Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

niedługo się zacznie. 

znajomy nęci żeby na Białoruś trochę pojeździć. 

dobry piniondz i na małym baku, bo jeszcze ekogroszka 🙉

Kiedyś mnie dziachneli koło Bartoszyc jak z bezled wracałem ale to było kupę lat temu jak jeszcze mały ruch graniczny działał. Też busa trzepali.

Opublikowano
HF86 napisał:

znajomy nęci żeby na Białoruś trochę pojeździć.  dobry piniondz i na małym baku, bo jeszcze ekogroszka 🙉

Wpierw naucz się onuce wiązać bo to może być one way ticket. 😉 Jak coś to byki i gliny przejmuję. 😉

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Wpierw naucz się onuce wiązać bo to może być one way ticket. 😉 Jak coś to byki i gliny przejmuję. 😉

nie grozi. 

specjalnie zapraszają i bezpiecznie będzie. 

im dolar i euro też potrzebne, a i matiemu chętnie dołożą 🤭

Opublikowano
41 minut temu, Bananek napisał:

No to spoko. A co z tym teraz będzie? Rękaw? Bigi?

Big bagi 

27 minut temu, slawek74 napisał:

jaka wilgotność ? sprzedajesz suszysz czy kisisz? a i plon jaki?

Kisze, wilgotność nie badaliśmy ale mokra 35 napewno, jutro będzie ważone będzie wiadomo a na oko wyglada na 9t 

Opublikowano

będziesz jeszcze prosić o potasową. 

mi nawet historycznie bialorus nic nigdy złego nie zrobił. na paliwie polaczki potrafili oszukać. oni nigdy się nie zdążyło. 

zato ukry spalili kiedyś całą wioskę. 

nawet studnię zmarnowali bo opuszczając front używali jako ubikacji i powrzucali truchła zwierząt. 

teraz też niedawno dostał po mordzie, a raczej po ryju bo tak się tylko świnie zachowują ukr z wdzięczności 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

niedługo się zacznie. 

znajomy nęci żeby na Białoruś trochę pojeździć. 

dobry piniondz i na małym baku, bo jeszcze ekogroszka 🙉

Do nich teraz trzeba wizy czy jak?

Opublikowano

bez podobno. jeszcze mocno tematu nie rozgryzłem, bo i dopiero w listopadzie się ogarnę. 

Opublikowano
7 godzin temu, Pigmei napisał:

Ja pierniczę, co za gość. Cieżko o głupszy tekst 🤦‍♂️

A ty czemu się nie żenisz? Konia masz dużego tzn. caseya to i gospodarstwo pewnie też, głupi nie jesteś kurdupel też nie to o co chodzi jak nie o niepotrzebne koszty?

Opublikowano
40 minut temu, HF86 napisał:

będziesz jeszcze prosić o potasową. 

mi nawet historycznie bialorus nic nigdy złego nie zrobił. na paliwie polaczki potrafili oszukać. oni nigdy się nie zdążyło. 

zato ukry spalili kiedyś całą wioskę. 

nawet studnię zmarnowali bo opuszczając front używali jako ubikacji i powrzucali truchła zwierząt. 

teraz też niedawno dostał po mordzie, a raczej po ryju bo tak się tylko świnie zachowują ukr z wdzięczności 🤭

- tobie się nie zdarzyło 😉 

Opublikowano
16 minut temu, artek27 napisał:

Daleko masz do nich? To co można legalnie przywieść?

na paszport. 120 km do Grodna. pełne baki i w karnister,litr alko powyżej 22% i fajki. kiedyś był karton plus paczka 

Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał:

zamiast paszowych dla zwierzaków owies do pieca byś uprawiał i z zalezności od koniunktury peletu dokupić 

A co bym jadł? 

8 godzin temu, slawek74 napisał:

chyba masz parnik elektryczny 🤔 to największy pożeracz prądu

Nie posiadam. Zwykły węglowy na wszystko. I do tego jeszcze westfalka z szabaśnikiem.

Można by rzec, że siewnik jakoś sieje... Ale na wiosnę wszystkie te gumowe nakładki do lejków trzeba nowe kupić. Na piątek umówione wolne i trzeba obornik wozić i trochę poorać. Po kukurydzy się wywiezie później... Dziś koszą soję to może wnet ruszą w kukurydzę.

No to pyk.

16655910499671046676280736648812.jpg

Opublikowano

k**wa , wzdęcie u takie cielaka 250 kg 🤨, co podajecie w takiej sytuacji ? Sonde włożyłem ale nic nie poszło 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v