W kockerlingu przewód siewny jest praktycznie tej samej średnicy zewnętrznej co rurka która wychodzi z rozdzielacza. Żeby go nasunąć trzeba nagrzać i go rozepchnac.

Najlepszy patent to by taki był jak w konnym. Może by to jakoś zaadaptować 🤔 4 nowe dokupić, 15 jest.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Tomasz sąsiad chyba sprzedał 633🤔😞

😧  Moja chodziła na wynajmie u sąsiada do zwożenia kukurydzy. Że dwadzieścia razy kipował do tyłu zasypana na maxa i mówi że lux zrobiona bo nic się nie ugina daje radę. 

Edytowane przez 6465
  • Like 2
Opublikowano

Najlepszy patent to by taki był jak w konnym. Może by to jakoś zaadaptować 🤔 4 nowe dokupić, 15 jest.

W czym tam masz problem ? Z siewnikiem zagranicznym ?

Opublikowano

Najlepszy patent to by taki był jak w konnym.

Tu to nie przetrwa zbyt duży ruch redlic spowoduje wypadanie tych przewodów. Możesz też obciąć lejek i zrobić sobie narzędzie podobne do tego z filmu:

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

😧  Moja chodziła na wynajmie u sąsiada do zwożenia kukurydzy. Że dwadzieścia razy kipował do tyłu zasypana na maxa i mówi że lux zrobiona bo nic się nie ugina daje radę. 

Stara to wiem na 100%ze sprzedał a o przyczepę to się dowiem.

Ja mu mówil w lato że jak by myślał o sprzedaż to żeby najpierw do mnie zadzwonił🤔

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Pioter załóż jednym bokiem i wkręcaj. Był byś bliżej to bym ci to pozakładał. Pierwsze to mnie kurwica brała. Teraz to takie zakładanie nie trwa dłużej niż minuta.

23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Pioter załóż jednym bokiem i wkręcaj. Był byś bliżej to bym ci to pozakładał. Pierwsze to mnie kurwica brała. Teraz to takie zakładanie nie trwa dłużej niż minuta.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

W sumie to on nie powinien słuchać bo przecież wie lepiej wszystko 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Kurła, było wyrzucić lejki z konnego i jeździć jak jeden gość u nas - z siewnika leci, potem bronami przeleci i rośnie nawet w największym syfie. Się siewnika zachciało... 

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
44 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla mnie porządne wychowanie to bicie, darcie się i wymaganie tego aby były jako takie oceny w szkole i dziecko potrafiło podstawowe czynności koło siebie zrobić. Jeśli uważasz inaczej to twoja sprawa.

..... zabrakło mi słów....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v