Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Dziad932 napisał:

Ja przyjąłem inną taktykę , mi nie było na ręke drastyczna likwidacja tylko powolne wygaszanie , brakowanie krow a w to miejsce wchodzę z opasowymi 

"Powolne wygaszanie" - to tylko piękne hasełko, które sam z ust kilku osób słyszę a i sam kiedyś powiedziałem a się nie "dostosowałem".

Niebo bezchmurne, 7 stopni na termometrze. Alem się urobił. A jutro pierwsze redlenie i sianie w tym sezonie "na robotach".

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, lemik napisał:

Bonifacy pierwszy krytyk socjalu a nasadził słonecznika na kwiaty  żeby zgarnąć 60 tylko zapomniał sprzedać

co w tym złego? po za tym trochę sprzedałem. no i za darmo nie dają. sporo innych wymogów. po za tym dostałem bez słonecznika.

wegiel też kupiłem. chybiłeś chłopczyku.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał:

Skończmy te rozmowę bo @gregor1284 znowu poczuje się dyskryminowany....

A Ty jeszcze nie wiesz że nie da rady rozmawiać na temat polityki z fanatykami? Toć cokolwiek nie powiesz/napiszesz na obecną władze to odrazu jest że peło i Tusk to złodzieje. Jedyny argument.

W jednym pisiorki dobre. Mózgi wyprać potrafią 

Wszystko jednakowe hujostwo ja bym tak to podsumował, tam wszystkie k**wy umoczone po uszy dlatego ten syf ciągnie się przez tyle lat 

Jak w powiedzeniu chwycił Kozak Tatarzyna a Tatarzyn za łeb trzyma 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Dziad932 napisał:

3 lata temu zacieliłem ostanie 2 jałówki i to był początek końca , co wypada na to miejsce już nie ma krowy 

a rzuć to wszystko i wyjedź w Bieszczady,,,

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
21 godzin temu, soltys48 napisał:

Daleko Masz do Jastrowia?

Jedyne 730 km🤣 Przeczytałem "Jarosław" do którego mam rzut beretem ale będę w czwartek, piątek, sobotę na północy naszego pięknego  kraju.

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

A Ty jeszcze nie wiesz że nie da rady rozmawiać na temat polityki z fanatykami? Toć cokolwiek nie powiesz/napiszesz na obecną władze to odrazu jest że peło i Tusk to złodzieje. Jedyny argument.

Nie dyskutuj z idiotą, po sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał:

A mi to koło uja lata ,na żadne wybory nie idę , to jest wszystko okrągły stół 

5 minut temu, Pafnucy napisał:

a rzuć to wszystko i wyjedź w Bieszczady,,,

I co ja tam będe robił 🤔

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

"Powolne wygaszanie" - to tylko piękne hasełko

Według mnie, nie. Trudno się przestawić, jego gospodarstwo to firma Ty zarabiasz a gospodarstwo to sztuczna dostawka, musisz sobie wyobrazić że musisz się z tego utrzymać. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

A mi to koło uja lata ,na żadne wybory nie idę , to jest wszystko okrągły stół 

I co ja tam będe robił 🤔

odpoczywał i podziwiał przyrode.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Według mnie, nie. Trudno się przestawić, jego gospodarstwo to firma Ty zarabiasz a gospodarstwo to sztuczna dostawka, musisz sobie wyobrazić że musisz się z tego utrzymać. 

Znam to od niejednego gospodarza z okolicy. U większości na pięknych hasełkach się kończy a tu dziadki po 70 - 80 lat i dalej gospodarzą.

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Wszystko jednakowe hujostwo ja bym tak to podsumował, tam wszystkie k**wy umoczone po uszy dlatego ten syf ciągnie się przez tyle lat 

Jak w powiedzeniu chwycił Kozak Tatarzyna a Tatarzyn za łeb trzyma 

No to w kolejnym temacie mamy takie samo zdanie. 

