Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Się nie śmiejcie bo gość tak z US zrobił tylko komórek nie było jeszcze tak popularnych wlazły mu na warsztat powiedział że idzie po dokumenty i zamknął drzwi jak się ciemno zrobiło otworzył 

I uja mu zrobili 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, malaczarna napisał:

Panowie jak wy liczycie nieśność swoich kur w ciągu roku? 

Kontroluje tylko ilość jaj per dzień. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

To weź ten za 640 powinien być ok. 

Dzięki. Tak już na niego patrzę co roku, ale zawsze przed zimą tego starego rozkręcałem, nowe szczotki i tulejki w razie potrzeby, czyszczenie i do ciągnika. Ale teraz to już muszę kupić. A tamten to oryginał, z ciapkiem z ursusa wyjechał w 86 roku. I ani wirnik ani stojan nie wymieniane

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

. A tamten to oryginał, z ciapkiem z ursusa wyjechał w 86 roku. I ani wirnik ani stojan nie wymieniane

Jak elmot dychał to problemu nie było. Części były odpowiedniej jakości dało się też wysłać rozrusznik do nich na regeneracje producenta. 

1 minutę temu, malaczarna napisał:

Teraz mam 7 na jakieś 30 kur

Jak jest cieplej to masz przynajmniej 15 dziennie? 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Jak elmot dychał to problemu nie było. Części były odpowiedniej jakości dało się też wysłać rozrusznik do nich na regeneracje producenta. 

Dziś kupiłem expom tamten miałem magneton 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Jak jest cieplej to masz przynajmniej 15 dziennie? 

Coś koło tego 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Teraz to tulejki, szczotki, zębnik czy elektromagnes to jeszcze można wymieniać. Ale wydaje mi się, że wirnik i stojan przy niepewnej jakości części i ich cenie, to chyba lepiej nowy rozrusznik kupić. Przynajmniej jakaś gwarancja jest

• Like 1
Opublikowano

Tak jak @kizak pisał kura musi mieć ciepło, sucho, widno żarcie pod nosem i czystą wodę. Do tego ustronne miejsce do znoszenia. Mnie też mniej zimą niosą ale teraz coś jest nie tak bo mniej jaj mam już dawno. Zmiennie im delikatnie dietę i zakupię paszę. 

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Ale wydaje mi się, że wirnik i stojan przy niepewnej jakości części i ich cenie, to chyba lepiej nowy rozrusznik kupić. Przynajmniej jakaś gwarancja jest

Dokładnie tak. 

3 minuty temu, Łolek napisał:

Dziś kupiłem expom tamten miałem magneton 

Magneton to pierwszy montaż zetor? 

3 minuty temu, malaczarna napisał:

Coś koło tego

No to prosty rachunek kura tygodniowo znosi od 4 do 7 jaj. To też od rasy zależy i karmienia ale można powiedzieć że zwykła kura bez specjalnego karmienia powinna znieść jajo co drugi dzień. Jeśli masz 30 kur powinny dać przynajmniej 15 jaj. W zimie może im coś nie leżeć i nie będą wskakiwać na gniazda. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Zamówiłem dziś nawozy na przyszły sezon. I tak myślę czy dobrze zrobiłem🤔

Jest cały temat ma kilkaset stron i oni tam też myślą. Wiesz jak to jest raz się człowiekowi uda a raz nie żałować nie ma czego. 

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Jest cały temat ma kilkaset stron i oni tam też myślą. Wiesz jak to jest raz się człowiekowi uda a raz nie żałować nie ma czego. 

W tamtym temacie to się prawdy nie dowiesz. Tam to są stratedzy co nakpili dwa lata temu nawozu na 5lat do przodu.

• Like 2
Opublikowano
38 minut temu, Łolek napisał:

Takiego wpuszczasz do garażu przodem zamykasz drzwi i uj, posiedzi skruszeje ale przeważnie parami jebance jeżdżą 

Takiego wpuszczasz do garażu przodem zamykasz drzwi i uj, posiedzi skruszeje ale przeważnie parami jebance jeżdżą 

To trzeba mieć dwa garaże...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v