Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, soltys48 napisał:

Nigdzie rdzy nie uświadczy -dwie dziury są zrobione ładowaczem 🤣

Sądzę że się dogadamy tym bardziej że jeden taki mocno chce cały ten zestaw..........

Listwy są kute czy blaszane wsuwane?

No ja się domyślam że on to chce...

Ty mu dziś bydlaki wiozles ? 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

jesteś pewien? tylko z ciekawości , bo wydawało mi się że jedna.

Jestem pewien i nawet się skonsultowałem zanim napisałem pierwszego posta o tym

3 minuty temu, sadownik12 napisał:

Kurka, interesujące jest to co piszesz. Jednak prawo w Polsce jest pojebane.

Za często się zmienia i nie wiadomo kto i po co przy tym kombinuje

Opublikowano
Przed chwilą, donweter1989 napisał:

No mi nie wbili wtedy. W kolejnych latach wbijali. Sądziłem, że jak będę wymieniał prawko to wtedy mi wbiją T jak tym którym obecnie wbijają T po zrobieniu E do B

W powiecie krakowskim o ile się nie mylę to wbijają.

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Jestem pewien i nawet się skonsultowałem zanim napisałem pierwszego posta o tym

oki. warto wiedzieć.

Opublikowano
3 minuty temu, sadownik12 napisał:

Kurka, interesujące jest to co piszesz. Jednak prawo w Polsce jest pojebane.

A teraz jeszcze pozmieniali te kary i teraz ktoś będzie mieć BE i przy kontroli jak pies stwierdzi brak odpowiedniej kategorii to dopiero przeboje mogą być 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

bo kogoś za nieszczęścia trzeba obwinić.

jedni sąsaida bo urzekł, inni Tuska bo żle, no itd, itp. u siebie cięzko winę znaleźć...

Dokładnie. Trzeba powiedzieć, "że Bóg tak chciał" bo po co szukać głębiej. Inni właśnie zrzucają wszelkie winy na polityków, inni na brak czerwonej wstążki. Przede wszystkim każdy powinien sam odpowiadać za siebie i swoje decyzje a ich ewentualne niepowodzenie lub popełnione błędy są w 99% ich winą. Pozostały procent to chociażby wypadek losowy przez które nieraz decyzje się nie powiodą.

a ty na kogo?

Opublikowano
Przed chwilą, lukasz20 napisał:

To jeszcze jest czas żeby zmienić na taką z siatką a warto😉

umowa, to umowa.

wiem że z siatką lepiej, ale...    se takom wziąłem bez.

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał:

Ale co cię tak rozśmieszyło, że tak mało, czy tak dużo?

Że mało, no gdzie tylko 3x tyle ... Ciągnik waży 5t to według jego teorii wychodzi że mogę nim ciągnąć max 15t 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A teraz jeszcze pozmieniali te kary i teraz ktoś będzie mieć BE i przy kontroli jak pies stwierdzi brak odpowiedniej kategorii to dopiero przeboje mogą być 

A ch*j z karą. Problem przy wypadku się robi.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Nie, to nie moja bajka

Rysiek. ale ona z polskiej fabryki. to pamiętaj! uroków na nią nie rzucaj!

Opublikowano
Łolek napisał:

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja nie wierzę w istnienie Boga. To wymysł słabych aby ich psychika działała w sposób, że "ktoś" ich podnosi na duchu i nakierowuje. Religia to był a i nadal jest najlepszy sposób na zarabianie. A świat? Im dłużej żyję tym mniej widzę w nim pozytywów.

Myślisz pojęcia wiary i kościoła nazywasz wierzących słabymi to w tej chwili obrażasz np moją matkę która przez 17 lat opiekowała się kalekim synem aż do jego śmierci, żonę Tomka @6465która gdy on leżał nieprzytomny pochowała jego matkę opiekowała się dzieckiem i urodziła drugie i ty nazywasz je słabymi a wiem że są to osoby mocno wierzące

Zastanów się bo że Kościół jako instytucja jest mocno zepsuta to fakt 

bardzo mądre słowa 👍👍👍👍👍

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To tylko mandat i wysiadka zza fajery. Gorzej jak się coś odwali na drodze

5 minut temu, Karol6130 napisał:

B+e

No nie może niestety

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Że mało, no gdzie tylko 3x tyle ... Ciągnik waży 5t to według jego teorii wychodzi że mogę nim ciągnąć max 15t 🤣

wszystko zależy co jest w homologacji, mały pierdek może mieć nawet mniej, u mnie przy masie własnej 5T dopuszczalne DMC zespołu 38T

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

bardzo mądre słowa 👍👍👍👍👍

Popieram w całej rozciągłości 👍👍

1 minutę temu, jacor73 napisał:

wszystko zależy co jest w homologacji, mały pierdek może mieć nawet mniej, u mnie przy masie własnej 5T dopuszczalne DMC zespołu 38T

Jeśli idzie o ciągnik nie ma przepisów mówiących o dopuszczalnej DMC dla zespołu pojazdów, gdzie pojazdem ciągnącym jest ciągnik rolniczy. Wszystkie dotyczą pojazdów ciężarowych 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

To tylko mandat i wysiadka zza fajery. Gorzej jak się coś odwali na drodze

No nie może niestety

To się ucieszy. 

Ale mu się i tak to przyda do koniary

Te Sołtysy to lubią te przewozy bydlaków

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v