Opublikowano
5 minut temu, jacek1296 napisał:

Nie dyskutuj z idiotą, po sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Idź do tematu polityki pajacu 

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

odpoczywał i podziwiał przyrode.

No można 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Znam to od niejednego gospodarza z okolicy. U większości na pięknych hasełkach się kończy a tu dziadki po 70 - 80 lat i dalej gospodarzą.

Z hektara nie utrzymasz domu więc skąd możesz wiedzieć jak jest się z tego utrzymać? Chyba jesteś niepoważny że znasz to z opowieści dziadków którzy nontoper dokładają do interesu. Tu są gospodarze którzy z tego żyją i stanowi to ich główne utrzymanie ja czy Ty w żaden sposób nawet nie możemy się porównać. Policz ile zarabiasz rocznie z etatu i teraz wyobraź sobie ile dochodu na czysto w tym roku może przynieść np. gospodarstwo nastawione na kukurydzę. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, szymon09875 napisał:

No to w kolejnym temacie mamy takie samo zdanie. 

Nie jestem zwolennikiem Rudego ani ślepo nie wierzę obecnym, ale na zdrowy chłopski rozum tak jedni jak i drudzy podczas,, swoich 5 minut,, wiedząc o przekrętach drugich nic z tym nie robią, nikt nie siedzi a głupie ludziska drą się między sobą 

Zgadzamy pewno się w wielu kwestiach i to dobrze bo zdrowy rozsądek to w obecnym czasie skarb 

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Poczekaj jak kupię motur to pojedziemy razem na weekend jeszcze Darka zabierzem 😁

łoki👍

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Nie jestem zwolennikiem Rudego ani ślepo nie wierzę obecnym, ale na zdrowy chłopski rozum TK jedni jak i drudzy podczas,, swoich 5 minut,, wiedząc o przekrętach drugich nic z tym nie robią, nikt nie siedzi a głupie ludziska drą się między sobą 

Zgadzamy pewno się w wielu kwestiach i to dobrze bo zdrowy rozsądek to w obecnym czasie skarb 

cały misterny plan na tym polega. na pokaz ujadamy, ale sobie krzywdy zrobić nie damy. 

Opublikowano
15 minut temu, hubertb napisał:

Jedyne 730 km🤣 Przeczytałem "Jarosław" do którego mam rzut beretem ale będę w czwartek, piątek, sobotę na północy naszego pięknego  kraju.

No ja też ,od jutra zaczynam turnee po północy 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Z hektara nie utrzymasz domu więc skąd możesz wiedzieć jak jest się z tego utrzymać? Chyba jesteś niepoważny że znasz to z opowieści dziadków którzy nontoper dokładają do interesu. Tu są gospodarze którzy z tego żyją i stanowi to ich główne utrzymanie ja czy Ty w żaden sposób nawet nie możemy się porównać. Policz ile zarabiasz rocznie z etatu i teraz wyobraź sobie ile dochodu na czysto w tym roku może przynieść np. gospodarstwo nastawione na kukurydzę. 

Jakby był stanowczy to by zlikwidował bez cackania i tyle. Ma dużo ziemi, może eksperymentować. Powoli robisz się taki jak Sławciu a kiedyś uważałem Cię za całkiem spoko gościa. 

1 minutę temu, HF86 napisał:

cały misterny plan na tym polega. na pokaz ujadamy, ale sobie krzywdy zrobić nie damy. 

Bo tak jest. Za kulisami wszyscy są na "ty" i wnet piliby jak my - wszyscy z jednego kieliszka.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Godej coś za belarkie kupił, bo kręcisz jak polityki 

nie kręcę. nie mam na podwórku, to nie kupiłem.  wiem co prawdopodobnie przyprowadzę. nie potrzebnie zacząłem wspominać o tym.

nic specjalnego. na sznurek bez rotora.

Opublikowano
33 minuty temu, szymon09875 napisał:

Oni wszyscy jeden UJ, przed kamerami to się gównem rzucają a jak światła zgasną to razem wódkę piją 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v