Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale żeś samolota sobie pierdzielnął 🙄 , fajny jak duże masz działki

Co to za marka ?

Samolota to sobie mój wujek sprawił... 1600l 21m zawieszany. Ma MF 255 Belarusa 820 i Pronara 6cyl turbo. Pryska tym największym i to jeszcze mało stabilnie jedzie 

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Normalnie od nitowałem kosz od 150 i przynitowałem do koła zębatego wsk. Trzeba było jeszcze zebrać z wysokości bodajże. Kosze maja te same średnice. 

dobry sposób. wsk nie miała zbyt trwałego sprzęgła. w 150 raz tylko grzebałem. pamiętam że jakieś dziwne wałki takie od biegów miała. znaczy to chyba prowadnice wodzików były.

no i nawet działała jak żeśmy złozyli... 😄

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Samolota to sobie mój wujek sprawił... 1600l 21m zawieszany. Ma MF 255 Belarusa 820 i Pronara 6cyl turbo. Pryska tym największym i to jeszcze mało stabilnie jedzie 

To taki dalszy znajomy ma 5 tys litrów na 80 ha . Kupił taki duży bo cena była okazyjna .

Tylko nie dopytalem czy maly Fendt 90/100 km daje radę czy pryska tym największym 200 koni .

C330 w garażu stała to jak zabawka według tego opryskiwacza . Gigant 

Edytowane przez mf362
Opublikowano
32 minuty temu, 6465 napisał:

Nie. Ja z centrum polski.  Ja nikomu nie chce wcisnąć wrzucę w ogłoszenie to pójdzie.  Sprzedam też siewke Unia Brzeg  700l. A orientowales się ile kosztuje taki nowy  600l 12m? 

Ile za brzega cenisz ? 

44 minuty temu, witejus napisał:

e tam ,jakby zębami wygryziona, te małe otwory po tych wycinakach wyglądałyby jak fabryczne.

A co za różnica ? 

2 minuty temu, mf362 napisał:

To taki dalszy znajomy ma 5 tys litrów na 80 ha . Kupił taki duży bo cena była okazyjna .

Tylko nie dopytalem czy maly Fendt 90/100 km daje radę czy pryska tym największym 200 koni .

C330 w garażu stała to jak zabawka według tego opryskiwacza . Gigant 

Wątpię, 4000 + 400 czystej 90 koni ma co robić, a wiosną to już wgl jak trochę mokro 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Wyjaśniłbyś im raz a o ni by cie paśli  kilka lat .

Właśnie temu nie zaczynałem 

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Jeżeli silnik pracuje i kierowca siedzi w pojeździe to nic karalnego nie robi. Wykroczenie polega na pozostawieniu pojazdu z włączonym silnikiem. A w te statystyki tak bardzo nie patrzcie jak w obrazek

A co za różnica czy jest czy nie, kopci tak samo 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Fajnie idzie grzesiowi władek

https://youtu.be/imBAwMSzST0

a jak Ogarek koło odkręcał widziałes?

co Ony dla kasy wyprawiają? 🙆‍♂️

... i tłumik na czerwono... 😄

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Karol6130 napisał:

Czas jechać i się trochę zabawić 

Czuje że zabawa będzie przednia, że to będzie stosunkowo udana noc 👍

IMG_20221203_182139.jpg

Też tak myślę, laski już szaleją.  :P

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@6465 nowy ile nie mam pojęcia , jak napisałeś to sprawdziłem na olxie i nowy 5700 netto w podstawie wystawiony😱

obok mnie był wystawiony ładny biardzki 600 l z 2018r z belką 15m , 5 sekcyjny zawór stałociśnieniowy ,hydrauliczną stabilizacją i zmienionymi dyszami na lepsze za 4700 i poszedł chyba bo już go nie widzę.

Edytowane przez desant
1
  • Thanks 1
Opublikowano
36 minut temu, Strongman napisał:

Hardi a pola mam przeważnie szerokie ale na małe tez mi pasuje lepiej niż starą belką15 m bo takie pola po 20m i kilometr długości to zrobisz 15m i 5m zostaje i trzeba było jechać drugi raz dla tych 5m i robić drugi ślad i ile to zboża się nagniotło przez taką długość a tu za raz takie wąskie pola pokryje i tylko jeden ślad.

Wiesław Ty jesteś potężny farmer 👍 , ale ten 1014 to do Twojego gospodarstwa nie pasuje , zachodnie maszyny ,do tego najwyższa półka . Kup coś premium jon, fynd, valtra albo mf i ciesz się życiem 😉 . A tego mi opierdziel niedrogo 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Szczególnie tym co tylko czekają na kasę za "bąbelki" 

Jebią się żeby mieć dzieciaki i kasa się zgadzała 

Czyli jebią się za kasę 

Normalnie jak jakieś k**wy ...🙄🙄

A jakie ty masz o tym pojęcie 🤔 bąbelku ty 

• Like 3
  • Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Kupie ale nówkę sztukę pewnie maseja ,tylko dobrze by było na jakieś dofinansowanie bo szkoda tyle kasy wydać jak by się dało taniej.

Bardzo dobry traktor dla Ciebie 🙂

A będzie coś sprzedawał ?czy jak @Agrest aby wincyj na podwórku , żeby sąsiadów UJ strzelał 😜

Opublikowano

Mogę powiedzieć że nie mam sąsiadów więc nikogo nic nie strzela.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Mogę powiedzieć że nie mam sąsiadów więc nikogo nic nie strzela.

To na jakimś zadupiu mieszkasz 🤔

Opublikowano

Jakie to piękne i wygodne. Tylko ziemi mało wokół komina

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v